Classic Devil's Food Cake


Dette er djevelkaken som smaker himmelsk! 

En klassisk, amerikansk "Devil's Food Cake" kjennetegnes av supersaftige sjokoladekakebunner og en UTROLIG GOD sjokoladekrem! 

 

 

Jeg har tidligere laget en annen variant av denne kaken med hvit marengskrem ("Angel Frosting") (se Devil's Food Cake with Angel Frosting), som også er fantastisk god, men helt ærlig så må jeg si at denne sjokoladekremen her er helt uslåelig!

En "Devil's Food Chocolate Frosting" er helt spesiell ved at den lages med melkepudding i tillegg til sjokolade, smør og brunt sukker. Det gjør at sjokoladekremen blir både nydeligere, litt lettere, mer kremete og veldig mye blankere å se på enn andre sjokoladekremer.

Ååå, love it! ♥

 

 

La deg forføre av denne magiske sjokoladekaken du også! 

 

 

Ingredienser:

Devil's Food Chocolate Cake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche

Devil's Food Chocolate Frosting:
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 450 g brunt sukker (brunt farin, se tips)
♥ 4 ss maisenna
♥ 4 dl melk


Fremgangsmåte:

Sjokoladekake (Devil's Food Chocolate Cake):

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.

Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

Hell kakedeigen i rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. 
 

Sjokoladekrem (Devil's Food Chocolate Frosting):

Smelt smøret i en middels stor kjele. Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ta kjelen av platen og rør inn brunt sukker.

Bland deretter inn maisenna.

Spe så med melken litt og litt og rør godt så melken blander seg jevnt inn.

Sett kjelen tilbake på platen og varm opp sjokoladekremen mens du rører hele tiden. Sjokoladekremen skal nå kokepunktet og småkoke. Det er viktig at du rører så sjokoladekremen ikke svir seg. Etter hvert vil du se at sjokoladekremen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og avkjøl sjokoladekremen i romtemperatur til den har tykk smørekonsistens (det kan ta noen timer, se tips). 


Montering:

Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i tre bunner (se tips).

 

 

Smør sjokoladekremen i et tykt lag mellom kakebunnene og ha resten av sjokoladekremen over hele kaken.

 

 

Oh my, for en sjokoladekrem....!

 

 

Smør først et lag sjokoladekrem over hele kaken og sett kaken i kjøleskapet så sjokoladekremen festner seg (såkalt "crumb coating").

Ta deretter kaken ut av kjøleskapet og dekk den med resten av sjokoladekremen.

 

 

Fantastisk! 

 

 

Fristende!  Naughty  

 

 

En drøm av en sjokoladekake! 

 

 


Tips:

♥ Jeg har brukt brunt farin i sjokoladekrem (altså helt mørkebrunt sukker). Dette sukkeret løser seg godt opp og gir fyldig smak på kremen. Det går også greit å bruke lysebrunt demerarasukker. 

♥ Det er sjokoladekremen som gjør denne sjokoladekaken spesiell. Husk å røre godt hele tiden når du gir den et siste oppkok. Jeg bruker ballongvisp og visper kraftig for hånd til kremen såvidt begynner å boble og maisennaen gjør at den tykner. 

♥ Når sjokoladekremen er varm, vil den være alt for tynn til å kunne smøres på kaken. Jeg lot kremen stå i romtemperatur i flere timer før jeg syntes at den ble tykk nok. Du kan så klart sette den en stund i kjøleskapet også, men pass da på at kremen ikke står så lenge at den blir for hard. Skulle det skje, må du la kremen stå i romtemperatur igjen for å mykne. 

♥ Dette er en veldig saftig sjokoladekakebunn. Hvis du synes det er vanskelig å dele kaken i 3 bunner, kan det hjelpe å ha kaken en stund i fryseren slik at den blir skikkelig kald og stiv (men ikke helt frossen så klart). Når kaken er stivere, er den mye lettere å dele.

♥ Kaken kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.

 

 

Saftig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem! 

 

 

Jeg gir etter.... Innocent  

 

 

YUM! Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Classic Devil's Food Cake
Ingredienser

Devil's Food Chocolate Cake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche

Devil's Food Chocolate Frosting:
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 450 g brunt sukker (brunt farin, se tips)
♥ 4 ss maisenna
♥ 4 dl melk

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.

Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

Hell kakedeigen i rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. 

Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ta kjelen av platen og rør inn brunt sukker.

Bland deretter inn maisenna.

Spe så med melken litt og litt og rør godt så melken blander seg jevnt inn.

Sett kjelen tilbake på platen og varm opp sjokoladekremen mens du rører hele tiden. Sjokoladekremen skal nå kokepunktet og småkoke. Det er viktig at du rører så sjokoladekremen ikke svir seg. Etter hvert vil du se at sjokoladekremen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og avkjøl sjokoladekremen i romtemperatur til den har tykk smørekonsistens (det kan ta noen timer, se tips). 

Montering:
Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i tre bunner (se tips).

Smør sjokoladekremen i et tykt lag mellom kakebunnene og ha resten av sjokoladekremen over hele kaken.

Tips

♥ Jeg har brukt brunt farin i sjokoladekrem (altså helt mørkebrunt sukker). Dette sukkeret løser seg godt opp og gir fyldig smak på kremen. Det går også greit å bruke lysebrunt demerarasukker. 

♥ Det er sjokoladekremen som gjør denne sjokoladekaken spesiell. Husk å røre godt hele tiden når du gir den et siste oppkok. Jeg bruker ballongvisp og visper kraftig for hånd til kremen såvidt begynner å boble og maisennaen gjør at den tykner. 

♥ Når sjokoladekremen er varm, vil den være alt for tynn til å kunne smøres på kaken. Jeg lot kremen stå i romtemperatur i flere timer før jeg syntes at den ble tykk nok. Du kan så klart sette den en stund i kjøleskapet også, men pass da på at kremen ikke står så lenge at den blir for hard. Skulle det skje, må du la kremen stå i romtemperatur igjen for å mykne. 

♥ Dette er en veldig saftig sjokoladekakebunn. Hvis du synes det er vanskelig å dele kaken i 3 bunner, kan det hjelpe å ha kaken en stund i fryseren slik at den blir skikkelig kald og stiv (men ikke helt frossen så klart). Når kaken er stivere, er den mye lettere å dele.

♥ Kaken kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.

36 kommentarer

Fantastisk god! Men glasuren ble ganske flytende, hvor lenge skal den koke før den tykner? (Den var flytende etter avkjølt også.) Men smaken var god.

Hei! Denne kaken tok litt tid og lage. Derfor skuffende når selve kaken smuldret seg opp i biter når jeg skulle dele den i tre. Så det var lettere sagt en gjort.. Veldig skuffende og frustrerende når en har fulgt oppskriften slavisk.

Da har du gjort det helt feil. Alle som lager kaker vet at kaker skal være helt ferdig avkjølt før du deler den.
Jeg ventet i flere timer etter kaken var ferdig og den ble perfekt.
Tror damen som lager denne bloggen bør gi tydeligere tips.( så alle kan forstå det.) :)

Hei hei.
Denne kaken så rett og slett rå god ut, så jeg bestemte meg for å bake den og fryse den til bursdagen min 25.12.
Men jeg plages med å få den sjokoladekremen til å tykne Noen tips?

Ja denne brukte jeg alt for mye tid på. Helt håpløst å få sjokoladekremen stiv nok. Et eller annet må være feil i den oppskriften og veldig irriterende. God smak. Men anbefaler ikke å prøve denne før oppskriften er rettet..

Jeg fikk motsatt problem. Min sjokoladekrem ble altfor stiv. Avkjølte den i romtemperatur i noen timer. Når jeg kom hjem var den altfor hard. Prøvde forsiktig å varme den opp igjen, mens jeg rørte rundt, men da virket deg som at kremen skilte seg. Vet du hva som kan ha skjedd?

Hei!
Jeg hadde samme problem som mange andre, at kremen ble for tynn. Hva kan man gjøre for å få den tykkere?

Kremen min ble også for tynn, så jeg lagde litt mere jevning med melk, maisenna og kakao, som jeg blandet inn i kremen. Kan være for at jeg brukte kokesjokolade med 50% kakao!? Neste gang jeg lager denne kaken så kommer jeg til å bruke mere maisenna, kanskje 5-6 ss. Eller så stekte jeg kaken 10 min lengre, men måtte dynke den med melk. Skal steke den 5 min mindre neste gang. (kommer nok mye an på hvordan ovnen til hver enkel steker) Kaken var god ellers, og enkel å lage. Takk for oppskriften :)

Fikk samme problem som flere her. Kremen tyknet minimalt under koking til tross for en ekstra ss maizena. Bunnen ble saftig og fin, og lett å dele i 3. Hvordan kan jeg tykne kremen nå etter avkjøling?

Tips til tynn krem: kjør den en runde med håndmikseren etter at den har stått og avkjølt seg. Ble perfekt

Annbefaler ikke å lage denne kaka. Glasuren blei helt tynn. Juksa enda til med 3ss ekstra med majzenna å måtte tykne den med melis. Fulgt oppskriften til pungt å prikke.
Så sjønner at flere har plagdes med og lage den.

Jeg leste selvfølgelig i kommentar feltet da jeg holdt på å røre i kjelen for jeg syntes det begynte å ta litt tid. Jeg kokte på middels svak varme mens jeg rørte hele tiden helt til den begynte å små boble. Jeg tok den deretter av platen men syntes at glasuren fortsatt var litt tynn flytende. Så bestemte meg bare for å piske inn 1 ss med maisenna og den begynte å tykne.

Tenkte jeg skulle lage denne kaka i god tid før bursdagsfeiring, siden den er fin å fryse. Leste alle kommentarer før jeg satte i gang, og brukte både mer maizena enn oppskriften for glasuren tilsa, og lot det koke LENGE. Blandingen tyknet noe, men ved romtemperatur så var den fortsatt for flytende. Å piske den hjalp noe, men glasuren ville fortsatt ha rent ut av kaka. Holder nå på å koke den opp igjen, med mer maizena. Etter å ha googlet andre oppskrifter ser jeg at de fleste glasurene lages med fløte. Mulig feil i oppskriften her?
Anbefaler å prøve en annen glasuroppskrift, eller å starte med glasuren for å se hvilken vei det bærer. Ikke prøv på denne kaka om den må være ferdig i morgen!
Er ellers også skuffet over at så mange har kommentert uten å få svar. Skjerpings!

Hei, jeg har nettopp laget denne kaka. Og sleit som mange andre med å få sjokoladekremen til å tykne. Jeg skulle frakte kaka langt i bil så turte ikke å bruke sjokoladekremen sånn den var etter å ha påført første lag som var litt for renende. Så det jeg gjorde var å vende sjokoladekremen inn i Philadelphia ost. Tok litt og litt sjokoladekrem til konsistens, farge og smak var sånn jeg ville ha den. Så dette kommer jeg til å forsette å gjøre når jeg lager denne kaka, fordi det ble utrolig godt. En trenger ca 2 pk Philadelphia ost for hele kaka.

Så UTRILIG SKUFFET over denne kaken.
Selv om eg jore akuratt som det sto i oppskriften så ble dette ein katastrofe. Kake som aldri blei igjennom stekt og krem som aldri blei stiv. Endte opp med svidd kake og krem med både ekstra smør, maizena og kremost og ennå flytande...
Dette skal man liksom servere.

Fikset litt på oppskriften etter å ha lest komentarene:

10 min ekstra på steketid.
2 ss ekstra maizena.
Både bunn og glasur først avkjøles til romtempratur så inn i kjøleskap 1 time (tilsammen ca 3 timer)

Driiiiiitgod kake! Noe av det beste jeg har smakt! Kommer til å lage den igjen!

Mitt tips til å mestre sjokoladekremen;

Først og fremst, ikke lag denne kaka dersom du har det travelt :)

Anbefaler å bruke helmelk, man kan også bare for å være på den sikre siden bytte ut halvparten av melka med fløte. Maisenna blandes ut i melken FØR det haes i sjokoladeblandingen, bland godt. Deretter skal jo dette kokes opp, la det koke under KONSTANT omrøring i 8-10 minutter. (Det skal ikke fosskoke, men småputre)

(Ikke ha forhåpninger om at kremen begynner å tykne mens det koker, det er min erfaring at den ikke gjør det)

Avkjøl kremen til romtemperatur, deretter inn i kjøleskap i minimum 4 timer, min sto over natta å var helt perfekt dagen etter.

Pga mye brun farin får sjokoladekremen en ganske fyldig og intens smak, dersom du synes det blir litt for mye kan du "jevne" den ut ved å ha i litt rømme eller kremost, hvor mye avhenger av egen smak, prøv deg fram.

Lykke til :)

Uff, må si jeg er svært skuffet over oppskriften på denne versjonen av DFC. Første gang en sjokoladekakebunn jeg lager blir så mislykka. Etter 40 min var den helt rennendes, etter 1 t 10 min var kantene høye og gjennomstekte mens midten hadde sunket godt sammen. Måtte lage dobbel oppskrift, kutte de smuldrete bunnene og stable oppå hverandre for å kunne få noe som lignet en kake.. Glasuren ble fin og tykk i konsistens etter å ha kokt 5 minutter, selvom smaken kunne ha vært noe forbedret, feks litt kaffe eller vaniljesmak i tillegg. Har laget flere versjoner av Dfc men denne oppskriften har rett og slett flere forbedringspotensial før den blir god

Et lite tips dersom kaken begynner å bli for mye stekt er å legge et ark med bakepapir over. Helst fra starten av siden man egentlig ikke skal åpne døren på stekeovnen under steking. Et annet tips er å varme ovnen til litt høyere temperatur. Når den er varm nok og kaken settes inn skrur du ned varmen til anbefalt temperatur. Det kommer mye kald luft inn i ovnen når du setter kaken inn.

Lagde denne kaken for andre gang. Hadde tre rause/toppede skjeer med maizena og kun 3 1/2 dl melk. Da tyknet den og har nå fått smørt den på plass :)

Ikke min favoritt dessverre.... Pleier alltid å bake Cafe Sting sin sjokoladekake, men tenkte jeg skulle prøve noe nytt til farsdagen. Leste kommentarene under her, først når kaka sto i ovnen...det var dumt.

Satte igang med denne kaka nå og må si jeg blir oppgitt over den kremen....Blir en smule irritert også over NULL respons fra deg over alle som har skrevet og spurt om oppskriften kan være feil.Sånn i ettertid vil jeg også kanskje tro at det skal være fløte og ikke melk.Selve kaka ble bra her da men kremen står til avkjøling så får en bare se den an.

Såg Anna Olson lage denne kaken på nettet, ho brukte fløte i kremen, og litt annen oppskrift. Har ikkje lagd denne sjølv, men kjem til å bruke fløte istedet for melk. Såg alle kommentarene, virker som den kremen ikkje er lett å lage.

Spent! jeg skal lage denne til neste uke :) Blir litt nervøs etter å ha lest alle kommentarene men nå har jeg bestemt meg for å prøve :)

Den ble helt fantastisk god<3 Gjorde akkurat som i oppskriften men når jeg stekte kaken hadde jeg ovnen på 200grader fordi det er litt annerledes med min ovn :D Smakte himmelsk :)

Laget denne kaka i dag uten problemer. Kremen bruker noen timer på å bli tykk nok, så jeg satte den kaldt etter et par timer i romtemperatur. Tidsmessig tar det mange timer fra start til slutt, så dette er ikke en kake man baker under tidspress. Hadde høye forventninger i forkant, men jeg og min samboer syns denne kaka er for søt. Hvis jeg skal bake den igjen kommer jeg til å redusere sukkermengden, spesielt i kremen.

Laget denne til damene på jobb, og for en suksess, en deilig, saftig kake!
Nå vil jeg lage den for andre gang men har ikke creme fraiche, kan jeg erstatte creme fraichen med rømme eller kremfløte?

Lagde kake i går , ble skremt av kommentarene om sjokolade kremen… den er tyntflytende og må avkjøles i flere timer. Hadde den ute over natta og ble lett å smøre på dagen etter. Hadde den først 10 min i romtemperatur. Himmelsk smak og utrolig saftig kake. Jeg fulgte oppskrift nøye og det ble suksess…. Takk for nydelig oppskrift.

Hadde ikke noe problemer med å lage selve kaken, brukte over/undervarme og den ble mer eller mindre 100% ferdig og fin på 40 min. Syns derimot at en 24cm springform hadde passet bedre hvis man vil dele den opp i 3 lag slik som på bildene. Min kake ble ikke høy nok når jeg brukte 26cm form. Tør ikke prøve meg på glasuren, så jeg lager heller marengskremen som er i den andre Devil's Food Cake oppskriften istedet.

Lagde denne nydelige sjokoladekaken til en bursdag forleden.
Fulgte oppskriften fra punkt til prikke, og kaken ble super med den digge, silkemyke glasuren på.

Spennende å prøve nye kaker. Denne har jo fått så mye skryt og skal være så god. Bunnen ble saftig og god på smak. Kan brukes med andre sjokoladekremer. Glasuren til denne ble ikke smørbar som de fleste andre også kommenterer. Smaken var etter min smak heller ikke god. Tror det er altfor mye brunt sukker og for mye av 70% sjokolade. En stor skuffelse desverre.

Ser mange sliter med denne, har laget den et par ganger uten problemer. Her er noen tips som kanskje kan hjelpe.

1. Bruk en litt mindre form og øk steketiden. Samme temperatur. Stek midt i ovn, over og undervarme. En mindre form gjør kaka høyere og lagene blir ikke så tynne og skjøre.

2. Avkjøl kakebunnen i form over natten. Pakk den inn i en pose og la stå på benken, evt sett i kjøleskap. Når den får satt seg skikkelig er den superenkel å dele.

3. Bruk 50/50 brunt og hvitt sukker i sausen. (smak og behag, men foretrekker den slik)

4. Bruk helmelk i sausen, eller 50/50 lettmelk og fløte.

5. Bruk 4 STORE / TOPPEDE ss maizenna i sausen, hvis den ikke blir tykk når den koker da ville jeg sjekket at du ikke har rotet med maizenna og hvetemel.

6. Beregn 4+ timer avkjøling av saus på kjøkkenbenken før du prøver å dekke kaka.

Håper dette kan hjelpe noen med å lykkes. Ikke veldig vanskelig, men tar en del tid. Er også digg å bytte ut sjokoladesausen med aprikossyltetøy i ett av lagene for å friske opp kaka litt.

Fulgte Fredrik over her sine tips med tanke på glasuren, og den tyknet fint underveis i kokingen.
Nå står den på kjøkkenbenken og venter på at kaka skal bli klar for oppdeling, og jeg er nesten litt redd for at den kan bli i stiveste laget før kaka er klar. 😅
Startet nemlig med glasuren først, etter å ha blitt litt skremt av alle kommentarene om at glasuren aldri ble bra. Den ble helt nydelig her i alle fall, og kakebunnen ser også lovende ut. La bakepapir oppå fra starten, og den er høy og fin og virker gjennomstekt uten å være svidd på toppen. Det tror jeg kanskje den ville vært om jeg hadde droppa papiret.

Selv etter å ha fulgt oppskriften og tipsene nøye, endte kaken opp som en stor skuffelse både når det gjelder presentasjon og smak.

Den smakte ikke "himmelsk", og så helt jævlig ut! En skikkelig devils food cake :P

Jeg vil ikke anbefale å prøve denne oppskriften.

Helt fantastisk kake! Fulgt oppskriften slavisk, men måtte justere dosen med maisenna i kremen og det har gått helt fint. Smaker veeeeldig godt og jeg fikk en bestilling på å lage denne til nyttårsfeiring i år. Takk for oppskriften!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift