Brownies uten nøtter

Brownies uten nøtter

21.10.2004


Dette er den PERFEKTE oppskrift for deg som er ute etter myke og saftige Brownies med skikkelig god sjokoladesmak!

 

 

Her kan du rendyrke sjokoladesmaken, for Browniesene er helt uten nøtter, rosiner eller annet forstyrrende "mikkmakk".

 


Kaken er så enkel å lage at det som regel er denne varianten av Brownies jeg tyr til hvis jeg skal lage noe godt på impulsen.

 


Oppskriften er for stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 400 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 7 egg
♥ 7 dl sukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 4 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør og sjokolade i en kjele. Avkjøl til lunken.

Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel og vaniljesukker. Rør raskt sammen til en jevn deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i firkanter.

 

 

 

Tips:

Kaken er svært holdbar innpakket i plast i kjøleskapet.

Browniesene er også ypperlige å fryse!

 


Perfekte sjokoladebrownies! 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Brownies uten nøtter

Ingredienser

400 g kokesjokolade
200 g smør
7 egg
7 dl sukker
5 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade i en kjele. Avkjøl til lunken. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel og vaniljesukker. Rør raskt sammen til en jevn deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i firkanter.

Tips

Kaken er svært holdbar innpakket i plast i kjøleskapet. Browniesene er også ypperlige å fryse!

21.10.2004
Allergier og preferanser: 

34 kommentarer

Hvilken kokesjokolade bruker du? Mørk, lys, dronning, 70%....???

Jeg bruker vanlig mørk kokesjokolade.

Hva slags smør bruker du?

Jeg bruker alltid meierismør når jeg baker:)

Hei
Ville bare si at det er andre gangen jeg baker denne brownie kaken og den er kjempe god og populær, spesielt hos sønnen vår på 19 år og kompisene
Jeg bruker lys kokosjokolad og igjen takk for oppskriften
Kaken er helt nydelig

Hilsen Tanja

Glad du har glede av oppskriften, Tanja:)

For godt til å være sant, tenkte jeg. Og det stemmer. Kokesjokolade kan innehole spor av nøtter og mandler, så denne tør jeg ikke spise. Må nok jakte videre.

Hei, hvis du har nøtteallergi, finnes det sjokolade i helsekostbutikker som er garantert nøttefri. Det går fint å bruke slik sjokolade i denne kaken.

Kan man ta halvparten først, også ta halvparten av det igjen??

Du kan fryse kakebiter du har til overs ja, hvis det er det du spør om?

Går det an å bruke økologisk sjokolade til denne kaka? Vet at den er fri for nøtter:)

Ja, det går veldig fint:)

Har akkurat baka denne for første gang til 11 års bursdag seinere i dag,spent !
Tenker at denne må være god :-)
Liker ikke meierismør så bruker margarin å jeg brukte like deler lys og mørk sjokolade.

Håper du ble fornøyd med resultatet!

hei vekt målerne min er ødelagt så jeg lurte på hvor mye blir 400 g til dl

Det har jeg ikke sjekket, dessverre

Kjempegod kake. Smaker utmerket etter flere dager i kjøleskapet også (har aldri kommet lenger enn til 5 dager)

Hyggelig å høre! :-)

Hei! Kan man bruke hvit kokesjokolade på denne oppskriften, har lyst til å lage hvit sjokolade versjon av dette

Burde gå fint det, men se også oppskrift på Hvit konfektkake i langpanne her på bloggen - så slipper du å eksperimentere :-)

Hei, jeg lurte på om kan man bruke kakao pulver i stedet for kokesjokolade? Skal prøve å lage den idag,er veldig spen.

Denne oppskriften har jeg bare testet med kokesjokolade, men det er flere andre med kakaopulver her på bloggen. Se for eksempel oppskrift på Brownies wonderful :-)

Jeg prøver denne i dag. Har med hell eller dyktighet (din) prøvd flere av oppskriftene på detsoteliv Farlig godt :)

Hyggelig å høre! :-)

Denne var skikkelig god og den var lett å bake. Smakte godt med is og bær til. Falt også i smak hos 10 åringen min. Denne skal bakes flere ganger:-)

Takk for tilbakemeldingen - gøy å høre :-)

Hei. Lagde denne i dag og den ble veldig god men veldig klissete. Hvertfall i midten, for lite stekt da eller ? Får den ikke så lett av bakepapiret og kan ikke skjære fine stykker :/

Høres ut som kaken din ble litt for lite stekt ja. Den skal absolutt kunne skjæres i firkanter. Men husk at kaken stivner når den avkjøles.

Takk for enkel oppskrift til en fantastisk god kake! første gang jeg baker brownies, og de ble helt perfekte! :-)

Supert! :-)

Hei ville bare si super oppskrift så enkel og greit, jeg bruker bare denne siden er så mange fine oppskrifter her
Men denne browniesen skulle vi lage i campingvogna så je halverte oppskriften siden langpanne her er mye mindre og brukte vanlig melkeskjokolade siden d vi hadde , og den ble såå god Var litt usikker siden i campingvogna har vi kun gass komfyr men det gikk så fint Så tusen takk for en fin side med masse gosaker
Mvh Mona

Gøy å høre at det ble vellykket, Mona! Takk for tilbakemeldingen :-)

Hei. Jeg har lyst å bruke denne oppskriften til Rocky Road brownies. Tror du det går om jeg tar kaken ut av ovnen 10 min før, tar på marshmallow og nøttetopping for så å sette den inn igjen i 10 min?

Jeg lagde denne idag, men browniesene ble nesten til en sjokoladekake. Jeg hadde den i ovnen i 30 min, men da var den ikke ferdig, så jeg hadde den i ovnen i 5 min til. Det var litt kjedelig. Men den var nydelig. Brukte Freia melkesjokolade i steden for kokesjokolade :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter