Classic Devil's Food Cake

Classic Devil's Food Cake

15.11.2018


Dette er djevelkaken som smaker himmelsk! 

En klassisk, amerikansk "Devil's Food Cake" kjennetegnes av supersaftige sjokoladekakebunner og en UTROLIG GOD sjokoladekrem! 

 

 

Jeg har tidligere laget en annen variant av denne kaken med hvit marengskrem ("Angel Frosting") (se Devil's Food Cake with Angel Frosting), som også er fantastisk god, men helt ærlig så må jeg si at denne sjokoladekremen her er helt uslåelig!

En "Devil's Food Chocolate Frosting" er helt spesiell ved at den lages med melkepudding i tillegg til sjokolade, smør og brunt sukker. Det gjør at sjokoladekremen blir både nydeligere, litt lettere, mer kremete og veldig mye blankere å se på enn andre sjokoladekremer.

Ååå, love it! ♥

 

 

La deg forføre av denne magiske sjokoladekaken du også! 

 

 

Ingredienser:

Devil's Food Chocolate Cake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche

Devil's Food Chocolate Frosting:
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 450 g brunt sukker (brunt farin, se tips)
♥ 4 ss maisenna
♥ 4 dl melk


Fremgangsmåte:

Sjokoladekake (Devil's Food Chocolate Cake):

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.

Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

Hell kakedeigen i rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. 
 

Sjokoladekrem (Devil's Food Chocolate Frosting):

Smelt smøret i en middels stor kjele. Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ta kjelen av platen og rør inn brunt sukker.

Bland deretter inn maisenna.

Spe så med melken litt og litt og rør godt så melken blander seg jevnt inn.

Sett kjelen tilbake på platen og varm opp sjokoladekremen mens du rører hele tiden. Sjokoladekremen skal nå kokepunktet og småkoke. Det er viktig at du rører så sjokoladekremen ikke svir seg. Etter hvert vil du se at sjokoladekremen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og avkjøl sjokoladekremen i romtemperatur til den har tykk smørekonsistens (det kan ta noen timer, se tips). 


Montering:

Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i tre bunner (se tips).

 

 

Smør sjokoladekremen i et tykt lag mellom kakebunnene og ha resten av sjokoladekremen over hele kaken.

 

 

Oh my, for en sjokoladekrem....!

 

 

Smør først et lag sjokoladekrem over hele kaken og sett kaken i kjøleskapet så sjokoladekremen festner seg (såkalt "crumb coating").

Ta deretter kaken ut av kjøleskapet og dekk den med resten av sjokoladekremen.

 

 

Fantastisk! 

 

 

Fristende!  Naughty  

 

 

En drøm av en sjokoladekake! 

 

 


Tips:

♥ Jeg har brukt brunt farin i sjokoladekrem (altså helt mørkebrunt sukker). Dette sukkeret løser seg godt opp og gir fyldig smak på kremen. Det går også greit å bruke lysebrunt demerarasukker. 

♥ Det er sjokoladekremen som gjør denne sjokoladekaken spesiell. Husk å røre godt hele tiden når du gir den et siste oppkok. Jeg bruker ballongvisp og visper kraftig for hånd til kremen såvidt begynner å boble og maisennaen gjør at den tykner. 

♥ Når sjokoladekremen er varm, vil den være alt for tynn til å kunne smøres på kaken. Jeg lot kremen stå i romtemperatur i flere timer før jeg syntes at den ble tykk nok. Du kan så klart sette den en stund i kjøleskapet også, men pass da på at kremen ikke står så lenge at den blir for hard. Skulle det skje, må du la kremen stå i romtemperatur igjen for å mykne. 

♥ Dette er en veldig saftig sjokoladekakebunn. Hvis du synes det er vanskelig å dele kaken i 3 bunner, kan det hjelpe å ha kaken en stund i fryseren slik at den blir skikkelig kald og stiv (men ikke helt frossen så klart). Når kaken er stivere, er den mye lettere å dele.

♥ Kaken kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.

 

 

Saftig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem! 

 

 

Jeg gir etter.... Innocent  

 

 

YUM! Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Classic Devil's Food Cake

Ingredienser

Devil's Food Chocolate Cake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche

Devil's Food Chocolate Frosting:
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 450 g brunt sukker (brunt farin, se tips)
♥ 4 ss maisenna
♥ 4 dl melk

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.

Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

Hell kakedeigen i rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. 

Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ta kjelen av platen og rør inn brunt sukker.

Bland deretter inn maisenna.

Spe så med melken litt og litt og rør godt så melken blander seg jevnt inn.

Sett kjelen tilbake på platen og varm opp sjokoladekremen mens du rører hele tiden. Sjokoladekremen skal nå kokepunktet og småkoke. Det er viktig at du rører så sjokoladekremen ikke svir seg. Etter hvert vil du se at sjokoladekremen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og avkjøl sjokoladekremen i romtemperatur til den har tykk smørekonsistens (det kan ta noen timer, se tips). 

Montering:
Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i tre bunner (se tips).

Smør sjokoladekremen i et tykt lag mellom kakebunnene og ha resten av sjokoladekremen over hele kaken.

Tips

♥ Jeg har brukt brunt farin i sjokoladekrem (altså helt mørkebrunt sukker). Dette sukkeret løser seg godt opp og gir fyldig smak på kremen. Det går også greit å bruke lysebrunt demerarasukker. 

♥ Det er sjokoladekremen som gjør denne sjokoladekaken spesiell. Husk å røre godt hele tiden når du gir den et siste oppkok. Jeg bruker ballongvisp og visper kraftig for hånd til kremen såvidt begynner å boble og maisennaen gjør at den tykner. 

♥ Når sjokoladekremen er varm, vil den være alt for tynn til å kunne smøres på kaken. Jeg lot kremen stå i romtemperatur i flere timer før jeg syntes at den ble tykk nok. Du kan så klart sette den en stund i kjøleskapet også, men pass da på at kremen ikke står så lenge at den blir for hard. Skulle det skje, må du la kremen stå i romtemperatur igjen for å mykne. 

♥ Dette er en veldig saftig sjokoladekakebunn. Hvis du synes det er vanskelig å dele kaken i 3 bunner, kan det hjelpe å ha kaken en stund i fryseren slik at den blir skikkelig kald og stiv (men ikke helt frossen så klart). Når kaken er stivere, er den mye lettere å dele.

♥ Kaken kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.

15.11.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

20 kommentarer

Fantastisk god! Men glasuren ble ganske flytende, hvor lenge skal den koke før den tykner? (Den var flytende etter avkjølt også.) Men smaken var god.

Hei! Denne kaken tok litt tid og lage. Derfor skuffende når selve kaken smuldret seg opp i biter når jeg skulle dele den i tre. Så det var lettere sagt en gjort.. Veldig skuffende og frustrerende når en har fulgt oppskriften slavisk.

Hei hei.
Denne kaken så rett og slett rå god ut, så jeg bestemte meg for å bake den og fryse den til bursdagen min 25.12.
Men jeg plages med å få den sjokoladekremen til å tykne Noen tips?

Ja denne brukte jeg alt for mye tid på. Helt håpløst å få sjokoladekremen stiv nok. Et eller annet må være feil i den oppskriften og veldig irriterende. God smak. Men anbefaler ikke å prøve denne før oppskriften er rettet..

Jeg fikk motsatt problem. Min sjokoladekrem ble altfor stiv. Avkjølte den i romtemperatur i noen timer. Når jeg kom hjem var den altfor hard. Prøvde forsiktig å varme den opp igjen, mens jeg rørte rundt, men da virket deg som at kremen skilte seg. Vet du hva som kan ha skjedd?

Hei!
Jeg hadde samme problem som mange andre, at kremen ble for tynn. Hva kan man gjøre for å få den tykkere?

Kremen min ble også for tynn, så jeg lagde litt mere jevning med melk, maisenna og kakao, som jeg blandet inn i kremen. Kan være for at jeg brukte kokesjokolade med 50% kakao!? Neste gang jeg lager denne kaken så kommer jeg til å bruke mere maisenna, kanskje 5-6 ss. Eller så stekte jeg kaken 10 min lengre, men måtte dynke den med melk. Skal steke den 5 min mindre neste gang. (kommer nok mye an på hvordan ovnen til hver enkel steker) Kaken var god ellers, og enkel å lage. Takk for oppskriften :)

Fikk samme problem som flere her. Kremen tyknet minimalt under koking til tross for en ekstra ss maizena. Bunnen ble saftig og fin, og lett å dele i 3. Hvordan kan jeg tykne kremen nå etter avkjøling?

Tips til tynn krem: kjør den en runde med håndmikseren etter at den har stått og avkjølt seg. Ble perfekt

Annbefaler ikke å lage denne kaka. Glasuren blei helt tynn. Juksa enda til med 3ss ekstra med majzenna å måtte tykne den med melis. Fulgt oppskriften til pungt å prikke.
Så sjønner at flere har plagdes med og lage den.

Jeg leste selvfølgelig i kommentar feltet da jeg holdt på å røre i kjelen for jeg syntes det begynte å ta litt tid. Jeg kokte på middels svak varme mens jeg rørte hele tiden helt til den begynte å små boble. Jeg tok den deretter av platen men syntes at glasuren fortsatt var litt tynn flytende. Så bestemte meg bare for å piske inn 1 ss med maisenna og den begynte å tykne.

Tenkte jeg skulle lage denne kaka i god tid før bursdagsfeiring, siden den er fin å fryse. Leste alle kommentarer før jeg satte i gang, og brukte både mer maizena enn oppskriften for glasuren tilsa, og lot det koke LENGE. Blandingen tyknet noe, men ved romtemperatur så var den fortsatt for flytende. Å piske den hjalp noe, men glasuren ville fortsatt ha rent ut av kaka. Holder nå på å koke den opp igjen, med mer maizena. Etter å ha googlet andre oppskrifter ser jeg at de fleste glasurene lages med fløte. Mulig feil i oppskriften her?
Anbefaler å prøve en annen glasuroppskrift, eller å starte med glasuren for å se hvilken vei det bærer. Ikke prøv på denne kaka om den må være ferdig i morgen!
Er ellers også skuffet over at så mange har kommentert uten å få svar. Skjerpings!

Hei, jeg har nettopp laget denne kaka. Og sleit som mange andre med å få sjokoladekremen til å tykne. Jeg skulle frakte kaka langt i bil så turte ikke å bruke sjokoladekremen sånn den var etter å ha påført første lag som var litt for renende. Så det jeg gjorde var å vende sjokoladekremen inn i Philadelphia ost. Tok litt og litt sjokoladekrem til konsistens, farge og smak var sånn jeg ville ha den. Så dette kommer jeg til å forsette å gjøre når jeg lager denne kaka, fordi det ble utrolig godt. En trenger ca 2 pk Philadelphia ost for hele kaka.

Så UTRILIG SKUFFET over denne kaken.
Selv om eg jore akuratt som det sto i oppskriften så ble dette ein katastrofe. Kake som aldri blei igjennom stekt og krem som aldri blei stiv. Endte opp med svidd kake og krem med både ekstra smør, maizena og kremost og ennå flytande...
Dette skal man liksom servere.

Fikset litt på oppskriften etter å ha lest komentarene:

10 min ekstra på steketid.
2 ss ekstra maizena.
Både bunn og glasur først avkjøles til romtempratur så inn i kjøleskap 1 time (tilsammen ca 3 timer)

Driiiiiitgod kake! Noe av det beste jeg har smakt! Kommer til å lage den igjen!

Mitt tips til å mestre sjokoladekremen;

Først og fremst, ikke lag denne kaka dersom du har det travelt :)

Anbefaler å bruke helmelk, man kan også bare for å være på den sikre siden bytte ut halvparten av melka med fløte. Maisenna blandes ut i melken FØR det haes i sjokoladeblandingen, bland godt. Deretter skal jo dette kokes opp, la det koke under KONSTANT omrøring i 8-10 minutter. (Det skal ikke fosskoke, men småputre)

(Ikke ha forhåpninger om at kremen begynner å tykne mens det koker, det er min erfaring at den ikke gjør det)

Avkjøl kremen til romtemperatur, deretter inn i kjøleskap i minimum 4 timer, min sto over natta å var helt perfekt dagen etter.

Pga mye brun farin får sjokoladekremen en ganske fyldig og intens smak, dersom du synes det blir litt for mye kan du "jevne" den ut ved å ha i litt rømme eller kremost, hvor mye avhenger av egen smak, prøv deg fram.

Lykke til :)

Uff, må si jeg er svært skuffet over oppskriften på denne versjonen av DFC. Første gang en sjokoladekakebunn jeg lager blir så mislykka. Etter 40 min var den helt rennendes, etter 1 t 10 min var kantene høye og gjennomstekte mens midten hadde sunket godt sammen. Måtte lage dobbel oppskrift, kutte de smuldrete bunnene og stable oppå hverandre for å kunne få noe som lignet en kake.. Glasuren ble fin og tykk i konsistens etter å ha kokt 5 minutter, selvom smaken kunne ha vært noe forbedret, feks litt kaffe eller vaniljesmak i tillegg. Har laget flere versjoner av Dfc men denne oppskriften har rett og slett flere forbedringspotensial før den blir god

Lagde denne kaken for andre gang. Hadde tre rause/toppede skjeer med maizena og kun 3 1/2 dl melk. Da tyknet den og har nå fått smørt den på plass :)

Stekte den forresten også i 60 min, på nederste rille.

Ikke min favoritt dessverre.... Pleier alltid å bake Cafe Sting sin sjokoladekake, men tenkte jeg skulle prøve noe nytt til farsdagen. Leste kommentarene under her, først når kaka sto i ovnen...det var dumt.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter