Firkløverkake

Firkløverkake

23.10.2004

Dette er en deilig og populær sjokoladekake fylt med vaniljekrem og dekket med en usedvanlig god glasur laget på Firkløversjokolade.

Firkløverkake

Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
150 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
50 g kokesjokolade

Fyll:
1 pk vaniljesaus (for koking)
2,5 dl melk
2 ss sukker
2,5 dl kremfløte

Glasur:
200 g Firkløversjokolade
0,5 dl kremfløte
40 g smør
90 g melis

Pynt:
1 rød marsipanrose og evtl grønne marsipanblader

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Riv kokesjokoladen (se tips) og ha i. Sikt i de tørre ingrediensene og rør deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner (se tips).

Ha vaniljesauspulver, melk og sukker i en liten kjele og kok opp under omrøring til du får en tykk vaniljekrem. Avkjøl helt (rør litt av og til så du unngår snerk på kremen). Pisk kremfløten til krem og bland forsiktig med den kalde vaniljekremen. Ha vaniljefyllet mellom kakebunnene.

Varm opp smør og kremfløte i en liten kjele. Brekk i Firkløversjokoladen og la den smelte. Rør i melis til du får en glatt og klumpfri glasur. Avkjøl glasuren til den har romtemperatur og passe smørekonsistens. Fordel glasuren over kaken med en smørekniv. Pynt kaken eventuelt med en marsipanrose og marsipanblader.

Tips

Kokesjokoladen er enkel å rive i mandelkvern!

Jeg synes av og til det er vanskelig å dele porøse sukkerbrødbunner i 3 bunner, men har funnet ut at det går mye lettere hvis man lar kaken få stå i kjøleskapet en stund først. Ofte lager jeg bunnen dagen før og lar kakebunnen stå innpakket i plast i kjøleskapet natten over. Da har kaken blitt stiv og lar seg lettere dele i tynne bunner.

23.10.2004
Kakekategori: 

18 kommentarer

Det så kjempegodt ut!
Hvor får man kjøpt sånn marsipanrose? Hvordan lager man det hvis det er tilfelle? :)

Ja, veldig god kake:) Har kjøpt disse marsipanrosene hos Cacas.

Det er en enda bedre måte å dele sukkerbrødet på.
Fryse bunnen og dele kaken når den er halvtint.
Da kan du dele kakebunnen i 4-5 lag om du vil.
Lykke til

Enig, det gjør jeg ofte. Takk for lurt triks, Ingvill:-)

Lagde denne kaka i dag, ble veldig god :-) Første kaka jeg har bakt som ikke har vært "Toro" ;-) Kommer til å prøve flere av oppskriftene du har her. Takk for fin side med gode forklaringer, ideer og tips :-)

Å så gøy å høre, Gry:-) Klarer du denne kaken, klarer du alle de andre også:-) God sommer og takk for tilbakemeldingen.

Kan man bake denne dagen før ?

Kan man berre bruke potetmel? Må ha den glutenfri.

Det var en grusom glasur å lage, hele kaken gikk jo i vasken! Har du tips te å få den til og smøre på som en glasur å ikke ein deig?

Til deg som lurer på hvordan man lager marsipan rose.Trill kuler av marsipan.Str bestemmer du.Legg de inn i plastfolie eller en brødpose,omså.Klem flat til en runding.Snurr den første rundingen til en krøll.Legg på lag på lag m marsipan.Brett de litt utover med en kniv,noe spisst eller lignende.Jeg bruker bare tuppen på en kniv og former den slik at den blir seende ut som en blomst.Til slutt lager jeg bladene.Kjevle ut ei kule grønn marsipan. Rill ut formen på bladet med et slikt jern vi lager sirup snipper av,eller bare bruk en kvass kniv,tegn opp med spissen og ta vekk med.

Når det gjelder glasuren,så må den være avkjølt når den strykes på.Denne har jeg misset med mange ganger,men lært meg at om glasuren er avkjølt i romtemperatur slik at den ikke er iskald,men strykbar,så går det fint.Jeg har mange ganger hatt sukkerbrød bunnen halvtint.Da er det lettere å stryke glasuren på.Bruk en vanlig smørkniv,ha litt og litt glassur på og smør forsiktig over og på sidene,så går det bra.Da dette er en konfektkake,bør man ha god tid når den skal lages.Lurt å lage seg remser med bake papir å ha underst på bunnen når kaka skal monteres.Sette kaka kald og fjerne papiret når glassuren er stivnet.Når glasssuren skal strykes på,kan det være en fordel å ha kniven med jevne mellomrom under varmt vann.Da går det mye greiere.

Hei!
Gikk greit med selve kaken og fyll, mens glasuren var det problem. Det ble bare en tykk klump, så var ikke smørbart. Brukte fingrer og plastikk for å glatte den ut på kaken. Men det så ikke ut. Har brukt økologisk smør, kanskje noe i det? Så er spendt på hva min svigermor kommer til å si om den for jeg skulle gi den til henne på morsdag.

Hei. jeg fikk den også klumpete, men jeg kakket et egg oppi glasuren og rørte godt men forsiktig, og den ble HELT perfekt.
Første kaken jeg har bakt på leeenge, men syns det gikk overraskende bra. Nydelig og bra oppskrift.

Ang glasuren, så hadde jeg den utover nesten med en gang. Jeg la nesten alt i en haug på midten, og smurte utover mot kantene med en smørekniven. Dyppet smørekniven av og til i varmt vann, gikk helt fint. Fylte på med mer glasur der det trengtes. Lot glasuren renne nedover kanten.

Hei. Kjempegod kake. Kan kaka fryses med glasur og vaniljefyll.? Mvh. Kari

Er det en stor eller liten pakke med vaniljesauspulver som er beregnet på denne?

Har spist denne hos min stesønn,han sier den er lett å lage,veldig godt forklart.
Den er bare helt nydelig,så frisk på smak

Dette blir en enda bedre kake ved å bake vanlig sukkerbrød (med tillegg av den raspede kokesjokoladen), UTEN potetmel. Det gir en helt annen kake. Jeg fryser alltid kaken noe etter at fyllet er tatt i, dvs at den er litt halvfrossen/frossen i kantene. Da er det veldig enkelt å få på den noe grove glasuren. Den kan jo evt stå uten glasur i frysen til du skal bruke den, men husk den tiner sakte etter påføring av den kraftige glasuren, så husk å ta den opp til glasering kvelden før servering.

Glasuren skilte seg i en hard klump med smeltet smør rundt! Kan det være fordi smør og fløte kokte? Jeg la til 1/2 sammenpisket egg som noen tipset om (takk!) og glasuren ble glatt og fin.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter