Rørt bringebærsyltetøy

Rørt bringebærsyltetøy er selve symbolet på sommer for meg. Det minner meg om somre i barndommen som jeg tilbrakte på gården til mine besteforeldre. Midt i kornåkeren var det et lite berg dekket med bringebærbusker, og jeg husker at jeg kavet meg gjennom åkeren med en liten bøtte i hånden for å komme meg frem til dette stedet. En halvfull bøtte med bringebær var akkurat nok til å lage to små krukker med rørt bringebærsyltetøy som vi spiste på bestemors varme, nybakte brød, på hennes utrolig gode vafler eller sammen med hennes vidunderlige wienerbrød.

Ingenting er så godt som rørt bringebærsyltetøy laget med villbringebær, men har du ikke tilgang på dette, er det heldigvis deilige bringebær å få kjøpt i butikken også.

 

 

Syltetøy til å bli glad av!  Grin  

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g bringebær
♥ 100-125 g sukker
♥ 1-2 ss sitronsaft (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en bolle. Rør rundt med en sleiv til bringebærene er passe moste sammen med sukkeret.

Det går også fint å mose bringebærene med sukkeret med en gaffel. Det er bare godt hvis det er noen litt større bringebærbiter innimellom. Smile 

 


Tips:

♥ Rørt bringebærsyltetøy er typisk ferskvare og har ikke like lang holdbarhet som syltetøy som kokes med sukker. Oppbevar det rørte bringebærsyltetøyet i kjøleskapet og spis det opp i løpet av et par dager. Det går å fryse syltetøyet, men da kan du blande litt frysepulver med sukkeret før du rører det sammen med bringebærene.

♥ Se også Rørte jordbærRørte bær og Rips- og bringebærsyltetøy her på Det søte liv.

 

Så lett å lage og veldig kos å ha i kjøleskapet. 


♥ ♥ ♥ ♥

Rørt bringebærsyltetøy
Ingredienser

♥ 400 g bringebær
♥ 100-125 g sukker
♥ 1-2 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle. Rør rundt med en sleiv til bringebærene er passe moste sammen med sukkeret.

Det går også fint å mose bringebærene med sukkeret med en gaffel. Det er bare godt hvis det er noen litt større bringebærbiter innimellom.

Tips

♥ Rørt bringebærsyltetøy er typisk ferskvare og har ikke like lang holdbarhet som syltetøy som kokes med sukker. Oppbevar det rørte bringebærsyltetøyet i kjøleskapet og spis det opp i løpet av et par dager. Det går å fryse syltetøyet, men da kan du blande litt frysepulver med sukkeret før du rører det sammen med bringebærene.

♥ Se også Rørte jordbær, Rørte bær og Rips- og bringebærsyltetøy her på Det søte liv.

1 kommentar

Hei og takk for så mange fine tips og oppskrifter!

Jeg har et godt tips mht frysing av bær,
mulig det er andre som gjør det samme...

DÅRLIG PLASS I FRYSEREN?

I mange år har jeg brukt fryseposer til all slags bær.
Jeg rører alltid i mindre sukker og frysepulver enn anbefalt til syltetøy.
Tar i et par små øser i fireliters-poser, klapper det flatt, knyter posene og legges
på hverandre i fryseren.
Plassbesparelse og fort gjort å tine opp.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift