Konfektkake med Daim og mokkakrem

22.04.2018

Annonse: Le Creuset

Hei dere!

En nydelig og solfylt helg går mot slutten. Jeg har vært hjemme i Oslo uten å ha særlig mange planer, og har kost meg med å sove ut skikkelig, ordne i kakestudioet mitt, gå tur i solskinnet, shoppe litt og bake masse... Tilnærmet perfekt helg med andre ord! Smile

En av kakene jeg har laget er denne deilige, bløte konfektkaken med Daim og mokkakrem. Mokkakremen smaker nydelig av sjokolade og kaffe, som passer utrolig godt til den bløte sjokoladekaken og karamellsmaken som kommer fra Daimsjokoladen.

Kaken er basert på Konfektkake med Daim, som du finner fra før her på Det søte liv, men jeg byttet altså denne gangen ut den hvite kremen med en herlig mokkakrem. Dette gjorde jeg ved å blande sjokolademelkpulver og espressopulver i kremen. Vil du ha en kake uten kaffesmak, er det bare å droppe espressopulveret og lage en sjokoladekrem såklart. Smile    

 

 

Kaken er forresten servert på et kakefat fra Le Creuset i den nye fargen Chiffon Pink. Heart  Vakker og feminin farge som matcher perfekt til vårens kaker!  Heart  Love it! Heart  

 

 

Ingredienser:

Konfektkake:
♥ 200 smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dobbel Daim (56 gram)

Mokkakrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 dl sjokolademelkpulver (f eks Oboy)
♥ 2 ts espressopulver (f eks Nescafe)

Pynt:
♥ 2 doble Daim (112 gram)
♥ 1 ss kakao

 

Fremgangsmåte:

Konfektkake:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret.

Sikt sammen kakao, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland i.

Hakk Daimsjokoladen og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 3 timer før du tar kaken ut av formen (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen).
 

Pynting av kaken:

Dagen etter løsner du kaken fra formen og drar bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende kakefat.

Pisk kremfløten til en bløt krem. Vend inn sjokolademelkpulver og espressopulver med en slikkepott så du får en myk og luftig mokkakrem.

Fordel mokkakremen over hele kaken. Hakk Daimsjokoladen og dryss på toppen. Sikt over litt kakaopulver.

La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Når du skjærer i denne kaken, vil du se at den har synket litt sammen i midten. Det er et godt tegn, for det betyr at konsistensen på kaken er akkurat så bløt som den skal være..  Smile  

 

 

Skikkelig digg sjokoladekake! 

 

 

Tips:

♥ Siden denne kaken ikke er gjennomstekt når den er ferdig, er det viktig at du lar den stå lenge i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Kaken vil da stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Som sagt pleier jeg å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen. Kaken skal være fast, men likevel ha en bløt og litt klissete kjerne. Derfor er det helt normalt at kaken hever seg under stekingen og så synker litt sammen igjen i midten når den avkjøles. 

♥ Jeg bruker 3 pk med doble Daimsjokolader til denne kaken - 1 pk inni kaken og 2 pk på toppen. Det tilsvarer ca. 180 g Daimsjokolade.

♥ Til mokkakremen vender jeg enkelt og greit inn sjokolademelkpulver (det er det samme om du bruker Oboy eller Nesquick). Siden dette sjokolademelkpulveret er søtet fra før, trenger du ikke å tilsette noe sukker eller melis i kremen. Sjokolademelkpulver gir mild sjokoladesmak på kremen, og løser seg raskt opp, så du trenger bare å røre forsiktig med en slikkepott.

♥ Espressopulveret jeg bruker er fra Nescafe og fås kjøpt i de fleste matbutikkene (svart boks). Det fine med espressopulver er at det løser seg raskt opp i den kalde kremen. Ikke bruk frysetørret kaffepulver, for det vil ikke løse seg opp i kald krem og vil dermed gi små (bitre) kaffebiter i kremen. 

♥ Kaken stekes gjerne dagen i forveien, men bør serveres samme dag den pyntes med mokkakrem og Daim. Pisket krem smaker alltid best samme dag.

 

 

♥ Det rosa serviset er som nevnt fra den nylanserte serien til Le Creuset som heter "Chiffon Pink". Finnes i et begrenset opplag på noen utvalgte produkter, og er virkelig vakkert, så det kommer jeg til å bruke mye. Fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker som fører produktene til Le Creuset. De rosa produktene kan fint matches med servise fra Le Creuset i andre farger, slik som "Mist Grey" som jeg har på tallerkenene eller fargen "Creme". 

 

 

Da tar jeg meg en superdeilig kakebit - og så ses vi igjen i morgen.  Cool  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Konfektkake med Daim og mokkakrem

Ingredienser

♥ 200 smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dobbel Daim (56 gram)

Mokkakrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 dl sjokolademelkpulver (f eks Oboy)
♥ 2 ts espressopulver (f eks Nescafe)

Pynt:
♥ 2 doble Daim (112 gram)
♥ 1 ss kakao

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret. Sikt sammen kakao, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland i. Hakk Daimsjokoladen og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 3 timer før du tar kaken ut av formen (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen).

Pynting av kaken:
Dagen etter løsner du kaken fra formen og drar bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende kakefat.

Pisk kremfløten til en bløt krem. Vend inn sjokolademelkpulver og espressopulver med en slikkepott så du får en myk og luftig mokkakrem.

Fordel mokkakremen over hele kaken. Hakk Daimsjokoladen og dryss på toppen. Sikt over litt kakaopulver. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Siden denne kaken ikke er gjennomstekt når den er ferdig, er det viktig at du lar den stå lenge i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Kaken vil da stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Som sagt pleier jeg å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen. Kaken skal være fast, men likevel ha en bløt og litt klissete kjerne. Derfor er det helt normalt at kaken hever seg under stekingen og så synker litt sammen igjen i midten når den avkjøles. 

♥ Jeg bruker 3 pk med doble Daimsjokolader til denne kaken - 1 pk inni kaken og 2 pk på toppen. Det tilsvarer ca. 180 g Daimsjokolade.

♥ Til mokkakremen vender jeg enkelt og greit inn sjokolademelkpulver (det er det samme om du bruker Oboy eller Nesquick). Siden dette sjokolademelkpulveret er søtet fra før, trenger du ikke å tilsette noe sukker eller melis i kremen. Sjokolademelkpulver gir mild sjokoladesmak på kremen, og løser seg raskt opp, så du trenger bare å røre forsiktig med en slikkepott.

♥ Espressopulveret jeg bruker er fra Nescafe og fås kjøpt i de fleste matbutikkene (svart boks). Det fine med espressopulver er at det løser seg raskt opp i den kalde kremen. Ikke bruk frysetørret kaffepulver, for det vil ikke løse seg opp i kald krem og vil dermed gi små (bitre) kaffebiter i kremen. 

♥ Kaken stekes gjerne dagen i forveien, men bør serveres samme dag den pyntes med mokkakrem og Daim. Pisket krem smaker alltid best samme dag.

22.04.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Denne er kjempe god og enkel å lage!! Helt klart en ny favoritt !!!!

Heisann! Er det mulig å lage denne kaken i en langpanne istedenfor?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet