Bringebærstenger

Hei, 

Håper dere har hatt en nydelig helg!  Smile Heart  

Jeg tenkte å starte den nye uken med noen koselige småkaker.

 

 

Bringebærstenger er mørdeigskaker som fylles med en stripe bringebærsyltetøy. Kantene glaseres med melisglasur. 

Kakene smaker nydelig, og er kjekke småkaker å ha i kakeboksen! 

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker. 

 

Ingredienser:

Mørdeig:
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 6 dl hvetemel

Fyll:
♥ 250 g bringebærsyltetøy (se tips)

Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1 ss vann

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland inn hornsalt og vaniljesukker og deretter hvetemelet, og kna deigen raskt sammen for hånd til en myk og smidig mørdeig.

Del deigen i fire like store deler og rull dem ut til lengder som er omtrent like lange som en stekeplate.

Legg to og to lengder på hver sin bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene litt flatere med fingrene. Lag så en fordypning på midten av hver av lengdene.

Ha bringebærsyltetøy i en sprøytepose. Klipp et hull nederst i sprøyteposen og sprøyt en stripe bringebærsyltetøy i fordypningen på hver av lengdene.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 minutter.

Rør imens sammen melis og vann til en passe tykk melisglasur.

Smør melisglasuren over kantene på de ferdigstekte kakene mens de er varme. La kakene avkjøles en stund og skjær dem deretter opp i stenger.

 

 

Nydelige småkaker til en kopp kaffe eller te.  ♥  

 

 

 

Bringebærstenger er småkaker som er fine å servere hele året! 

 

 

 

Tips:

♥ Dersom du bruker bringebærsyltetøy som kjøpes på flaske (bringebærsyltetøy uten biter fra Nora), kan du sprute syltetøyet direkte fra flasken. Ellers er det som nevnt lurt å ha syltetøyet i en sprøytepose slik at du får det jevnt fordelt i fordypningen på deigrullene. Ikke bruk syltetøy som er for rennende, ellers kommer det bare til å renne ut av kakene under stekingen. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks og bør stå kjølig. 

 

 

Alle burde ha en boks med hjemmelagde småkaker hjemme. Det er så koselig å hente frem!  Smile  

 

 

Deilige småkaker med bringebær og melisglasur. Heart

Prøv dem, du også! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bringebærstenger
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 6 dl hvetemel

Fyll:
♥ 250 g bringebærsyltetøy (se tips)

Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1 ss vann

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland inn hornsalt og vaniljesukker og deretter hvetemelet, og kna deigen raskt sammen for hånd til en myk og smidig mørdeig.

Del deigen i fire like store deler og rull dem ut til lengder som er omtrent like lange som en stekeplate.

Legg to og to lengder på hver sin bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene litt flatere med fingrene. Lag så en fordypning på midten av hver av lengdene.

Ha bringebærsyltetøy i en sprøytepose. Klipp et hull nederst i sprøyteposen og sprøyt en stripe bringebærsyltetøy i fordypningen på hver av lengdene.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 minutter.

Rør imens sammen melis og vann til en passe tykk melisglasur.

Smør melisglasuren over kantene på de ferdigstekte kakene mens de er varme. La kakene avkjøles en stund og skjær dem deretter opp i stenger.

Tips

♥ Dersom du bruker bringebærsyltetøy som kjøpes på flaske (bringebærsyltetøy uten biter fra Nora), kan du sprute syltetøyet direkte fra flasken. Ellers er det som nevnt lurt å ha syltetøyet i en sprøytepose slik at du får det jevnt fordelt i fordypningen på deigrullene. Ikke bruk syltetøy som er for rennende, ellers kommer det bare til å renne ut av kakene under stekingen. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks og bør stå kjølig. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Åh, himmelsk lykke! Disse kakene pleide min mormor å lage, og jeg elsket de! Hun kalte de Mathildekaker, og jeg har lett etter oppskriften i årevis, men har ikke funnet den! Tusen, tusen takk ❤️

ååååå disse her ligner veldig på en kake jeg alltid fikk hjemme hos mormor. Hun er dessverre gått bort for mange år siden og vi finner ikke oppskriften. Aner heller ikke hva de heter, så har søkt og søkt på nettet.
Men hun lagde denne med sviskefyll i midten. Kjenner ikke så godt til mørdeig, men er den myk?
Denne må jeg teste!

Hei Jeanette, sviskefyll høres spennende ut! Mørdeig er veldig vanlig å bruke til småkaker. Blir ikke myke kaker, men fyllet gjør at det likevel blir litt myk kjerne.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift