Enkel wienerbrødstang med vanilje- og makronfyll

11.04.2018


Hei dere!

Det blir en litt enkel og kjapp oppskrift i dag også.  

 

 

Mange kvier seg for å lage hjemmelagde wienerbrød, og det er heller ikke det letteste å få til, men med ferdigkjøpt butterdeig blir det raskt og enkelt som bare det!

Butterdeig kjøpes frossen og ferdig oppdelt i plater, og tiner på noen minutter.

 

 

Her har jeg lagt butterdeigsplater etter hverandre slik at de danner lekre wienerbrødstenger. Jeg har brukt makrondeig og vaniljekrem som fyll, som smaker fantastisk godt, men fyllet kan du variere etter ønske.

 

 

Oppskriften gir 2 wienerbrødstenger.

 

Ingredienser:

♥ 4 plater butterdeig (se tips)

Fyll:
♥ 1 pk makronfyll (se tips)
♥ 3 ss kokende vann
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss perlesukker
♥ 50 g mandelflak


Fremgangsmåte:

Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar ca. 15 minutter.  

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.

 

 

Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.

 

 

Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet.

 

 

Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.

 

 

Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge.

 

 

Serveres nystekt.

 

 

 

Tips:

♥ Både butterdeig, vaniljekrem og makronfyll fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Kjekt hvis du vil lage noe godt og har dårlig tid. Hvis du ønsker, går det selvfølgelig veldig fint å bruke hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Disse wienerbrødstengene smaker best samme dag de er laget. 

 

 

Deilig, sprø og nydelig wienerbrødstang - så lettvint som bare det! Smile

 

 

  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Enkel wienerbrødstang med vanilje- og makronfyll

Ingredienser

♥ 4 plater butterdeig (se tips)

Fyll:
♥ 1 pk makronfyll (se tips)
♥ 3 ss kokende vann
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss perlesukker
♥ 50 g mandelflak

Fremgangsmåte

Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar ca. 15 minutter.  

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.

Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.

Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet.

Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.

Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.

Tips

♥ Både butterdeig, vaniljekrem og makronfyll fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Kjekt hvis du vil lage noe godt og har dårlig tid. Hvis du ønsker, går det selvfølgelig veldig fint å bruke hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Disse wienerbrødstengene smaker best samme dag de er laget. 

3 kommentarer

Veldig synd at du ikke lager skikkelig butterdeig som faktisk inneholder smør. Juksedeigen du får kjøpt i butikken er rett og slett IKKE butterdeig

Går det an å fryse desse wienerbrøda?

Flott med ei slik oppskrift på enkle wienerbrødstang! Ringer det på døra så er det bare å ta ut butterdeig og vips ferdig wienerbrødstang! Self best med hjemmelaget og sikkelig butterdeig, men veldig greit å ha i bakhånda

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet