Bananbrød

Bananbrød

23.10.2004


Dette er en enkel og holdbar bananformkake.

Banankaken er søt og veldig saftig. Lite fett i deigen gjør kaken til en veldig fin hverdagskake. Elsket av barn!  Smile   Heart 

Bananbrød

Ingredienser

2 egg
2 dl sukker
2 middels store bananer
50 g smør
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Skrell og mos bananen med en stavmikser eller med en gaffel. Ha bananen og smørmelken i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen.

Hell deigen i en brødform (1 liter) som er smurt eller sprayet med formfett og som har bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time. Sjekk med kakenål. Avkjøl kaken en stund i formen før du løsner den fra formen med en skarp knip. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt eventuelt litt melis over kald kake før servering.

Tips

Bruk bananer som er godt modne. Husk at most banan fort blir brun i farge. Bruk derfor så kort tid du kan fra du har skrelt og most bananen til du setter kaken i ovnen. Kaken blir god selv om bananen blir brun, men det ser bare ikke like delikat ut.

Du kan også steke kaken i en brødform som rommer 1,5 liter. Kaken blir da litt lavere og trenger kun ca 50 min i ovnen. Sjekk med kakenål!

23.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

46 kommentarer

Hva er det med meg og banankaker..om jeg så steker de et døgn kollapser de og blir rå inni.....

Kaken blir mye bedre, hvis man bruker to bananer. Ikke klissete og mektig.

Takk for tipset Siv :) Jeg er enig og har endret oppskriften.

Denne kaken er perfekt. Har laget den mange, mange ganger og det blir alltid like bra.

Fantastisk! Takk for oppskriften

Nå ble jeg keen på banankake! Aldri spist det..men tror det er godt. Føler det på meg.

Kjempegod, vi fulgte oppskriften til punkt og prikke- den ble helt nydelig :)

Prøvde denne idag, den ble perfekt!
Tusen takk for en super oppskrift :)

Mener dere seriøst at de skal steke i EN TIME og 15 minutter? Vi stekte våre såvidt i 15 minutter på 180 grader og de var helt perfekte :o

Prøvde denne oppskriften idag. Det ble ekstremt søtt, litt for søtt for min smak. En time virka som lang tid, ble veldig mørk og hard skorpe. Ble som ett sukkerbrød med banan i deigen. God som kake, men litt væl søtt som kaffebrød.

Hei! Er det mulig å bruke mandelmelk i stedet for vanlig melk?

Jeg bruker havremelk og mandelmel istedenfor hvetemel. Ellers emmer/bygg mel. Da blir det skikkelig sint også

Kaken er nydelig.. anbefaler å bruke litt mindre sukker , og en banan til oppi..

Har aldri laget banan brød før, men de ble fantastiske. Både på utseende og smak <3 Super oppskrift :D Gleder meg til å ta med til resten av familien på Julaften i mårra. Ha en fantastisk jul og godt nyttår

Brukt oppskriften flere ganger og kaken blir veldig god. Ja, en time er lenge og steke, men virkelig verdt det! Alle i familien elsker den

hei! kan man bytte ut litt av melet med havregryn eller tilsette litt mer væske kanskje? :) tror havregryn hadde vært fint i en slik kake :)

Nydelig bananbrød men jeg syns den ble litt vel søt.
Er det mulig å redusere sukker mengden?

Fin kake.Jeg har laget med 1,3 dl sukker passer godt og tilsett kardemomme. Veldig fin smak

Form på 1liter er for lite, brukte selv 1,35l og den rant over kantene etter 15min steketid.

Jeg brukte litt valnøtter i tillegg. Kaken var deilig!

Blir oppskriften den samme hvis jeg vil bruke rund kakeform (24 cm)?

Er det nødvendig med Sukrin Gold? Jeg har vanlig sukrin og lurer på om jeg kan bruke det..?

Beklager, det gjaldt ikke riktig oppskrift :) Glem det.

Absolutt nydelig, beste banankakeoppskriften jeg har prøvd!

Har stekt kaken i to timer, og er fortsatt rå inni...
Fulgte oppskriften nøyaktig.

Takk for en fin oppskrift! Denne har blitt superpopulær hjemme hos oss. Jeg reduserer sukkeret til 1 dl, da er det litt mindre søtt.

Hei. Har laget den flere ganger men blir alltid ustekt/ bløt i midten, og faller litt sammen, selv om jeg har hatt den i ovnen over en time, og sjekket med trepinner om den er ferdig stekt. Den blir lett brent på toppen også. Utrolig leit for smaken er fantastisk.
Hva bør jeg gjøre?

Kan denne fryses? :)

Hei, lagde bananbrød fra denne oppskriften for bare noen uke siden. Prøvde å fryse en del og blev vellykket det å :) skal lage den igjen til jobben idag da den fikk så masse skryt!

Denne kaka er utrolig god!! Oppskriften er perfekt og lett å følge, og den beste av de banankakeoppskriftene jeg har prøvd meg på. Jeg pleier i tillegg å strø noen sjokoladekuler på toppen av røren før formen går i ovnen - det er deilig med noen flytende sjokoladebobler inni denne kaka, og den kan med fordel serveres med en god vaniljeis. Bare fantasien setter grenser. Tusen takk! :)

Veldig god

Veldig god kake!
Men er nok lurt å redusere sukkermengden, jeg synes i likhet med flere her at den ble litt for søt, for min smak i alle fall. Måtte også stå litt lenger enn en time for ikke å være bløt i midten.

God oppskrift, enkel og fin!

Jeg har nå laget denne kaken to ganger. Begge gangene hadde jeg opphakket 100 g kokesjokolade i den. Gubben tok den med på jobb første gang og den ble en stor hit der. Andre gang ladge jeg den til hage party og serverte den med jorbbær og vanilje is. Igjen ble den en stor hit.

Tusen takk for en fantastisk oppskrift!

Kjempe god ! Lagd den opptil flere ganger❤️ I det siste har bruker litt kanel, kardemomme og salt, i kaken. Stor hit i familien

Veldig fornøyd med denne oppskriften! Er gravid og fikk helt sykt lyst på bananbrød. Denne var helt perfekt for søtsuget

Jeg har brukt denne oppskriften flere ganger, og kaken blir kjempegod hver gang. Har byttet ut noe av sukkeret (ca 1/3 del) med brunt sukker, og syntes det gir en annen dybde i smaken. Takk for oppskriften!

Har prøvd forskjellige oppskrifter på bananbrød, men denne er uten tvil den beste! Takk for alle de gode oppskriftene du deler med oss:)

Har laget denne flere ganger og den er veldig god. Sist hadde jeg sjokoladebiter i røra og det tok den til det neste nivået. Er mer kake enn brød vil jeg si men veldig bra oppskrift.

Takk for gode oppskrifter her inne!

Jeg er alltid usikker på om jeg skal bruke varmluft eller over/under varme. Ofte står det kun temperatur og steke tid. Er det noen tommelfinger regler for dette?

Og hva skal jeg bruke i denne oppskriften?

Mvh Linn

Datteren min og jeg laget den to ganger nå. Veldig god, veldig barnevennlig - både i bakeprosessen og smakeprosessen. Vi tilsatte litt kokesjokolade.

Dette lager vi oftere. Veldig bra oppskrift og blir kjempe god kake. Takk for oppskriften. Nydelig.

Veldig god, bruker alltid denne oppskriften! Anbefales, likt av alle som har vært på kaffe og kake besøk.

Brukte denne oppskriften , er kjempegod og for ekstra så hadde jeg også mørk sjokoladebiter siden banan og sjokolade er en slager her i huset :)

Dette er blitt standardbanankakeoppskrifta mi. Siden jeg ser at andre skriver inn åssen de har endra på oppskrifta: Jeg lager 1,5 porsjon for å passe i brødforma mi. Det er veldig godt å bytte ut 1/3 av sukkeret med brunt sukker. Ellers pleier jeg ha i en spisesje kakaopulver, en halv teskje kanel, og noen never valnøtter.

Veldig saftig og god! Jeg syntes den var litt i overkant søt, så andre gangen jeg lagde den hadde jeg i bare 11/4 dl sukker og da ble den helt perfekt

Jeg elsker dette brødet og har laget denne flere ganger. Den blir luftig og hever bra. Men i dag når jeg tok den ut var den fin som alltid. Etter 5 min hadde den dettet sammen og ble veldig liten. Hva skjedde?? Jeg sjekka kaka hvert 5.minutt det siste kvarteret, var det derfor? :(

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter