Fylte sopp med fetakrem

Oppskriften på disse fylte soppene fikk jeg servert av min venninne Marianne på en jentemiddag for mange år siden. Jeg syntes de var sååå gode, og kunne ikke stoppe å forsyne meg. 😅 Dette var mens vi fortsatt gikk på skolen (som sagt, mange år siden 😊), og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har laget dem siden.

Dette er altså sopp (bruk store sjampinjonger eller aromasopp) som fylles med en fetakrem laget av feta, crème fraîche og masse hvitløk. Deretter ovnsbakes de til soppene er møre og saftige.

 

 

Disse fylte soppene er nydelige som tilbehør til mange slags retter, eller som del av tapas- eller koldtbordet. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 9 store sjampinjonger eller aromasopp (se tips)
♥ 200 g fetaost
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 6 fedd hvitløk, presset
♥ kvernet salt og pepper
♥ tørket oregano

 

Fremgangsmåte: 

Hul ut soppen ved å dra av stilkene, og legg dem i en ildfast form. 

 

 

Ha fetaost, crème fraîche, pressede hvitløksfedd, kvernet salt og pepper i en bolle. 

 

 

Mos fyllet sammen med en gaffel. 

 

 

Fordel fyllet i soppene (ja, jeg liker å fylle dem til randen... 😄). 

 

 

Dryss over litt tørket oregano.

 

 

Sett soppene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15–20 minutter (avhengig av størrelsen på soppene). 

 

 

Serveres nylaget! 

 

 

Utrolig gode, fylte sopp med fetakrem! 

 

 

Tips: 

♥ Det er meningen at det skal være mye hvitløk i denne fetakremen. 😊 Jeg bruker presset hvitløk og ikke finhakket fordi presset hvitløk fordeler seg jevnere i fetakremen. 

♥ Sopp varierer jo i størrelse, så det varierer dermed hvor mye fyll du får plass til i hver sopp. Det kan godt hende at du trenger flere enn 9 sopp for å få brukt opp alt fyllet. Jeg liker som sagt å fylle soppene helt opp til randen slik at det blir mye fyll i hver sopp. Fetakrem du eventuelt får til overs kan du oppbevare i kjøleskapet og bruke som dressing til en salat, som grønnsaksdipp eller lignende. 

 

 

Håper du får like stor glede av denne oppskriften som det jeg har!  😊

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Fylte sopp med fetakrem
Ingredienser

♥ 9 store sjampinjonger eller aromasopp (se tips)
♥ 200 g fetaost
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 6 fedd hvitløk, presset
♥ kvernet salt og pepper
♥ tørket oregano

Fremgangsmåte

Hul ut soppen ved å dra av stilkene, og legg dem i en ildfast form. 

Ha fetaost, crème fraîche, pressede hvitløksfedd, kvernet salt og pepper i en bolle. 

Mos fyllet sammen med en gaffel. 

Fordel fyllet i soppene (ja, jeg liker å fylle dem til randen... 😄). 

Dryss over litt tørket oregano.

Sett soppene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15–20 minutter (avhengig av størrelsen på soppene). 

Serveres nylaget! 

Tips

♥ Det er meningen at det skal være mye hvitløk i denne fetakremen. 😊 Jeg bruker presset hvitløk og ikke finhakket fordi presset hvitløk fordeler seg jevnere i fetakremen. 

♥ Sopp varierer jo i størrelse, så det varierer dermed hvor mye fyll du får plass til i hver sopp. Det kan godt hende at du trenger flere enn 9 sopp for å få brukt opp alt fyllet. Jeg liker som sagt å fylle soppene helt opp til randen slik at det blir mye fyll i hver sopp. Fetakrem du eventuelt får til overs kan du oppbevare i kjøleskapet og bruke som dressing til en salat, som grønnsaksdipp eller lignende. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift