Big Mac Smash Burger Tacos

Big Mac Smash Burger Tacos har vært en av de store mattrendene denne sommeren! 😃

Innholdet ligner en klassisk Big Mac Burger, men i stedet for å forme kjøttdeigen til en rund og jevn burger, presses ("smashes") kjøttdeigen her utover på en tortillalefse.

Så stekes tortillalefsene i stekepanne, og man legger en skive cheddarost oppå kjøttet på slutten av steketiden. Når kjøttet er gjennomstekt og osten smeltet, brettes tortillalefsene dobbelt så de ser ut som Tacos, og fylles med salat, tomat, løk (eventuelt mer revet ost) og digg Big Mac Dressing

Det er bare en ting å si: ENJOY! 😍

 

Ingredienser: 

Smash Burger: 
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 1 ts søt paprikapulver
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts løkpulver
♥ kvernet salt og pepper

Big Mac Tacos:
♥ 6 små tortillalefser (se tips)
♥ 6 skiver cheddarost
♥ 0,5 isberg- eller crispisalat
♥ 0,5 løk
♥ 2 tomater
♥ 2 sylteagurker

Big Mac Dressing:
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 100 g majones
♥ 2 ss ketchup
♥ 2 ts søt sennep
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 sylteagurk, finhakket
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Start gjerne med å lage klar Big Mac Dressing: 

Ha alle ingrediensene i en bolle.

 

 

Rør ingrediensene sammen. Smak til med litt hvitvinseddik og kvernet salt og pepper. 

 



Big Mac Smash Burger Tacos:

Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett krydderet. 

 

 

 

Kna krydderet godt inn i kjøttdeigen. Del kjøttet i 6 like store deler. 

Legg 6 små tortillalefser utover en fjøl. Press kjøttet utover på hver lefse, og godt ut i kanten på lefsen.

 

 

Gjør alle lefsene klare før du starter stekingen. 

 

 

Stek hver tortillalefse i stekepanne med kjøttsiden vendende nedover i 2 - 3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Ha litt olje i stekepannen mellom hver lefse.

 

 

Når kjøttet er stekt, snus tortillalefsen slik at kjøttsiden vender oppover.

 

 

Legg på en skiver cheddar og stek i et par minutter til.

 

 

Ha gjerne lokk på pannen slik at osten lettere begynner å smelte. 

 

 

Brett de ferdigstekte tortillaburgerne dobbelt og fyll dem med strimlet salat, løk- og tomatskiver, og biter av sylteagurk hvis du liker det. 

 

 

 

Topp med herlig Big Mac Dressing!

 

 

Dette ble kjempegodt!  😍

 

 

Er du skikkelig glad i ost, kan du gjerne toppe det hele med ekstra revet ost (jeg gjorde det etter at bildene ble tatt...😍).

 

Tips: 

♥ Husk at du bør bruke tortillalefser i den minste størrelsen (mini).

♥ Pass på at du presser kjøttdeigen godt ut i kantene på tortillalefsen, for kjøttet kommer til å krympe litt innover under stekingen. 

♥ Best servert nystekt! De smaker best, og det er også lettest å bøye og fylle de stekte tortillalefsene mens de er varme. Hvis det går noen minutter før de spises, kan de gjerne settes i et tacostativ hvis du har det. Alternativt kan du avkjøle dem i buet tilstand hvis du støtter dem inntil hverandre i et fat med kanter. 

♥ Se også Big Mac Salad (Hamburgersalat)

 

Dette er gøy å lage og godt å spise! 

God fornøyelse!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Big Mac Smash Burger Tacos
Ingredienser

Smash Burger: 
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 1 ts søt paprikapulver
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts løkpulver
♥ kvernet salt og pepper

Big Mac Tacos:
♥ 6 små tortillalefser (se tips)
♥ 6 skiver cheddarost
♥ 0,5 isberg- eller crispisalat
♥ 0,5 løk
♥ 2 tomater
♥ 2 sylteagurker

Big Mac Dressing:
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 100 g majones
♥ 2 ss ketchup
♥ 2 ts søt sennep
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 sylteagurk, finhakket
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Start gjerne med å lage klar Big Mac Dressing: 
Ha alle ingrediensene i en bolle. Rør ingrediensene sammen. Smak til med litt hvitvinseddik og kvernet salt og pepper. 

Big Mac Smash Burger Tacos:
Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett krydderet. 

Kna krydderet godt inn i kjøttdeigen. Del kjøttet i 6 like store deler. 

Legg 6 små tortillalefser utover en fjøl. Press kjøttet utover på hver lefse, og godt ut i kanten på lefsen. Gjør alle lefsene klare før du starter stekingen. 

Stek hver tortillalefse i stekepanne med kjøttsiden vendende nedover i 2 - 3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Ha litt olje i stekepannen mellom hver lefse. Når kjøttet er stekt, snus tortillalefsen slik at kjøttsiden vender oppover. Legg på en skiver cheddar og stek i et par minutter til. Ha gjerne lokk på pannen slik at osten lettere begynner å smelte. 

Brett de ferdigstekte tortillaburgerne dobbelt og fyll dem med strimlet salat, løk- og tomatskiver, og biter av sylteagurk hvis du liker det. Topp med herlig Big Mac Dressing!

Tips

♥ Husk at du bør bruke tortillalefser i den minste størrelsen (mini).

♥ Pass på at du presser kjøttdeigen godt ut i kantene på tortillalefsen, for kjøttet kommer til å krympe litt innover under stekingen. 

♥ Best servert nystekt! De smaker best, og det er også lettest å bøye og fylle de stekte tortillalefsene mens de er varme. Hvis det går noen minutter før de spises, kan de gjerne settes i et tacostativ hvis du har det. Alternativt kan du avkjøle dem i buet tilstand hvis du støtter dem inntil hverandre i et fat med kanter.

♥ Se også Big Mac Salad (Hamburgersalat)

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift