Drømmevafler


"Bare en drøm", sier snusfornuften.

Da har den glemt at drøm skaper virkelighet. 

(Rosemarie Köhn)

Her har du en NYDELIG vaffeloppskrift som inneholder både melk, rømme og egg. Vaflene blir tykke og myke og veldig saftige.

Oppskriften gir 15 vaffelplater.

Drømmevafler
Ingredienser

100 g smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
4 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
6 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk sammen egg, sukker, rømme og melk med en stålvisp. Tilsett smøret. Rør i bakepulver, kardemomme og til slutt hvetmelet. Pisk med stålvisp til en klumpfri vaffelrøre. La røren stå og svelle i 15 min.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør under stekingen. Serveres nystekte, gjerne med rømme og syltetøy.

Tips

Vaflene smaker best nystekte. Hvis ikke alle vaffelplatene spises opp, kan resten oppbevares innpakket i plast eller fryses. Varm da vaffelplatene noen sekunder i mikroen før servering, slik at de blir myke igjen.

Det beste er likevel å steke vaflene rett før servering. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

Kakekategori
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Kjempegode! Har laget disse hver gang siden jeg kom over oppskriften - Suksess hver gang! Tusen takk :)

Jeg fikk 22 vafler fra denne oppskriften, men jeg spedde ut med bittelitt melk i røren jeg hadde til overs dag to, så kanskje 20 eller 21 vafler ellers?

Vaflene ble stekt raskere enn med den røren jeg vanligvis bruker.

Veldig gode vafler!

Hei!
Hvordan blir det om jeg sløyfer rømme?

Hadde en hel boks seterrømme jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med, siden det den egentlig skulle brukes til ikke skjedde allikevel - og med bursdag på en som har vafler som livrett i huset i går, gikk jeg for denne oppskriften. Tror dette er de beste vaflene vi noen sinne har smakt, faktisk! Må bli nytt, fast innslag de gangene vaffelrøre lages. Tusen takk! :D

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift