Brukere online: 1057
Brukere i dag: 4602
Brukere siste 7 dager: 231950
Jeg har fått med meg at noen lar seg provosere av at jeg lager Verdens Beste som rund kake (se HER) og med andre smaker enn originalen (se HER). Man skal ikke tukle for mye med en så folkekjær klassiker... 😉
Men jeg har virkelig falt pladask for denne kaken og hvor god den blir med smaksvariasjoner, så jeg kan ikke annet enn å formidle det videre. 😊
Her har jeg brukt hjemmelaget Nektarinsyltetøy med vanilje etter oppskrift her på Det søte liv, i tillegg til nektarinbiter i kremen.
Kjempevellykket, så jeg kan anbefale alle å lage denne kaken her! 



Ingredienser:
Kakebunner:
♥ 75 g smør
♥ 75 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 75 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melk
Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 130 g sukker
♥ 50 g mandelflak
Fyll:
♥ 3 dl nektarinsyltetøy (se tips)
♥ 2 nektariner
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Kakebunner med marengs:
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene.

Strø mandelflak over marengsen.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips).
Avkjøl kakene helt i formen.


Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.
Fyll:
Legg den ene kakebunnen på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover).

Fordel over ca 1 dl av nektarinsyltetøyet.

Skjær nektarinene i små terninger.
Pisk kremfløten og melis til krem.
Vend ca. 1 dl av nektarinsyltetøyet og nektarinbitene inn i kremen.

Fordel nektarinkremen over kakebunnen i et tykt lag.


Jevn til overflaten og fordel over resten av nektarinsyltetøyet.

Legg på den andre kakebunnen.


La kaken stå kjølig frem til servering.

Skjønn kake!
Tips:
♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊
♥ Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.
♥ Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.
♥ Nektarinsyltetøy er ikke så lett å få tak i på butikken, men du lager det enkelt selv etter denne oppskriften: Nektarinsyltetøy med vanilje. Lag syltetøyet klart minst dagen i forveien og oppbevar det i kjøleskapet, slik at det blir tykt i konsistensen før du bruker det i kaken.

♥ Se mange flere varianter av Verden Beste HER.

Nydelig versjon av Verdens Beste klar til å nytes! 😋

God fornøyelse!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kakebunner:
♥ 75 g smør
♥ 75 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 75 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melk
Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 130 g sukker
♥ 50 g mandelflak
Fyll:
♥ 3 dl nektarinsyltetøy (se tips)
♥ 2 nektariner
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
Kakebunner med marengs:
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.
Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø mandelflak over marengsen.
Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.
Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.
Fyll:
Legg den ene kakebunnen på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover).
Fordel over ca 1 dl av nektarinsyltetøyet. Skjær nektarinene i små terninger. Pisk kremfløten og melis til krem. Vend ca. 1 dl av nektarinsyltetøyet og nektarinbitene inn i kremen.
Fordel nektarinkremen over kakebunnen i et tykt lag. Jevn til overflaten og fordel over resten av nektarinsyltetøyet.
Legg på den andre kakebunnen. La kaken stå kjølig frem til servering.
♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊
♥ Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.
♥ Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.
♥ Nektarinsyltetøy er ikke så lett å få tak i på butikken, men du lager det enkelt selv etter denne oppskriften: Nektarinsyltetøy med vanilje. Lag syltetøyet klart minst dagen i forveien og oppbevar det i kjøleskapet, slik at det blir tykt i konsistensen før du bruker det i kaken.
♥ Se mange flere varianter av Verden Beste HER.
Skriv ny kommentar