Kålsalat med yoghurtdressing

Dette er en herlig kålsalat som kombinerer hvit kål og rød kål med rødløk, vårløk og persille. 

En frisk yoghurtdressing med hvitløk gir god smak.

Denne kålsalaten er kjempegod som tilbehør til grillmat! 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g hvit kål
♥ 200 g rød kål
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 1 bunt frisk bladpersille

Yoghurtdressing:
♥ 200 g gresk yoghurt
♥ 1 dl olivenolje
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 2 ss flytende honning
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem hvit kål og rød kål.

 

 

 

Finn frem rødløk, vårløk og bladpersille. 

 

 

Kutt opp alle ingrediensene i tynne strimler. 

 

 

 

Ha dem i en stor rørebolle. 

Rør sammen ingrediensene til yoghurtdressingen. 

 

 

 

Bland dressingen godt sammen med kålsalaten. 

 

 

 

Ha kålsalaten over i en serveringsbolle. 

La kålsalaten stå kjølig i minst 30 minutter før servering (se tips).

 

 

Kålsalaten ble her servert sammen med grillspyd med kylling og reker og Potetsalat med smør, dill og vårløk.

 

 

Sommerlig og veldig smakfullt måltid! 

 

 

'Tips: 

♥ Hvis du ønsker en lettere yoghurtdressing,  kan du redusere mengden olivenolje og heller øke mengden gresk yoghurt. 

♥ Kålsalaten bør serveres samme dag, men kan gjerne gjøres klar en time før servering. Da mykner kålen av dressingen, og kålsalaten blir mye bedre. Oppbevares kjølig frem til servering. 

 

 

Heart

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kålsalat med yoghurtdressing
Ingredienser

♥ 200 g hvit kål
♥ 200 g rød kål
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 1 bunt frisk bladpersille

Yoghurtdressing:
♥ 200 g gresk yoghurt
♥ 1 dl olivenolje
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 2 ss flytende honning
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Finn frem hvit kål og rød kål.

Finn frem rødløk, vårløk og bladpersille. 

Kutt opp alle ingrediensene i tynne strimler. 

Ha dem i en stor rørebolle. 

Rør sammen ingrediensene til yoghurtdressingen. 

Bland dressingen godt sammen med kålsalaten. 

Ha kålsalaten over i en serveringsbolle. La kålsalaten stå kjølig i minst 30 minutter før servering (se tips).

Tips

♥ Hvis du ønsker en lettere yoghurtdressing,  kan du redusere mengden olivenolje og heller øke mengden gresk yoghurt. 

♥ Kålsalaten bør serveres samme dag, men kan gjerne gjøres klar en time før servering. Da mykner kålen av dressingen, og kålsalaten blir mye bedre. Oppbevares kjølig frem til servering. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift