Bringebær med hvit sjokoladekrem


Her kommer et tips om en herlig og superenkel sommerdessert!

Friske sommerbringebær serveres med en nydelig og lettlaget, hvit sjokoladekrem.

 

 

Til 4 små porsjoner trenger du:


Ingredienser:

♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 4 dl yoghurt naturell
- -
♥ 4 dl friske bringebær

Pynt:

♥ hvite sjokoladehjerter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Smelt hvit sjokolade. Det gjør du enten i en metallbolle over vannbad eller i mikro. Hvis du bruker mikro, har du hvit sjokolade oppdelt biter i en skål og varmer på full styrke i 1 minutt. Rør rundt og gjenta i 30 sekunder av gangen til sjokoladen er så myk at den smelter helt når du rører i den.

Bland den smeltede hvite sjokoladen med yoghurt. For å unngå at den hvite sjokoladen korner seg når den kommer i kontakt med den hvite sjokoladen, kan det være lurt å først blande litt yoghurt i sjokoladen for å kjøle den ned og gjøre den tynnere. Deretter blander jeg dette med resten av yoghurten. Fordel kremen i 4 små dessertskåler og sett kjølig i et par timer.

Legg på friske bringebær og pynt med hvite sjokoladestjerner eller annen hvit sjokolade.

 

 

Hvit sjokolade og bringebær smaker kjempegodt sammen!

 

 

Tips:

♥ Hvite sjokoladehjerter får du i merket Mors hjemmebakte og selges i mange forskjellige matbutikker. Du kan alternativt bruke hakket, hvit sjokolade.


 

Så enkelt og så godt!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Bringebær med hvit sjokoladekrem
Ingredienser

♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 4 dl yoghurt naturell
- -
♥ 4 dl friske bringebær

Pynt:

♥ hvite sjokoladehjerter (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt hvit sjokolade. Det gjør du enten i en metallbolle over vannbad eller i mikro. Hvis du bruker mikro, har du hvit sjokolade oppdelt biter i en skål og varmer på full styrke i 1 minutt. Rør rundt og gjenta i 30 sekunder av gangen til sjokoladen er så myk at den smelter helt når du rører i den.

Bland den smeltede hvite sjokoladen med yoghurt. For å unngå at den hvite sjokoladen korner seg når den kommer i kontakt med den hvite sjokoladen, kan det være lurt å først blande litt yoghurt i sjokoladen for å kjøle den ned og gjøre den tynnere. Deretter blander jeg dette med resten av yoghurten. Fordel kremen i 4 små dessertskåler og sett kjølig i et par timer.

Legg på friske bringebær og pynt med hvite sjokoladestjerner eller annen hvit sjokolade.

Tips

♥ Hvite sjokoladehjerter får du i merket Mors hjemmebakte og selges i mange forskjellige matbutikker. Du kan alternativt bruke hakket, hvit sjokolade.

8 kommentarer

Prøvde denne i går, med jordbær. men virker som om den varme sjokoladen kræsjet fullstendig med den kalde youghurten. Ble ihvertfall klumpete og litt udelikat selv om smaken var fortreffelig. Hva gjorde jeg feil? :)

Hei Bjørn, den hvite sjokoladen kan nok korne seg hvis du blander alt på en gang med yoghurten. Jeg tok nok først litt yoghurt i sjokoladen for å kjøle den ned og gjøre den tynnere, før jeg blandet dette med resten av yoghurten. Beklager at jeg ikke var tydeligere på dette. Jeg skal beskrive dette bedre i fremgangsmåten nå. Takk for tilbakemeldingen og glad du likte smaken :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift