Påskesuksess


Det har vært enda en supernydelig påskedag, med solskinn og fri!

Og fortsatt er det en dag igjen av påskeferien, hihi.. Smile

 


Visste du at påskeaften er siste dag i fasten og man fra og med påskemorgen kan spise som normalt igjen? Selv om det vel neppe har vært så mye faste på så mange av oss, må vel første påskedag markeres med en kake også i år.  Smile  

Hjemme hos meg ble det en nydelig "Påskesuksess" - basert på den kjente "Suksesskaken", men med deilig appelsinsmak på den gule kremen.

Pynt med påskemarsipan for skikkelig påskestemning!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Suksesskrem med appelsinsmak:
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ påskemarsipan (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.


Suksesskrem med appelsinsmak:
Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer, se tips).

Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade og -marsipan.

 

 

Å, så deilig påskekake!

 

 

Tips:

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

♥ Kremen er nokså flytende i starten. La den derfor stå lenge nok i kjøleskapet til smøret i kremen stivner og kremen blir tykk og har fin smørekonsistens (det tar noen timer i kjøleskapet).

♥ Jeg har pyntet kanten med stenger av gul påskemarsipan (kolibristenger) og på toppen med påskeegg (kolibriegg). Jeg brukte 4 pakker kolibristenger til å ha rundt kanten av kaken (12 stenger totalt) og delte hver stang i 3 deler. Tilpass lengden på marsipanstengene så de blir like høye som kaken. Husk å smøre litt av den gule kremen langsmed kanten av kaken først, så sitter marsipanstengene godt fast til kaken.

♥ Se også oppskrift på Mandelkake med sitronkrem og Mandelkake med appelsinkrem.

 

 

Ha en fortsatt herlig kveld, folkens!

 

 

Og prøv gjerne denne herlige Påskesuksessen med mandelbunn og nydelig suksesskrem med appelsinsmak!

 

Yum

 

♥ ♥ ♥ ♥

Påskesuksess
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Suksesskrem med appelsinsmak:
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ påskemarsipan (se tips)

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.


Suksesskrem med appelsinsmak:
Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer, se tips).

Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade og -marsipan.

Tips

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

♥ Kremen er nokså flytende i starten. La den derfor stå lenge nok i kjøleskapet til smøret i kremen stivner og kremen blir tykk og har fin smørekonsistens (det tar noen timer i kjøleskapet).

♥ Jeg har pyntet kanten med stenger av gul påskemarsipan (kolibristenger) og på toppen med påskeegg (kolibriegg). Jeg brukte 4 pakker kolibristenger til å ha rundt kanten av kaken (12 stenger totalt) og delte hver stang i 3 deler. Tilpass lengden på marsipanstengene så de blir like høye som kaken. Husk å smøre litt av den gule kremen langsmed kanten av kaken først, så sitter marsipanstengene godt fast til kaken.

11 kommentarer

Hei!
Hvordan smør bruker du til denne kaken? :)

Hei.
Kan jeg lage denne helt ferdig dagen før?

Hei. Har tidligere prøvd å lage gul krem (ikke akkurat denne) så blir den ikke stiv selv om eg venter. Lure på hva eg gjør feil..

Denne kremen ble aldri stiv, selv etter to døgn i kjøleskap. Det er jo ikke kremfløte i den?
Måtte lage en standard gul krem med kremfløte i stedet, den ble bra.

Elsker denne kaken, lagde den i påsken. Tenkte å lage den igjen til helgen men har et par spm.

Husker at jeg kuttet ned på smørmengden og sukkermengden sist, men når jeg ser oppskriften nå syns jeg ikke det ser så ille ut. Har oppskriften blitt endret eller er den slik den alltid har vært?

Kan jeg bruke ferskpresset appelsinjuice i stedet for presset appelsin? Ikke alltid appelsinene er like gode i disse tider:)

Stemmer det at det ikke skal være kremfløte i kremen??
Ble veldig besk smak av appelsin syns jeg??
"Litt skuffa"

Får heller ikke den gule kremen til å bli stiv! Enda jeg kuttet ned litt på mengde appelsinsaft og har nå stått i kjøleskapet i over 12timer. Har fått det til en gang for mange år siden! :P Hva gjør vi galt når vi ikke får den stiv??

Elsker nemlig smaken, så er bare så kjedelig når kremen ikke blir stiv...

Hei! Lurer på hvorfor det ikke svares på alle spm om hvorfor ikke kremen blir stiv?

Jeg bruker oppskriftene her ofte, men blir litt skuffet når jeg ser at det ikke svares på spørsmål. Hva kommer det av? Det er jo det skjema er til for? Gul krem som ikke stivner spør jeg om også. Hilsen Åse

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift