Klassisk sjokoladekake med kakao

Annonse: Dr.Oetker

Hei,

Her kommer en super oppskrift på en utrolig anvendelig kake! 

En sånn klassisk sjokoladekake som alle liker og som passer til alle anledninger!  Smile chrome  

 

 

Kakebunnen blir saftig og myk, og fylles med en kjempedeilig, luftig sjokoladekrem.

Både kaken og sjokoladekremen lages med gode mengder kakaopulver, og med det nye kakaopulveret til Dr.Oetker, får du en virkelig god og akkurat passe sterk sjokoladesmak på kaken!

 

 

 ♥ Klassisk, populær sjokoladekake! ♥  

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver (se tips)
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche

Dynking:
♥ 0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 350 g smør
♥ 80 g kakaopulver (se tips)
♥ 500 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2-3 ss melk

Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen.

Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

Hell kakedeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen, men det er også viktig at du ikke steker kaken for lenge så den ikke blir tørr). 

Avkjøl kaken til den er helt kald. Ta den deretter ut av formen og del den i to bunner.

 

 

Den gode sjokoladesmaken på kaken kommer fra kakaopulveret fra Dr.Oetker.

 

 

Dynk bunnen med litt melk (eller kaffe hvis du foretrekker det).


Sjokoladekrem:

Pisk opp mykt, romtemperert smør i ca. 5 minutter så det blir luftig.

Sikt i kakaopulveret og pisk dette inn i smøret. Tilsett melis, vaniljesukker og melk og pisk videre i ca. 5 minutter til. Det er viktig å piske så lenge for at sjokoladekremen skal bli skikkelig lett og luftig. Tilpass mengden melk, start med lite og øk gradvis med litt mer, så du får en passe tykk sjokoladekrem.

 

Sjokoladesmørkremen blir luftig hvis du pisker lenge nok! 

 

Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

 

Ha resten rundt hele kaken.

Pynt med kakestrøssel (se tips). 

 

 

NAM! Kanongod sjokoladekake! 

 

 

Tips:

♥ Til denne kaken har jeg brukt den nye bakekakaoen fra Dr.Oetker, som kommer i denne praktiske boksen. 

 

 

Bakekakaoen fra Dr.Oetker fås blant annet kjøpt i matbutikkene til Mega, Coop Extra og OBS. 

 

 

Det står "premium quality" på boksen, og jeg kan bekrefte at dette stemmer. Kakaopulveret har en lett og fin konsistens og gir en fyldig og veldig god sjokoladesmak.

Anbefales! 

 

 

♥ Det er mye kakaopulver i denne kaken og i kremen. Du kan redusere mengden kakaopulver i kremen dersom du ønsker en mildere kakaosmak. 

♥ Kakestrøsselet jeg har brukt oppå kaken i svart og gull er også fra Dr.Oetker. 

 

 

Jeg blander det sammen før jeg strør det på kaken.
 


Skikkelig glamour-strøssel... Smile  

 

Supre produkter fra Dr.Oetker! 


♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Hvis du vil oppbevare den lenger, er det viktig at du pakker den godt inn i plast slik at den holder seg saftig og fin. Oppbevar kaken gjerne i kjøleskapet, men la den helst stå i romtemperatur et par timer før servering slik at sjokoladekremen blir helt myk.

♥ Sjokoladekaken er fin å fryse! 

 

 

Kos deg!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Klassisk sjokoladekake med kakao
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 350 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g kakaopulver (se tips)
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl crème fraîche

Dynking:
♥ 0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 350 g smør
♥ 80 g kakaopulver (se tips)
♥ 500 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2-3 ss melk

Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

Hell kakedeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen, men det er også viktig at du ikke steker kaken for lenge så den ikke blir tørr). 

Avkjøl kaken til den er helt kald. Ta den deretter ut av formen og del den i to bunner. Dynk bunnen med litt melk (eller kaffe hvis du foretrekker det).

Sjokoladekrem:
Pisk opp mykt, romtemperert smør i ca. 5 minutter så det blir luftig.

Sikt i kakaopulveret og pisk dette inn i smøret. Tilsett melis, vaniljesukker og melk og pisk videre i ca. 5 minutter til. Det er viktig å piske så lenge for at sjokoladekremen skal bli skikkelig lett og luftig. Tilpass mengden melk, start med lite og øk gradvis med litt mer, så du får en passe tykk sjokoladekrem.

Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten rundt hele kaken.

Pynt med kakestrøssel. 

Tips

♥ Til denne kaken har jeg brukt den nye bakekakaoen fra Dr.Oetker, som kommer i denne praktiske boksen. Bakekakaoen fra Dr.Oetker fås blant annet kjøpt i matbutikkene til Mega, Coop Extra og OBS.

♥ Det er mye kakaopulver i denne kaken og i kremen. Du kan redusere mengden kakaopulver i kremen dersom du ønsker en mildere kakaosmak. 

♥ Kakestrøsselet jeg har brukt oppå kaken i svart og gull er også fra Dr.Oetker. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Hvis du vil oppbevare den lenger, er det viktig at du pakker den godt inn i plast slik at den holder seg saftig og fin. Oppbevar kaken gjerne i kjøleskapet, men la den helst stå i romtemperatur et par timer før servering slik at sjokoladekremen blir helt myk.

♥ Sjokoladekaken er fin å fryse! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

29 kommentarer

Jeg er veldig glad i oppskriften din på sjokoladekake med kefir, men denne sjokoladekaka med kakao ble bare helt fantastisk god! Fyldig sjokoladesmak og saftig kake. Denne skal jeg bake flere ganger :-)

Hei ført vil jeg takke for mye gode oppskrifter som du ha.det jeg lurer på er om at denne kaka er best å fryse med fyll eller uten.hva har du ville gjort?jeg holder på med den nå så håper jeg får svar snart.på forhånd takk.

Hei Kristine. Jeg får ikke kjøpt crème fraîche her jeg bor (i Sør-Italia). Tror du det går bra å erstatte den med yoghurt, gjerne gresk yoghurt, som er litt ekstra fet, i denne oppskriften?
På forhånd takk for svar.

Med mindre form, vil kaken bli høyere og da vil den trenge lengre steketid for å bli gjennomstekt. Bare la den stå lengre, og sjekk med kakenål når den er gjennomstekt. Dersom kaker ser mørk ut oppå uten å være gjennomstekt, kan du dekke over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie på slutten av steketiden.

Ja, det går an å ha litt kaffe i kremen, men tilpass konsistensen hvis du bruker flytende kaffe. Eventuelt kan du ha i litt espressopulver som gir kaffesmak og løser seg lett opp i kremen, uten å endre på konsistensen på kremen. :-)

Nå har jeg også prøvd denne. Ikke vellykket. Deilig røre. Men, Jeg brukte 24-form, og den ble rå på midten. Tenker at det kanskje var grunnen til at 26-form ble anbefalt?

Ja, det er som regel lurt å gjøre som det står i oppskriften :-) Oppskriften er beregnet på rund form som er 26 cm i diameter. Med en form som er 24 cm, vil kaken bli høyere og den vil trenge lengre steketid. Sjekk uansett alltid med kakenål om en kake er gjennomstekt før den tas ut av ovnen selv om man følger oppskriften, for ovner er forskjellige.

Denne kaken var helt sykt god!
Den er veldig kompakt, men veldig saftig så det var en god kombo!
Jeg brukte ikke bakekakaoen fra Dr.Oetker, men vanlig bakekakao. Neste gang vil jeg bruke litt mindre kakao i røra (den ble kansje litt mørk), å i kremen brukte jeg bare halvparten av kakaoen!

Kaken kan virkelig anbefales ✨

Hei! Elsker alle oppskriftene dine! Ett spørsmål, skal denne kaken på varmluft eller over og under varme?:)

Hei! Må man dele kaken og fylle den? Eller kan den også bare beholdes i én del, med krem kun på toppen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift