
150 g smør
2 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
0,5 dl matfløte
2 ts bakepulver
3 dl hvetemel
2 dl bringebær
Pynt:
100 g ekte marsipan
friske bringebær
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i vaniljeessens. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen sammen med matfløte. Til slutt vendes bringebærene forsiktig inn i deigen.
Fyll deigen i muffinsformer så de blir 2/3 fulle. Riv marsipanen på rivjern. Fordel revet marsipan og noen friske bringebær på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Pynt eventuelt med flere friske bringebær.
Ekte marsipan (lilla rull fra Odense) har høyere innhold mandler enn vanlig, hvit figurmarsipan og egner seg best til steking. Fås kjøpt i de fleste store norske matvarebutikker.
Jeg har falt pladask for muffinsformene du ser på bildet. De er firkantede og laget av papp med søtt mønster. Formene tåler ovnsvarmen utmerket. Kjøpt hos Åhlens.
Bruker du vanlige papirformer, bør du ha dem i muffinsbrett så du er sikker på at de holder fasongen.
"Bringebærmuffins med marsipan" kan fryses.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4377 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 206
Brukere i dag: 937
Brukere siste 7 dager: 132283
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar