Fråtsekake

Dette er en FANTASTISK og så å si FETTFRI sjokoladekake! 

Foruten å ikke inneholde egg, er Fråtsekake helt uten smør (derav navnet). Kakens saftige og myke konsistens skyldes en hel liter skummet kulturmelk. Riktignok inneholder kaken en god del sukker, men til gjengjeld gir dette kaken en herlig seig konsistens. Hvis du virkelig vil kunne fråtse i kaken uten å være redd for å få i deg noe særlig fett, kan du også droppe sjokoladeglasuren, for kaken er like god med et lite melisdryss.

Fråtsekake
Ingredienser

600 g hvetemel
800 g sukker
5 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk

Glasur:
1 dl kremfløte
200 g lys kokesjokolade

Pynt:
farget strøssel

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Avkjøl og smør over kaken. Dryss over strøssel og del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Fråtsekake kan oppbevares lenge i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du har kakene i en frysepose. Da slipper du glasursøl.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift