Brownies med Helnøtt

Brownies med Helnøtt

06.12.2004

Mmmm.... nydelig hasselnøttsmak på disse browniesene.....

  

Av alle uendelig mange browniesvarianter jeg har prøvd ut, er kanskje dette min personlige favoritt!

Men så er jeg jo spesielt glad i "Helnøtt" (som er melkesjokolade med hele hasselnøtter)... Yum

Når du lager glasur av Helnøtt, gjør de hele nøttene at kaken får et helt spesielt utseende, som i hvert fall jeg synes er knalltøft! 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 400 g Helnøtt (2 store plater)
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel

Glasur:
♥ 400 g Helnøtt (2 store plater)
♥ 2 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele.  Ha i Helnøttsjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!).  Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).  Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min.  Avkjøl kaken helt i formen.  Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. 

Kok opp kremfløten i en liten kjele.  Ta kjelen av platen. Ha i Helnøttsjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten.  Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. 

Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. 

Del kaken opp i passe store stykker.

 

Og så er kaken klar til å nyyyyytes......

 


 

Tips:

Når du smører glasuren over kaken bør du passe på at nøttene ikke klynger sammen i klumper, men blir noenlunde jevnt fordelt over kaken.

"Brownies med Helnøtt" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast. 

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer.  Da unngår du glasursøl.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies med Helnøtt

Ingredienser

300 g smør
400 g Helnøtt (2 store plater)
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel

Glasur:
400 g Helnøtt (2 store plater)
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i Helnøttsjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Helnøttsjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.

Tips

Når du smører glasuren over kaken bør du passe på at nøttene ikke klynger sammen i klumper, men blir noenlunde jevnt fordelt over kaken.

"Brownies med Helnøtt" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

06.12.2004

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter