Brukere online: 2124
Brukere i dag: 40748
Brukere siste 7 dager: 270875
Krustader er herlig minglemat og koselig å sette frem til gjestene sammen med velkomstdrinken.

Her har jeg fylt krustader med Brie og deretter satt dem en kort stund i ovnen slik at osten smelter.
En klatt solbærsyltetøy gir friskhet og lekker farge, og smaker veldig godt sammen med den milde, kremete osten.

Se også Krustader med Brie og fikensyltetøy.

Oppskriften gir 30 små krustader.
Ingredienser:
♥ 30 små krustader (se tips)
Fyll:
♥ 400 g Brie
♥ 2 dl solbærsyltetøy
♥ litt frisk timian (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Sett frem krustader på en stekeplate.

Skjær Brie i tykke skiver som deretter skjæres i mindre biter.

Legg en bit ost i hver av krustadene.

Du kan fylle krustadene nokså fulle for osten vil dette sammen under stekingen når den smelter.

Stek midt i ovnen ved 200°C i ca. 5 minutter, til du ser at osten er smeltet.
Sett krustadene på serveringsfat.

Legg på en liten klatt solbærsyltetøy i hver og pynt eventuelt med litt frisk timian.

Serveres nylagde!

Lekker fingermat! 😍

Supert med champagne eller annen sprudlende drikke ved siden av!

Tips:
♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.
♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg brukte her filokrustader (kjøpt hos Coop Mega).


♥ Brie får du kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her en stor Brie de Paris (500 g).

♥ Bruk gjerne hjemmelaget solbærsyltetøy. Også godt med hjemmelaget bjørnebærsyltetøy.

Alternativt ferdigkjøpt solbærsyltetøy av god kvalitet.

♥ Jeg valgte her å ha syltetøyet i krustadene etter stekingen. Du kan alternativt fylle krustadene med både Brie og syltetøy før steking, slik jeg gjorde da jeg lagde Krustader med Brie og fikensyltetøy. Merk at disse krustadene vil miste noe av sprøheten når de fylles og varmes med ost og syltetøy. Likevel blir de veldig gode!

Deilig småmat som får opp stemningen! 😃


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 30 små krustader (se tips)
Fyll:
♥ 400 g Brie
♥ 2 dl solbærsyltetøy
♥ litt frisk timian (kan sløyfes)
Sett frem krustader på en stekeplate.
Skjær Brie i tykke skiver som deretter skjæres i mindre biter. Legg en bit ost i hver av krustadene.
Du kan fylle krustadene nokså fulle for osten vil dette sammen under stekingen når den smelter.
Stek midt i ovnen ved 200°C i ca. 5 minutter, til du ser at osten er smeltet.
Sett krustadene på serveringsfat. Legg på en liten klatt solbærsyltetøy i hver og pynt eventuelt med litt frisk timian.
Serveres nylagde!
♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.
♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg brukte her filokrustader (kjøpt hos Coop Mega).
♥ Brie får du kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her en stor Brie de Paris (500 g).
♥ Bruk gjerne hjemmelaget solbærsyltetøy. Også godt med hjemmelaget bjørnebærsyltetøy. Alternativt ferdigkjøpt solbærsyltetøy av god kvalitet.
♥ Jeg valgte her å ha syltetøyet i krustadene etter stekingen. Du kan alternativt fylle krustadene med både Brie og syltetøy før steking, slik jeg gjorde da jeg lagde Krustader med Brie og fikensyltetøy. Merk at disse krustadene vil miste noe av sprøheten når de fylles og varmes med ost og syltetøy. Likevel blir de veldig gode!
Skriv ny kommentar