Raw pepperkakekuler

13.11.2018


Hei,

Beklager at det har vært stille her på bloggen i noen dager. Det skyldes ikke bare at jeg har vært på reise, men også at hele bloggen har blitt flyttet over til ny og mye kraftigere server. Takket være flinke gutter som har hjulpet meg med det tekniske, har denne flytteprosessen gått glatt og smertefritt, og Det søte liv står nå rustet for å tåle enda mer innhold og enda større trafikk! 

Så da er det bare å kjøre på videre! Smile  Nytt og renere bloggdesign lanseres etter planen i januar, og jeg gleder meg til dere får se. 

Det er fortsatt en stund til jul, men jeg har fått så mange spørsmål om oppskriften på raw pepperkakekuler etter at jeg postet et bilde på instastories, at jeg tenkte jeg ville publisere denne oppskriften her på bloggen allerede nå. 

 

 

Som navnet indikerer, er dette kuler som lages med rå ingredienser og skal følgelig ikke stekes. Dette er sunn julegodis som også egner seg for veganere og de som ønsker å unngå smør, mel og hvitt sukker.

Raw pepperkakekuler er dessuten utrolig gode - nesten som å spise kald pepperkakedeig!  Yum  

 

 

Kulene kan gjerne lages allerede nå og oppbevares kjølig frem til jul! 

 

Ingredienser:

♥ 350 g skåldede mandler
♥ 300 g myke dadler (uten stener)
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1,5 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ litt kvernet pepper

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Start med å ha de skåldede mandlene i en food processor (se tips). Hakk mandlene fint.

Tilsett dadlene, lønnesirup og krydder og kjør blandingen sammen en god stund slik at du får en jevn masse. Skrap ned innholdet fra kantene av food processoren innimellom slik at du får med deg alt. 

 

 

Trill små kuler. 

 

 

Oppbevar dem i en boks i kjøleskapet eller fryseren.

 

 

Sikt over litt melis før servering.

 

 


Tips:

♥ Skåldede mandler kan kjøpes i de fleste butikkene. Du kan også skålde mandler selv ved å ha mandlene i en kjele med kokende vann. La dem ligge i det varme vannet til du ser at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet og tørk dem godt på kjøkkenpapir før du bruker dem. 

♥ Disse pepperkakekulene smaker definitivt best rett fra kjøleskapet, synes jeg. 

 

 

Som sagt er de også supre å oppbevare i fryseren og de tiner veldig raskt.

 

 

NAM! Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Raw pepperkakekuler

Ingredienser

♥ 350 g skåldede mandler
♥ 300 g myke dadler (uten stener)
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1,5 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ litt kvernet pepper

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Start med å ha de skåldede mandlene i en food processor (se tips). Hakk mandlene fint.

Tilsett dadlene, lønnesirup og krydder og kjør blandingen sammen en god stund slik at du får en jevn masse. Skrap ned innholdet fra kantene av food processoren innimellom slik at du får med deg alt. 

Trill små kuler. Oppbevar dem i en boks i kjøleskapet eller fryseren. Sikt over litt melis før servering.

Tips

♥ Skåldede mandler kan kjøpes i de fleste butikkene. Du kan også skålde mandler selv ved å ha mandlene i en kjele med kokende vann. La dem ligge i det varme vannet til du ser at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet og tørk dem godt på kjøkkenpapir før du bruker dem. 

♥ Disse pepperkakekulene smaker definitivt best rett fra kjøleskapet, synes jeg. Som sagt er de også supre å oppbevare i fryseren og de tiner veldig raskt.

13.11.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei, jeg er allergisk mot mandler og lurte på om det er noe annet man kan bruke som erstatning for mandler? Kulene så bare så utrolig gode ut.

Hei, jeg er også allergisk mot nøtter, hva kan det byttes med?

Jeg lurer på om lønnesirupen kan byttes ut med honning eller noe annet?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet