Berlinerboller

Berlinerboller er noe av det aller beste jeg vet om! 😍

 

 

Det røde syltetøyfyllet gjør at bollene passer veldig godt til jul, men Berlinerboller er nydelige å lage hele året.

 

 

Oppskriften gir ca. 30 stk. 

 

 

Ingredienser: 

Gjærdeig: 
♥ 100 g smør
♥ 4 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 75 g sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 600 g hvetemel

Steking:
♥ 2 liter solsikkeolje

Pynt:
♥ 3 dl sukker

Fyll:
♥ 3 dl tykt bringebærsyltetøy


Fremgangsmåte: 

Gjærdeig: 

Smelt smøret og bland med melken. Varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Løs opp gjæren i væsken.

Tilsett sukker og kardemomme. Ha så i hvetemelet og elt deigen i ca. 10 minutter.

 

 

La deigen heve i 1 time.

 


Utbaking:

Rull deigen ut til runde boller (ca. 40 gram deig per bolle) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen er klissete.

La bollene etterheve i ca. 30 minutter.

 

 

Steking: 

Varm opp oljen i en stor, vid kjele. Den skal holde 180–190 °C, så bruk helst et termometer eller bruk en frityrkoker så du har kontroll på varmen. Ha lokk tilgjengelig i nærheten som sikkerhet og husk at dersom oljen tar fyr, må du ALDRI ha i vann, men bare legge på lokket og slå av varmen.

 

 

Stek berlinerbollene i den varme oljen. Legg dem ned i oljen med en hullsleiv eller snu på dem av og til slik at de blir jevnt stekt. Ikke stek mer enn 3 - 4 berlinerboller om gangen, slik at du beholder kontrollen.

 

 

Løft berlinerbollene ut av oljen og over i en stor skål fylt med sukker.

Snu litt rundt på bollene slik at sukkeret fester seg rundt hele overflaten.

 

 

Legg berlinerbollene deretter over på tørkepapir for avkjøling.

 


Fylling: 

Før servering fylles berlinerbollene med tykt bringebærsyltetøy. Ha syltetøyet i en sprøytepose med spiss sprøytetipp som stikkes inn i bollene fra siden.

 

 

Sprøyt en god mengde syltetøy inn i hver av bollene.  

 

 

Legg de fylte bollene på høykant på serveringsfatet slik at syltetøyet holder seg på plass inni bollene og ikke renner ut.

 

 

Det er ikke mye som slår hjemmelagde Berlinerboller! ❤

 

 

Tips: 

♥ Berlinerboller smaker aller best samme dag, men de kan pakkes inn i plast og så de holder seg myke i et par dager. Berlinerboller er fine å fryse. 

♥ Lyst til å unngå steking i olje? Se da oppskrift på herlige Berlinerboller (stekt i airfryer)

 

 

Dette er virkelig en nytelse! 

Kos deg!  😋 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Berlinerboller
Ingredienser

Gjærdeig: 
♥ 100 g smør
♥ 4 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 75 g sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 600 g hvetemel

Steking:
♥ 2 liter solsikkeolje

Pynt:
♥ 3 dl sukker

Fyll:
♥ 3 dl tykt bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker og kardemomme. Ha så i hvetemelet og elt deigen i ca. 10 minutter. La deigen heve i 1 time.

Utbaking:
Rull deigen ut til runde boller (ca. 40 gram deig per bolle) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen er klissete. La bollene etterheve i ca. 30 minutter.

Steking: 
Varm opp oljen i en stor, vid kjele. Den skal holde 180–190 °C, så bruk helst et termometer eller bruk en frityrkoker så du har kontroll på varmen. Ha lokk tilgjengelig i nærheten som sikkerhet og husk at dersom oljen tar fyr, må du ALDRI ha i vann, men bare legge på lokket og slå av varmen.

Stek berlinerbollene i den varme oljen. Legg dem ned i oljen med en hullsleiv eller snu på dem av og til slik at de blir jevnt stekt. Ikke stek mer enn 3 - 4 berlinerboller om gangen, slik at du beholder kontrollen.

Løft berlinerbollene ut av oljen og over i en stor skål fylt med sukker. Snu litt rundt på bollene slik at sukkeret fester seg rundt hele overflaten.

Legg berlinerbollene deretter over på tørkepapir for avkjøling.

Fylling: 
Før servering fylles berlinerbollene med tykt bringebærsyltetøy. Ha syltetøyet i en sprøytepose med spiss sprøytetipp som stikkes inn i bollene fra siden. Sprøyt en god mengde syltetøy inn i hver av bollene.  

Legg de fylte bollene på høykant på serveringsfatet slik at syltetøyet holder seg på plass inni bollene og ikke renner ut.

Tips

♥ Berlinerboller smaker aller best samme dag, men de kan pakkes inn i plast og så de holder seg myke i et par dager. Berlinerboller er fine å fryse. 

♥ Lyst til å unngå steking i olje? Se da oppskrift på herlige Berlinerboller (stekt i airfryer)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift