Banankake med mandler

Banankake med mandler

04.10.2007


Nydelig banankake som er lett å lage!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 modne bananer
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel
♥ 50 g mandler

Pynt:
♥ 30 g mandelflak
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene (gjøres raskt med en stavmikser, men du kan også bruke food processor eller bare en gaffel). Bland det smeltede smøret og sitronsaften i bananmosen. Ha dette i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha dette i også og rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede mandler til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pynt kaken med mandelflak og melisdryss.

 

 

Banankaken dufter deilig og det er fristende å forsyne seg.....

 

 

Myk og saftig banankake.... mmmmm .......

 



Tips:

♥ "Banankake med mandler" er holdbar om den oppbevares godt innpakket i plast. Den kan også fryses.

 

Nydelig og lettvint kake!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Banankake med mandler

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 modne bananer
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel
♥ 50 g mandler

Pynt:
♥ 30 g mandelflak
♥ melisdryss

Fremgangsmåte


Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene (gjøres raskt med en stavmikser, men du kan også bruke food processor eller bare en gaffel). Bland det smeltede smøret og sitronsaften i bananmosen. Ha dette i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha dette i også og rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede mandler til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pynt kaken med mandelflak og melisdryss.

Tips

♥ "Banankake med mandler" er holdbar om den oppbevares godt innpakket i plast. Den kan også fryses.

04.10.2007
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter