Dessertkake med blandet frukt

20.10.2012

 

Hei kjære dere!

 

I dag skal dere få oppskriften på en sunn dessertkake av meg!

 

"Dessertkake med blandet frukt" er et godt eksempel på at det går an å kose seg med noe søtt og godt og samtidig deilig sunt!  ♥

Du kan bruke den blandingen med frukt og bær som du liker best. Dette blandes så med vaniljesukker og noen myke pinjekjerner og gratineres deretter i en ildfast form.

 

Serveres varm og nylaget...mmm, himmelsk ....!

 

 

Ingredienser:

♥ 1,5 kg blandet frukt og bær (mye å velge mellom her, f eks plommer, aprikoser, druer, nektariner, bringebær, blåbær, kiwi, hermetiske mandariner...osv)
- -
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 75 g pinjekjerner (kan sløyfes)

 

Røre:
♥ 4 egg
♥ 150 g sukker
♥ 5 dl fløte
♥ 200 g hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Vask, rens og del frukten opp i passe store biter. Vend frukten i vaniljesukker.

Smør en nokså stor, ildfast form med smør og dryss i litt vaniljesukker i bunnen. Ha over frukten og dryss over pinjekjerner.

Pisk egg og sukker sammen med fløte og hvetemelet til en jevn deig. Hell røren over frukten i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 40-60 min (pass nøye på at du steker lenge nok, se tips).

 

Serveres varm og nystekt rett fra formen. Deilig tilbehør er vaniljeis og vaniljesaus!

 

Mmmm... deilig og sunt ....♥

 

♥  Tips:

Steketiden på denne fruktgratengen varierer veldig alt ettersom hvor dyp form du bruker. Jeg brukte en nokså dyp form og måtte steke i nesten 1 time for at gratengen skulle bli fast i midten. Bruker du en bredere, men lavere form, vil steketiden bli langt mindre. Følg godt med med andre ord:)

Det er ikke noe problem å droppe pinjekjernene eller å bruke andre typer hakkede nøtter i stedet. Skåldede mandler blir for eksempel også veldig godt!

Merk at dette er en nokså stor porsjon, som gjerne må halveres hvis du ønsker det. Et eksempel på lignende kake, men som er litt mindre er "Dessertkake med plommer" som du også finner her på Det søte liv!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dessertkake med blandet frukt

Ingredienser

1,5 kg blandet frukt og bær
(mye å velge mellom her, f eks plommer, aprikoser, druer, nektariner, bringebær, blåbær, kiwi, hermetiske mandariner...osv)
- -
3 ss vaniljesukker
75 g pinjekjerner (kan sløyfes)

Røre:
4 egg
150 g sukker
5 dl fløte
200 g hvetemel

Fremgangsmåte

Vask, rens og del frukten opp i passe store biter. Vend frukten i vaniljesukker.

Smør en nokså stor, ildfast form med smør og dryss i litt vaniljesukker i bunnen. Ha over frukten og dryss over pinjekjerner.

Pisk egg og sukker sammen med fløte og hvetemelet til en jevn deig. Hell røren over frukten i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 40-60 min (pass nøye på at du steker lenge nok, se tips).

Serveres varm og nystekt rett fra formen. Deilig tilbehør er vaniljeis og vaniljesaus!

Tips

Steketiden på denne fruktgratengen varierer veldig alt ettersom hvor dyp form du bruker. Jeg brukte en nokså dyp form og måtte steke i nesten 1 time for at gratengens skulle bli fast i midten. Bruker du en bredere, men lavere form, vil steketiden bli langt mindre. Følg godt med med andre ord:)

Det er ikke noe problem å droppe pinjekjernene eller å bruke andre typer hakkede nøtter i stedet. Skåldede mandler blir for eksempel også veldig godt!

Merk at dette er en nokså stor porsjon, som gjerne må halveres hvis du ønsker det. Et eksempel på lignende kake, men som er litt mindre er "Dessertkake med plommer" som du også finner her på www.detsoteliv.no.

20.10.2012
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet