
250 g delfiafett
250 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg
2 ss sukker
- -
200 g ekte marsipan
1/2 pk Per-kjeks
Pynt:
1 pose gelétopper
valnøtter
Smelt delfiafett i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og kaffe og rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og visp godt til røren blir glatt og fin.
Kle en smurt, avlang form (1 liter) med bakepapir. Hell sjokoladerøren i formen lagvis med kjeks og marsipanskiver. Begynn og avslutt med sjokoladen. Pynt toppen med gelétopper og valnøtter. Sett i kjøleskapet over natten.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Ha kaken på et avlangt fat og sett i kjøleskapet frem til servering.
PER-kjeks er firkantede, søte kjeks som egner seg ypperlig til "Delfiakake". Fås kjøpt i de aller fleste matvarebutikker.
"Delfiakake" er svært holdbar. Oppbevares kjølig.
Se "Delfiakake", "Delfiakake med Kvikklunsj" og "Mild Delfiakake". Se også oppskrift på "Kalter Hund", som er en tysk og svært god variant av vår norske "Delfiakake".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4216 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1993
Brukere i dag: 36945
Brukere siste 7 dager: 208148
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar