Det søte livs sjokoladekake

Det søte livs sjokoladekake

23.09.2012

 

En stor og himmelsk god luksussjokoladekake for deg som virkelig elsker Det søte liv

 

Heart  Heart  Heart

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
450 g smør
900 g sukker
7 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
1 dl kokende vann
2,5 dl seterrømme
2 dl kaldt vann
7 dl hvetemel

Lys sjokoladekrem:
300 g smør
200 g melis
1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)

Mørk sjokoladekrem:
2,5 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
1 ss lys sirup
3 dl sukker
1 dl seterrømme

Pynt:
Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunner:

Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.

Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.

Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.

Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.

 

 

Lys sjokoladekrem:

Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver.

 


 

 

Mørk sjokoladekrem:

Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Dette er meget viktig, ellers blir sjokoladekremen alt for flytende. La den stå i romtemperatur i noen timer, slik at kremen blir tykk i konsistensen. (Viktig ellers blir kremen for tynn i konsistensen!) Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.

 

Montering:

Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

Første lag...

 

Andre lag...

 

 

Dekk så hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.

 

 

Stor og fantastisk deilig sjokoladekake!

 

 

Tips:

♥ Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.

♥ I tillegg til Ferrero Rocher, har jeg brukt spiselig gullglitter som pynt.


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Kaken er dødsgod enten den serveres med en god kopp kaffe eller stort glass kald melk!

 

 

Kos deg med bakingen og smakingen!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Det søte livs sjokoladekake

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
450 g smør
900 sukker
7 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
1 dl kokende vann
2,5 dl seterrømme
2 dl kaldt vann
7 dl hvetemel

Lys sjokoladekrem:
300 g smør
200 g melis
1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)

Mørk sjokoladekrem:
2,5 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
1 ss lys sirup
3 dl sukker
1 dl seterrømme

Pynt:
Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunner:

Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.

Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.

Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.

Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.

Lys sjokoladekrem:

Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver.

Mørk sjokoladekrem:

Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Dette er meget viktig, ellers blir sjokoladekremen alt for flytende. La den stå i romtemperatur i noen timer, slik at kremen blir tykk i konsistensen. NB! Viktig, ellers blir kremen for tynn i konsistensen! Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.

Montering:

Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.

Dekk hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.

Tips

Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.

Kaken er dødsgod enten den serveres med en god kopp kaffe eller stort glass kald melk.

Kos deg med bakingen og smakingen!

23.09.2012
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

13 kommentarer

Heia! Jeg lurer på hvordan vanilje essens du bruker? Jeg har prøvd noen forskjellige, men synes ikke at de er gode. Har du tips til hvor jeg kan få kjøpt en som er god?

På forhånd takk.

Hilsen Christine.

Hei.
Jeg bakte denne kaka i går og gjorde som det stod ang den mørke kremen. Men den ble likevel allt for tynn. Skjønner ikke hva jeg gjorde feil....... Lot den stå over natten før jeg blandet i rømmen

Har fulgt denne fra pungt til prikke, men kaken ble flytende. den sto også i 40 minutter i ovnen. da ville jeg ikke la den stå mer, da den begynte å bli mørk på toppen. hvorfor kan dette være?

ser bare missfornøyde kommentarer her så tørr ikke begynne å bake den

Prøvde den kaka i går og den ble veldig god, men tar veldig lang tid, så en må nok for- brede litt god tid hvis du skal lage den til gjester. kakebunnene måtte stå i ca. 50 min på 180 grader

Hei! Jeg bakte denne kaka igår, skal den være seig inni?
Jeg hadde kakene inni til den var gyllen og fin på toppen :)

Hei
fikk du til mørk sjokokrem?? i så fall, hvordan, med så mye væske?

Hei, det stemmer som det sies over her; mørk sjokokremoppskrift FUNKER ikke. Har laget den nå presis etter oppskrift, og den blir som en tjukk suppe/vaffelrøre i konsistensen. Hvorfor er ikke oppskriften redigert? Har nå sløst bort tre plater med dyr mørk kokesjokolade, et beger rømme og sukker og sirup og fløte, og det passer svært dårlig når man har en bursdagsfest om noen få timer, lite penger og for dårlig tid til å finne en ny oppskrift. Skulle lest kommentarene først ja!

Hei. Er midt i bakeprosessen hær. Ser enkelte er litt bekymret for bruk av mye sjokolade. Det er fult mulig å bruke en litt rimeligere sjokolade, og heller tilsette litt kakao,for å få opp prosenten. Samt den må nokk steke litt lengre vil tippe ca 45 min på 175 grader. (Varmluft anbefales vis du steker flere i slengen). Kommer også til å bytte ut sjokolade kremen med en litt enklere glasur. Da denne kaken er en bombe i seg selv, og saftig og fin. Eventuelt bytte ut ene laget med aprikossylte, for å få en litt friskere versjon. ( lignende sacher førte ) får forresten nokk røre til 4 bunner. Så blir muligens 2 kaker med et lag inni..

Har laga denne kaka ein gang, holder på å lage den igjen no.
Den mørke kremmen vart veldig flytande sist eg lagde den, så etter eg hadde tatt i rømmen satt eg kremmen i kjøleskapet ei stund og då var den perfekt :)

Var skeptisk på om eg fekk til å lage denne kaka, sidan det var fleire kommentarar på at folk ikkje fekk det til. Prøvde likevel, og det gjekk kjempefint! Kaka vart stekt, etter ca 35 minutt i ovnen, og den mørke sjokoladekremen blei heilt perfekt etter ein liten time i kjøleskapet (etter at eg hadde rørt inn rømmen). No gjenstår det berre å smake i kveld, dette blir årets farsdagskake:-)

Har bakt kaken og det gikk helt greit. Stekte bunnene ca 30 minutter. Den siste ble tjukkere så den måtte steke lengre og jeg endte med å dele den i to. Fantastisk god kake. Kommer nok til å lage to kaker eller redusere oppskriften neste gang

Da er kaken endelig ferdig! Med bare én form tok det veldig lang tid, så lurt å sette av en lang ettermiddag til denne. Stekt bunnene i 35 minutter og hadde sjokoladekremen i kjøleskapet i et par timer. Ble en grisete operasjon å få kremen på, mulig jeg er litt uerfaren, men resultatet ble utrolig pent! Spent på å smake i morgen :) Det er også en veldig stor kake, tror halv oppskrift kan være ideelt til neste gang.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter