Panna cotta med ripssaus

Hjemmelaget ripssaus blir både søt og syrlig, og smaker nydelig til panna cotta!

Både sausen og panna cottaen er fine å lage dagen før servering, og egner seg derfor utmerket dersom du får gjester på travle dager.

 

 

Deilig dessert! 😍

 

 

Oppskriften gir 6 små porsjoner. 
 

Ingredienser: 

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta
♥ 3 plater gelatin

Ripssaus: 
♥ 500 g rips (friske eller frosne)
♥ 200 g melis
♥ 2 ss sitronsaft

Pynt:
♥ friske rips (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Panna cotta: 

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm opp under omrøring til fløten nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 6 små dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
 

Ripssaus: 

Finn frem rips.

 

 

Ha rensede ripsen i en food processor sammen med melis og sitronsaft.

 

 

Kjør dette sammen til en glatt mos. 

 

 

Press sausen igjennom en sil slik at du får fjernet alle frøene fra ripsbærene (husk å skrape godt av på undersiden av silen også slik at all saft fra bærene kommer med).

 

 



 




Hell ripssausen over på en liten kanne eller lignende og oppbevar i kjøleskapet frem til servering. 

 


Servering: 

Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Øs ripssaus på toppen av hver av dem. Server resten av ripssausen ved siden av.

Pynt hver dessert med friske rips. 

 

 

Nydelig med den litt syrlige ripssausen mot den milde vaniljesmaken på panna cottaen! 

 

 

 

Tips: 

♥ Det går som sagt helt fint å bruke frosne rips. La de i så fall tine litt først slik at de blir myke og kan moses. 

♥ Desserten oppbevares i kjøleskapet frem til servering. 

♥ Se mange flere oppskrifter på panna cotta HER. 😍

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Panna cotta med ripssaus
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta
♥ 3 plater gelatin

Ripssaus: 
♥ 500 g rips (friske eller frosne)
♥ 200 g melis
♥ 2 ss sitronsaft

Pynt:
♥ friske rips (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Panna cotta: 
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm opp under omrøring til fløten nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 6 små dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Ripssaus: 
Ha ripsen i en food processor sammen med melis og sitronsaft. Kjør dette sammen til en glatt mos. 

Press sausen igjennom en sil slik at du får fjernet alle frøene fra ripsbærene (husk å skrape godt av på undersiden av silen også slik at all saft fra bærene kommer med).

Hell ripssausen over på en liten kanne eller lignende og oppbevar i kjøleskapet frem til servering. 

Servering: 
Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Øs ripssaus på toppen av hver av dem. Server resten av ripssausen ved siden av.

Pynt hver dessert med friske rips. 

Tips

♥ Det går som sagt helt fint å bruke frosne rips. La de i så fall tine litt først slik at de blir myke og kan moses. 

♥ Desserten oppbevares i kjøleskapet frem til servering. 

♥ Se mange flere oppskrifter på panna cotta HER. 😍

Desserter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift