Cookies med melkesjokolade

Cookies med melkesjokolade

26.03.2006
Cookies med melkesjokolade

Ingredienser

225 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts natron
320 g hvetemel
200 g melkesjokolade

Pynt:
200 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland deretter inn hvetemelet. Ha til slutt i grovt hakket melkesjokolade. Sett deigen kjølig i 30 min.

Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene flate med hendene. Press deretter biter med grovt hakket melkesjokolade ned i cookiesene.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min (kakene skal være litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Oppbevar cookiesene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Non Stop Cookies", "Go Nuts Cookies" og "Studentcookies".

26.03.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Går det an å lage med potetmel som er uten gluten??

Jeg har cøliaki selv og baker masse glutenfritt. Jeg pleier å bytte ut hvetemel med samme mengde Semper Mix, og det pleier bli kjempegodt! Lykke til!

De smakte bare sukker... Hvordan unngår jeg det?

Hei! Jeg lurte på hvor lang holdbarhet kjeksene har dersom man oppbevarer de i kakeboks?
Antar at de fint kan fryses. Hilsen Trude

Det beste er å rulle rå deig i en pølse og skære halveis ned i kjeks porsjoner, ta litt plastfolie rundt og frys. Tin den så på benken i 10-20min og hiv i ovnen så får du deilige cookies på 1-2-3 når du får uventet besøk

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter