Eckernførdekaker

Eckernførdekaker

24.12.2006

Eckernförde er en havneby i Schleswig-Holstein. I seilskutetiden ble unge piker fra sørlandshavnene ofte med hollandske skip for å ta huspost til utlandet. Disse pikene tok med seg oppskrifter hjem til Norge, slik som denne. "Eckernførdekaker" består av en tynn mørdeigsbunn som dekkes med et lag sprø marengs.

Småkakene skal bli veldig lette og delikate i konsistensen.

Eckernførdekaker

Ingredienser

350 g smør
60 g melis
4 eggeplommer
1 ts revet sitronskall
600 g hvetemel

Glasur:
4 eggehviter
250 g melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og melis lyst og luftig. Pisk inn eggeplommene og revet sitronskall. Bland i hvetemel. Kna deigen sammen og sett den kjølig et par timer.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og vaniljesukker og vend inn i eggehvitene. Sett marengsen kjølig mens du kjevler ut deigen.

Ta noen biter deig av gangen og kjevle den ut nokså tynt (se tips). Stikk ut små rundinger som er ca 3-5 cm i diameter (se tips). Smør et lag med marengsglasuren over hver kake ved hjelp av en smørekniv.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 125°C i ca 20 min. Pass på at kakene ikke blir brent. Kakene er ferdig når bunnen er sprø og marengsen svakt gyllen. Bruk en stekespade og løft kakene over på rist. Avkjøl dem helt før de legges i kakeboksen.

Tips

Dette er en stor oppskrift og det er litt arbeid med å lage disse kakene. En halv oppskrift rekker til en middels stor kakeboks, og jeg pleier alltid å nøye meg med det.

Bruk litt ekstra mel på bakebordet når du skal kjevle ut deigen, slik at deigen ikke henger fast på bordet. En kjevlematte (f.eks. fra Tupperware) er et supert hjelpemiddel!

Bruk for eksempel et dramglass til å stikke ut kakene med.

24.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Da har vi kost oss med å bake denne oppskriften helt til vi forstod at 20 min på 175 grader er altfor meget. De ble nesten brent på 5 min. Ringte da 1881 og fikk vite at de skulle steikes på 125 grader. Ville bare gi beskjed, så ingen andre blir like forvirra som oss :-)

Så dere ringte 1881...??? Hehe:-) Takk for tipset, jeg skal korrigere feilen som har sneket seg inn oppskriften.

Hva gjør jeg galt ??? Sikker det er 125 grader ??

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter