Brukere online: 1924
Brukere i dag: 8229
Brukere siste 7 dager: 308112
Her har du en drøm av en kake!!
"Jordbærsuksess" er basert på den alltid populære "Suksesskaken", som er en kjempedeilig mandelkake med eggekrem og mandelpynt (du finner oppskriften på detsoteliv.no). Jordbærsuksess er i tillegg dekket med jordbær og jordbærgelé. Litt revet sjokolade langsmed kanten på kaken gir den siste prikken over i'en.
Se også oppskrift på Bringebærsuksess og Blåbærsuksess.
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 250 g smør
Pynt:
♥ 15 g mandelflarn
♥ 1 kurv friske jordbær
♥ 1 pk jordbærgelé
♥ 2,5 dl vann
♥ 50 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og fest den godt rundt kaken på fatet. Det går også an å la kaken bli værende i formen, men da blir det litt mer kronglete å få den ferdige kaken over på et kakefat.
Suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen. Visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er romtemperert og tykk i konsistensen.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Jordbærlokk:
Dryss mandelflarn over kaken. Fordel rensede og oppdelte jordbær over kaken.
Kok opp vann og løs opp jordbærgeléen i vannet. Avkjøl til blandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips).
Ha geléen forsiktig over jordbærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Tips:
♥ Friske jordbær blir finest på kaken, men du kan også bruke frosne. Da blir kaken litt mer rennende, men like god!
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.
♥ Det er viktig at geléen er helt kald før du heller den over jordbærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, det ser ofte finest ut hvis jordbærene bare såvidt dekkes og blir blanke.
Nyyyyt!
♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
250 g smør
Pynt:
15 g mandelflarn
1 kurv friske jordbær
1 pk jordbærgelé
2,5 dl vann
50 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Dryss mandelflarn over kaken. Fordel rensede og oppdelte jordbær over kaken. Kok opp vann og løs opp jordbærgeléen i vannet. Avkjøl til blandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips). Ha geléen forsiktig over jordbærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen. Riv sjokoladen (bruk gjerne mandelkvern) og fest sjokoladen langs kanten på kaken ved hjelp av en kniv med bredt knivblad.
Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.
Det er viktig at geléen er helt kald før du heller den over jordbærene, ellers smelter eggekremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, det ser ofte finest ut hvis jordbærene bare såvidt dekkes og blir blanke.
Friske jordbær blir finest på kaken, men du kan også bruke frosne. Da blir kaken litt mer rennende, men like god!
Skriv ny kommentar