Brownies med Troika

"Troika" er en populær sjokolade bestående av et lag marsipan, et lag trøffel og et lag rød gelé; alt dekket med mørk sjokolade. Smeltet Troika er eneste sjokoladetilsetning i denne oppskriften og gjør at Browniesen blir litt lysere i farge enn Brownies vanligvis blir.

Du bruker 8 stk Troika til en stor langpannekake. Derimot trenger du noe mindre sukker fordi sjokoladen er nokså søt i seg selv. Røde Non Stop på toppen synes jeg er morsomme fordi de signaliserer at det er litt smak av rød gelé på kaken, men du kan gjerne droppe pynten hvis du vil.

En spennende og NYDELIG variant av "Brownies" som du ikke bør gå glipp av!!

Brownies med Troika
Ingredienser

8 stk Troika sjokolade (à 66 gram)
300 g smør
6 store egg
5,5 dl sukker
7 dl hvetemel

Pynt:
200 g kokesjokolade
1 dl kremfløte
røde Non Stop

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha Troika oppdelt i biter i en food processor sammen med litt av smøret (ca 0,75 dl). Kjør til du får en jevn masse. Ha sjokolademassen i kjelen med smøret og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i firkanter.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Smør litt glasur på hvert kakestykke. Trykk nedi en rød Non Stop og la kakestykkene stå kaldt til sjokoladen har stivnet.

Tips

Du kan også ha Troika-sjokoladen direkte i smøret i kjelen og droppe mosingen i food processor. Du må da regne med at det tar en god stund og nokså høy varme for at både marsipanen og geléen smelter helt. Personlig foretrekker jeg å fjerne alle klumper med food processor først, fordi jeg ikke har tålmodighet til å vente på at Troikaen smelter.

"Browniesene" holder seg lenge innpakket i plast i kjøleskapet og kan også fryses.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift