Brownies med Fruktnøtt

"Fruktnøtt" er en melkesjokolade med rosiner og nøtter, og her inngår denne sjokoladen i både kake og glasur.

Resultatet er lys, søt og KJEMPEGOD BROWNIESKAKE  som passer til stor langpanne!!

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 400 g Fruktnøtt
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel

Glasur:
♥ 400 g Fruktnøtt
♥ 2 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald.

Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.

 

Tips:

♥ Når du smører glasuren over kaken bør du passe på at rosinene og nøttene ikke klynger sammen i klumper, men blir noenlunde jevnt fordelt over kaken.

♥ "Brownies med Fruktnøtt" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

♥ Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

Brownies med Fruktnøtt
Ingredienser

300 g smør
400 g Fruktnøtt
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel

Glasur:
400 g Fruktnøtt
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.

Tips

Når du smører glasuren over kaken bør du passe på at rosinene og nøttene ikke klynger sammen i klumper, men blir noenlunde jevnt fordelt over kaken.

"Brownies med Fruktnøtt" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift