Brownies med Firkløver

Brownies med Firkløver inneholder mye, deilig Firkløversjokolade i både kaken og glasuren. Browniesvarianten er et nydelig alternativ for deg som er like glad i kombinasjonen nøtter og melkesjokolade som meg.  Smile  

Oppskriften er til stor langpanne.

PS: Kaken er kjempegod sammen med en glass kald melk!

Brownies med Firkløver
Ingredienser

300 g smør
400 g Firkløver (2 store plater)
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel

Glasur:
400 g Firkløver (2 store plater)
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i Firkløversjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Firkløversjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.

Tips

"Brownies med Firkløver" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

Kakekategori

5 kommentarer

Dette var den aller søteste kaken jeg noensinne har smakt. Smakte bare sukker. Anbefaler å gå ned på sukkermengden betraktelig ettersom det i denne oppskriften blir brukt 800 g firkløver sjokolade i tillegg

Ja, det blir søtt når seige Brownies skal dekkes med glasur laget av lys sjokolade. Jeg skjønner at noen kan synes at dette blir for søtt, derfor setter jeg pris på tilbakemeldingen fra deg. Det er ikke noe i veien for å redusere sukkermengden i browniesene noe, men merk at konsistensen på kaken vil bli mindre seig og browniesaktig da.

Mindre søte varianter få man selvsagt ved å lage glasur med mørk sjokolade i stedet for lys sjokolade, slik som Firkløver jo er. Det finnes flere varianter av dette også her på Det søte liv.

Denne kaken lagde jeg første gang for sikkert ti år siden, og det er fremdeles den kaken sønnen min forlanger på hver bursdag. God og seig og søt, men god søt, ikke sånn som amerikanske kaker. Denne er og blir en favoritt :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift