Crêpeskake med kremost og bringebær (Pannekakekake)

Annonse: Apetina

Hei!

Her har du en fantastisk dekorativ og populær pannekakekake!

Det å stable pannekaker på hverandre til en høy og flott kake, har blitt kjempepopulært! Du finner flere varianter her på Det søte liv (søk på Crêpeskake eller Pannekakekake). Denne gangen har jeg fylt pannekakekaken med kremost naturell og friske bringebær. 

 

 

Det superfine er dessuten at denne pannekakekaken kan lages med så lite fett at du kan nyte et kjempestort stykke!  Smile Pannekakene er denne gangen laget med lettmelk og lite smør. Mellom lagene har jeg smurt på Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4% fett.

 

 

Melisdryss og friske bringebær i tillegg gir deilig smak.

 

 

Kaken blir rett og slett nydelig og ikke minst stilig å se på!

 


  Heart  Heart  Heart  

 

Ingredienser:

Pannekaker:

♥ 10 egg
♥ 1 liter lettmelk
♥ 75 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 6 dl hvetemel

Kremostfyll og pynt:
♥ 400 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g melis
♥ 600 g friske bringebær


Fremgangsmåte:

Visp eggene sammen med melken, smeltet smør, sukker og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.

Stek lyse, gjerne litt tykke pannekaker i teflonbelagt stekepanne. Spray pannen med formfett mellom hver pannekake. La pannekakene avkjøles til de er helt kalde.

Finn frem et kakefat og legg en pannekake på fatet. Smør på et lag kremost.

 

 

Sikt deretter litt melis over kremosten.

 

 

Fordel over noen bringebær, som du deler litt opp i mindre biter med fingrene.



 

Legg på neste pannekake og press den godt ned, særlig der hvor det er bringebærbiter under.

 

 

Smør på et nytt lag kremost.

 

 

Sikt over melis og fordel over bringebærbiter.

 

 

Legg på neste pannekake og gjenta til alle pannekakene er brukt opp.

 

 

Pynt toppen av kaken med bringebær som legges tett i tett.

 

 

Voilà!

 

 

 

Gi kaken et skikkelig godt melisdryss til slutt.

 

 

En flott pannekakekake er klar! 

 


Jeg elsker pannekaker, så dette er virkelig en kake som jeg nyter til det fulle! 

 


Tips:

♥ Jeg foretrekker å lage pannekakene litt tykke til denne kaken for det gir bedre hold og gjør kaken mer stabil. Jeg bruker lav varme på platen og steker pannekakene i noen minutter for å unngå mørke flekker på dem. Det er viktig at pannekakene er helt kalde før du setter sammen kaken. Er pannenkakene lunkne, vil kremosten smelte.

♥ Bruk friske bringebær fordi frosne bær blir rennende når de tiner.

♥ Det går an å steke pannekakene kvelden før og sette sammen kaken dagen etter. Husk da å dekke pannenkakene godt til med plast slik at de ikke blir tørre. Det går også fint å sette kaken sammen med kremost, melis og bringebær, og så pynte kaken med bringebær og melisdryss dagen etter. Også da er det viktig at du dekker til kaken med plastfolie, så pannekakene holder seg myke i kantene.

 

 

For mer inspirasjon, se Apetina.no

 

 

Her er det lov å la seg friste, altså!  Smile chrome 

 

 

Fortsatt god helg! 

Jeg er tilbake i morgen med en digg sjokoladekake! Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Crêpeskake med kremost og bringebær (Pannekakekake)
Ingredienser

Pannekaker:
♥ 10 egg
♥ 1 liter lettmelk
♥ 75 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 6 dl hvetemel

Kremostfyll og pynt:
♥ 400 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g melis
♥ 600 g friske bringebær

Fremgangsmåte

Visp eggene sammen med melken, smeltet smør, sukker og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.

Stek lyse, gjerne litt tykke pannekaker i teflonbelagt stekepanne. Spray pannen med formfett mellom hver pannekake. La pannekakene avkjøles til de er helt kalde.

Finn frem et kakefat og legg en pannekake på fatet. Smør på et lag kremost. Sikt deretter litt melis over kremosten. Fordel over noen bringebær, som du deler litt opp i mindre biter med fingrene. Legg på neste pannekake og press den godt ned, særlig der hvor det er bringebærbiter under. Smør på kremost, sikt over melis og fordel over bringebærbiter. Legg på neste pannekake og gjenta til alle pannekakene er brukt opp.

Pynt toppen av kaken med bringebær som legges tett i tett og gi kaken et melisdryss til slutt.

Tips

♥ Jeg foretrekker å lage pannekakene litt tykke til denne kaken for det gir bedre hold og gjør kaken mer stabil. Jeg bruker lav varme på platen og steker pannekakene i noen minutter for å unngå mørke flekker på dem. Det er viktig at pannekakene er helt kalde før du setter sammen kaken. Er pannenkakene lunkne, vil kremosten smelte.

♥ Bruk friske bringebær fordi frosne bær blir rennende når de tiner.

♥ Det går an å steke pannekakene kvelden før og sette sammen kaken dagen etter. Husk da å dekke pannenkakene godt til med plast slik at de ikke blir tørre. Det går også fint å sette kaken sammen med kremost, melis og bringebær, og så pynte kaken med bringebær og melisdryss dagen etter. Også da er det viktig at du dekker til kaken med plastfolie, så pannekakene holder seg myke i kantene.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift