Drømmevafler

Drømmevafler

07.08.2005


"Bare en drøm", sier snusfornuften.

Da har den glemt at drøm skaper virkelighet. 

(Rosemarie Köhn)

Her har du en NYDELIG vaffeloppskrift som inneholder både melk, rømme og egg. Vaflene blir tykke og myke og veldig saftige.

Oppskriften gir 15 vaffelplater.

Drømmevafler

Ingredienser

100 g smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
4 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
6 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk sammen egg, sukker, rømme og melk med en stålvisp. Tilsett smøret. Rør i bakepulver, kardemomme og til slutt hvetmelet. Pisk med stålvisp til en klumpfri vaffelrøre. La røren stå og svelle i 15 min.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør under stekingen. Serveres nystekte, gjerne med rømme og syltetøy.

Tips

Vaflene smaker best nystekte. Hvis ikke alle vaffelplatene spises opp, kan resten oppbevares innpakket i plast eller fryses. Varm da vaffelplatene noen sekunder i mikroen før servering, slik at de blir myke igjen.

Det beste er likevel å steke vaflene rett før servering. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

07.08.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

10 kommentarer

ÅH! dette er de beste vaflene jeg har smakt! :D Definitivt min nye favoritt!

Fantastisk gode!!! Ny favoritt :)

Hvor mange vafler blir dette? Sånn ca?

18 stk mener jeg å huske :)

Kjempegode! Har laget disse hver gang siden jeg kom over oppskriften - Suksess hver gang! Tusen takk :)

Jeg fikk 22 vafler fra denne oppskriften, men jeg spedde ut med bittelitt melk i røren jeg hadde til overs dag to, så kanskje 20 eller 21 vafler ellers?

Vaflene ble stekt raskere enn med den røren jeg vanligvis bruker.

Veldig gode vafler!

Jeg lagde de til frokost i dag og de er jo fantastiske!!

Hei!
Hvordan blir det om jeg sløyfer rømme?

De var veldig gode, men ikke direkte tykke som jeg ønsket :-)

hvor langt tid tar det?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter