Fråtsekake

Fråtsekake

14.11.2004


Dette er en FANTASTISK og så å si FETTFRI sjokoladekake!!!! Foruten å ikke inneholde egg, er "Fråtsekaken" helt uten smør (derav navnet). Kakens saftige og myke konsistens skyldes en hel liter skummet kulturmelk. Riktignok inneholder kaken en god del sukker, men til gjengjeld gir dette kaken en herlig seig konsistens. Hvis du virkelig vil kunne fråtse i kaken uten å være redd for å få i deg noe særlig fett, kan du også droppe sjokoladeglasuren, for kaken er like god med et lite melisdryss.

Fråtsekake

Ingredienser

600 g hvetemel
800 g sukker
5 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk

Glasur:
1 dl kremfløte
200 g lys kokesjokolade

Pynt:
farget strøssel

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Avkjøl og smør over kaken. Dryss over strøssel og del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Konfettipynten på bildet er kjøpt på Nille.

"Fråtsekaken" kan oppbevares lenge i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du har kakene i en frysepose. Da slipper du glasursøl.

14.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

God kake

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter