Bao buns med pinnekjøtt

Har du rester fra julens pinnekjøttmiddag, kan du bruke kjøttet som fyll i kjempegode Bao buns! 

Bao buns er kinesiske hveteboller som har blitt veldig populære. De kan lages fra bunnen av eller kjøpes frosne, som jeg har gjort her. Bao buns skal dampes og kalles derfor også Steamed buns. Hvetebollene blir varme, myke og luftige av dampingen, og er brettet slik at de kan åpnes og fylles. 

Her har jeg varmet opp pinnekjøttrester og blandet kjøttet med hoisinsaus. Dette legges i varme, nydampede Bao buns sammen med strimlet rødkål, gulrot og agurk i tillegg til vårløk og frisk koriander. Toppes med søt chilisaus og sesamfrø.

Enkelt og veldig godt! 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 600 g pinnekjøtt (renset)
♥ 2 dl hoisinsaus
♥ 6 bao buns (steamed buns)

Tilbehør:
♥ 0,5 rødkål
♥ 1 gulrot
♥ 1 agurk
♥ 2 vårløk
♥ 1 bunt risk koriander
♥ 2 dl søt chilisaus
♥ 2 ss sesamfrø

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

La bao buns tine i romtemperatur. 

 

 

Start med å kutte opp rødkål, gulrøtter og agurk i tynne strimler og vårløk i skiver, slik at dette er klart. 

Sett frem frisk koriander, søt chilisaus og sesamfrø. 
 

Pinnekjøtt med hoisinsaus: 

Ha pinnekjøttet i en stekepanne.

 

 

Varm opp.

 

 

Tilsett hoisinsaus og bland dette godt sammen med kjøttet. 

 

 

Hold kjøttet varmt mens du damper bao buns. 

 

 


Damping av bao buns: 

 

 

Hvis du har en bambusdamper, gjør du den klar ved å legge i bakepapir. Ha på lokket. 

Sett bambusdamperen i en kjele og fyll opp med litt kokende varmt vann (vannet skal holde seg under bunnen av bambusdamperen). La vannet småkoke slik at dampen siver godt inn i bambusdamperen.

Ta av lokket og legg bao buns i bambusdamperen (prøv å unngå at de kommer for mye bort i hverandre). Sett igjen lokket på bambusdamperen.  Bao buns dampes slik i ca. 3–4 minutter, til de er fluffy og gjennomvarme.

Server dampede bao buns straks mens de er varme. Fyll opp med pinnekjøtt med hoisinsaus og grønnsakene du har kuttet opp. Topp med søt chilisaus, frisk koriander og sesamfrø.  

Nam! 

 

 

Norsk pinnekjøtt med asiatisk vri!  

Dette er supergodt! 😍  

 

 

Tips: 

♥ Mengden pinnekjøtt er omtrentlig. Bruk de restene du har. Du kan også bruke rester av ribbe som fyll i bao buns. 

 

 

♥ Hoisinsaus er en tykk, søt og smakfull asiatisk saus som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

 

 

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpte bao buns (finnes i frysedisken i de fleste store matbutikkene). La dem tine før dampingen. Det pleier å holde med 3–4 minutters damping når man bruker ferdigkjøpte bao buns, men følg anvisningen på pakningen. Det er viktig at bao buns er helt gjennomstekte og gjennomvarme før servering. 

Bambusdamper fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker.

 

 

♥ Har du ikke bambusdamper, går det helt fint å bruke en vanlig damprist som du dekker med bakepapir og deretter setter i en kjele med litt kokende vann. Husk at vannet må holde seg under bunnen av dampristen slik at vannet ikke kommer i kontakt med hvetebollene. Bao buns skal kun varmes av dampen. Sett lokket på kjelen slik at dampen holder seg inni kjelen.  

♥ Bao buns kan også dampes i stekeovnen, men det tar noe lenger tid. Varm opp stekeovnen til 100°C. Fyll opp en langpanne med kokende varmt vann og sett langpannen inn nederst i ovnen. Legg tinte bao buns på en stekeplate dekket med bakepapir. Sett platen inn i midten av ovnen og la bao buns varmes i ca. 30 minutter. 

♥ Bao buns blir nokså raskt kalde igjen, men da er det bare å varme dem kort opp igjen over dampen. 

♥ Av pinnekjøttrester kan du også lage kjempegod Lapskaus med pinnekjøtt

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bao buns med pinnekjøtt
Ingredienser

♥ 600 g pinnekjøtt (renset)
♥ 2 dl hoisinsaus
♥ 6 bao buns (steamed buns)

Tilbehør:
♥ 0,5 rødkål
♥ 1 gulrot
♥ 1 agurk
♥ 2 vårløk
♥ 1 bunt risk koriander
♥ 2 dl søt chilisaus
♥ 2 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

La bao buns tine i romtemperatur. 

Start med å kutte opp rødkål, gulrøtter og agurk i tynne strimler og vårløk i skiver, slik at dette er klart. 

Sett frem frisk koriander, søt chilisaus og sesamfrø. 

Pinnekjøtt med hoisinsaus: 
Ha pinnekjøttet i en stekepanne. Varm opp. Tilsett hoisinsaus og bland dette godt sammen med kjøttet. 

Hold kjøttet varmt mens du damper bao buns. 

Damping av bao buns: 
Hvis du har en bambusdamper, gjør du den klar ved å legge i bakepapir. Ha på lokket. 

Sett bambusdamperen i en kjele og fyll opp med litt kokende varmt vann (vannet skal holde seg under bunnen av bambusdamperen). La vannet småkoke slik at dampen siver godt inn i bambusdamperen.

Ta av lokket og legg bao buns i bambusdamperen (prøv å unngå at de kommer for mye bort i hverandre). Sett igjen lokket på bambusdamperen.  Bao buns dampes slik i ca. 3–4 minutter, til de er fluffy og gjennomvarme.

Server dampede bao buns straks mens de er varme. 

Fyll opp med pinnekjøtt med hoisinsaus og grønnsakene du har kuttet opp. Topp med søt chilisaus, frisk koriander og sesamfrø. 

Tips

♥ Mengden pinnekjøtt er omtrentlig. Bruk de restene du har. Du kan også bruke rester av ribbe som fyll i bao buns. 

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpte bao buns (finnes i frysedisken i de fleste store matbutikkene). La dem tine før dampingen. Det pleier å holde med 3–4 minutters damping når man bruker ferdigkjøpte bao buns, men følg anvisningen på pakningen. Det er viktig at bao buns er helt gjennomstekte og gjennomvarme før servering. 

Bambusdamper fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker.

♥ Har du ikke bambusdamper, går det helt fint å bruke en vanlig damprist som du dekker med bakepapir og deretter setter i en kjele med litt kokende vann. Husk at vannet må holde seg under bunnen av dampristen slik at vannet ikke kommer i kontakt med hvetebollene. Bao buns skal kun varmes av dampen. Sett lokket på kjelen slik at dampen holder seg inni kjelen.  

♥ Bao buns kan også dampes i stekeovnen, men det tar noe lenger tid. Varm opp stekeovnen til 100°C. Fyll opp en langpanne med kokende varmt vann og sett langpannen inn nederst i ovnen. Legg tinte bao buns på en stekeplate dekket med bakepapir. Sett platen inn i midten av ovnen og la bao buns varmes i ca. 30 minutter. 

♥ Bao buns blir nokså raskt kalde igjen, men da er det bare å varme dem kort opp igjen over dampen. 

♥ Av pinnekjøttrester kan du også lage kjempegod Lapskaus med pinnekjøtt

Mat
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift