Barneselskapskake

Barneselskapskake

07.08.2005
Barneselskapskake

Ingredienser

2 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
150 g smør
1,5 dl melk

Glasur:
50 g smør
4 ss sterk kaffe (se tips)
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
250 g melis

Pynt:
kokos (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melk. Sikt det tørre sammen. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen og rør alt til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig).

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Tilsett kaffe og deretter kakao, vaniljesukker og melis. Rør til glasuren er glatt og klumpfri. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.

Smør sjokoladeglasuren over kaken med en smørekniv. Dryss over kokos (eller annen kakepynt).

Tips

Pynt kaken med non-stop, gelétopper e.l. i stedet for kokos, hvis du vil ha en kake uten nøtter.

Hvis du vil unngå "hyperaktive" barn, kan du bruke koffeinfri kaffe i kakeglasuren. Glasuren kan også lages med melk i stedet for kaffe.

"Barneselskapskake" er fin å lage i forveien og fryse ned. Sett den frosne kaken til tining på et fat i kjøleskapet kvelden før den skal serveres.

07.08.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei :)
Jeg blir så inspirert av dine mange gode søtsaker! Jeg har derfor lyst til å lage noen av dine kaker til min datters 2års dag. Men så er det så alt for mange gode kaker å velge i, hehe. Så jeg lurte på om du hadde noen tips til en fin sjokoladekake som kan falle i smak for både store og små? Likte veldig godt den man kunne skjære ut som en prinsessekrone - men så at den var best samme dag, og jeg ville gjerne lage en kake før og fryse den ned til bursdagen..

Burde kanskje også nevne at jeg er rimelig ny på bakefronten, så den bør være ganske amatørvennlig.. :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter