Devil's Food Cake i langpanne med grillet marengs

09.04.2018

 

På en grå regnsværsdag som det har vært i Oslo i dag, hjelper det med en skikkelig god kake. En sånn kake som får en til å slikke seg på fingrene...  Så får det heller være at dette kommer på en mandag. Wink 

Jeg har laget en langpannekakeversjon av Devil's Food Cake, som er en berømt, amerikansk sjokoladekake som fylles og dekkes med en herlig bløt og klissete marengskrem.

 

 

Kaken blir ekstra lekker å se på når marengskremen grilles lett med en gassbrenner.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne. 

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:

♥ 4,5 dl melk
♥ 300 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts natron
♥ 7 dl hvetemel

Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt



Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.

Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken.

Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.

 

Marengskrem:

Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.

Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.

Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.

 

 

Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. 

 

 

Jeg hadde marengskremen i en pose og klippet et hull i den ene enden for å få runde striper. 

 

 

Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.

 

 

Det er fort gjort, og blir lekkert!  Smile  

 

 

Skjær kaken i firkanter (se tips).

 

 

 

Forsyn deg med noen skikkelig digge sjokoladekakestykker med bløt, gyllen, deilig marengs! Smile chrome  

 

 

 

Tips:

♥ Gassbrenner fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker (se for eksempel hos Jernia og Clas Ohlson). Husk at du også må kjøpe gass til fylle på brenneren Smile

♥ Det kan være litt omstendelig å dele kaken i firkanter siden marengskremen er såpass klissete. Det er lurt å bruke en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker.

 

 

♥ Kaken kan fryses uten marengskrem, men etter at den er dekket med marengskrem blir det nokså sølete å fryse den ned. Jeg anbefaler heller å oppbevare kakestykkene kjølig på et kakefat. Den tåler å stå 1-2 dager, men er best samme dag den er laget.  

 

 

Ja, dette får tankene over på noe annet enn været si.. Grin  

 

 

 Yum  Yum 

 

 

Jeg er tilbake her på bloggen i morgen med en ny oppskrift.

Kanskje den blir litt sunnere - men det er ikke sikkert..  Wink

 

Ha det fint så lenge!  ♥  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Devil's Food Cake i langpanne med grillet marengs

Ingredienser

♥ 4,5 dl melk
♥ 300 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts natron
♥ 7 dl hvetemel

Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn. Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt. Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Marengskrem:
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.

Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Jeg hadde marengskremen i en pose og klippet et hull i den ene enden for å få runde striper. 

Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier. Skjær kaken i firkanter.

Tips

♥ Gassbrenner fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker (se for eksempel hos Jernia og Clas Ohlson). Husk at du også må kjøpe gass til fylle på brenneren Smile

♥ Det kan være litt omstendelig å dele kaken i forkanter siden marengskremen er såpass klissete. Det er lurt å bruke en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker.

♥ Kaken kan fryses uten marengskrem, men etter at den er dekket med marengskrem blir det nokså sølete å fryse den ned. Jeg anbefaler heller å oppbevare kakestykkene kjølig på et kakefat. Den tåler å stå 1-2 dager, men er best samme dag den er laget.  

09.04.2018
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet