Bladkrans

Bladkrans
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
4 dl melk
130 g sukker
1 egg
1 ts kardemomme
ca 600 g hvetemel

Fyll:
100 g smør
50 g sukker
2 ts kanel

Pynt:
3 dl melis
2 ss melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Bland med melken. Tilpass varmen til den er lunken, 37°C. Løs opp gjæren i væsken. Ha så i kardemomme, sukker, sammenpisket egg og til slutt hvetemel. Elt deigen til du får en jevn og glatt gjærdeig. La deigen heve i 45 min.

Ta deigen på bordet. Kjevle ut deigen til ca 30x30cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel. Smør dette ut over leiven. Rull sammen til en fast rull. Form den til en krans på en stekeplate som er dekket med bakepapir. Fest skjøtene godt sammen.

Klipp tykke, nokså dype blad med en skarp saks. Legg bladene vekselsvis mot høyre og mot venstre (ikke brett bladene for langt ut til siden). La kransen etterheve i 30 min.

Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl helt. Pynt kaken med melisglasur før servering.

Tips

Som det meste av gjærbakst, egner "Bladkrans" seg meget godt til frysing, men helst uten melisglasur. Den tinte kaken kan glaseres rett før servering. Hvis du vil gjøre kransen ekstra festlig kan du i tillegg drysse over hakkede mandler.

Se også "Klippekrans".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Følger oppskrift og steketid. I min stekovn blir kransen altfor mørk på oversiden selv med bakepapir på de siste minuttene, og bunnen altfor mørk og hard. Har prøvd flere ganger, men mislykkes. Men SMAKEN er det ingenting galt med - mine kollegaer spiser opp hver smitt og smule

Det er rett og slett forskjell på ovner, Brit. Din ovn høres varmere ut enn min og for deg blir steketiden tydeligvis alt for lang. Anbefaler deg da å teste om kransen er gjennomstekt hos deg etter 20 minutter. Det er meningen at kransen skal være myk og lysebrun på undersiden - ikke mørk og hard som du beskriver.

Fulgte oppskriften til punkt å prikke, men byttet ut melet med glutenfri melblanding. Deigen ble ALTFOR myk, ville heller kalt det en røre. Veldig skuffet ettersom jeg brukte mye tid på å bake dette. Det er liten mulighet for at det er det glutenfrie melet som er grunnen til dette, da jeg har byttet ut melet utallige ganger med alle slags oppskrifter og endt opp med et bra resultat - med oppskrifter fra denne siden også. Veldig skuffende:((

Jeg har mistet min egen oppskrift, og prøvde denne idag - Fantastisk resultat! Like fin som den på bildet - luftig og god!

Bladkransen ble bra den, men jeg har to bemerkninger. Må bruke mer mel enn oppgitt, 650-700 g for at deigen ikke skal være klissete. Hvis man kjevler ut deigen til 30 x 30 cm og ruller den til en rull, så blir den ganske tykk og altså 30 cm lang. Hvis man skal forme den til en ring, så blir midlere diameter (30 / 3,14) cm = 9.5 cm. Dvs. at det er umulig å forme rullen til en ring. Jeg kjevlet deigen til ca. 30 x 50 cm for å få til en krans, men kunne kanskje heller ha laget to kranser av deigen.

Veldig god oppskrift, men må bruke litt mer mel enn det som står . Steketiden på min ovn ble 5 min. mindre og et nydelig resultat .

Bruker du varmluft eller over- og undervarme på kringlen?
Hva med kakebakst og brød? Jeg er en flittig brødbaker - baker alt vi spiser - blir ikke enig med meg selv og bruker varmluft meste av tiden -
Kjempegod kringle - baker den gjenvlig - takk for herlige oppskrifter!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift