Fyrstekake

Fyrstekake

09.10.2004
Fyrstekake

Ingredienser

Mørdeig:
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
165 g sukker
165 g smør
2 eggeplommer
2 ss fløte

Makronfyll:
3 eggehviter
125 g sukker
175 g mandler

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver og sukker godt i en bakebolle. Smuldre i mykt smør. Pisk sammen eggeplommer og fløte med en gaffel og tilsett. Kna sammen deigen.

Smør bunn og kanter på en rund form (24 cm i diameter). Ha bakepapir i bunnen på formen. Trykk 2/3 av deigen godt ned i bunnen og oppover kantene på formen.

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i malte mandler. Hell i kakeformen og stryk overflaten jevn. Trykk deigkanten lett nedover til samme nivå som høyden på fyllet.

Lag gittermønster med resten av deigen (se tips). Bruk ca 1 cm brede remser, gjerne skåret med bakkelsspore. Legg 4 remser hver vei på kaken. Legg så en lang remse langsmed kanten.

Stek fyrstekaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Skjær forsiktig rundt kanten på kaken med en kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Bruk melis på bakebordet i stedet for hvetemel når du kjevler ut remsene for å unngå at mørdeigen blir hard. Bruk en stekespade når du forsiktig løfter remsene fra bakebordet til kaken. Likevel hender det at de går i stykker. Da er det bare å lappe dem sammen på kaken. -Det gir kaken bare et sjarmerende og hjemmelaget preg!

Er du spesielt glad i makronfyll (slik som meg)? Da kan du øke mengden fyll til følgende:

4 store eggehviter
200 g sukker
250 g mandler

PS: Kaken på bildet har ekstra mengde makronfyll!

09.10.2004
Kakekategori: 

14 kommentarer

Hei....denne Fyrstekaken er veldig god. Kjempe fin oppskrift.

Tusen takk for tilbakemeldingen, Marianne:-) Glad for å høre det!

Hei :-) Bruker du varmluft eller ikke i denne oppskriften?

Mange år siden jeg laget fyrstekake sist. Denne ble veldig god. Brukte ikke varmluft.

Hei :) Som jeg savner fyrstekaken siden jeg flyttet till Sverige, men ska jo absolutt prøve å bake den. Ellers har du mange flotte bilder og oppskrifter. :)

Far ble veldig fornøyd med kaken. Jeg likte den også, første gang jeg har laget den. Det blir ikke siste gangen. Hvordan oppbevare den best?

Kan denne kaken bakes porsjonvis i silikonformer eller lignende?

Hei, mamma og jeg har laget den kaken x2! Den første skal loddes ut på julemarked i morgen og den andre skal ned til morfar! Hilsen Super Kitty og mamma!

Hei.

Kan mørdeigen lages dagen i forveien? :-)

Hei. Jeg skal ha den med på jobb og må lage den dagen før. Hvordan jeg skal oppbevare den til dagen etter?

Hei! Jeg har erfart at denne kaken holder seg ganske godt. Pakk den bare godt inn slik at den ikke blir tørr. Den er også vel egnet til å fryses.

Mycket bra recept, speciellt på mördegen.

Hei!
Veldig god oppskrift! Jeg har problemer med at den faller sammen i midten, har du noen tips for å unngå dette? Evt gjør jeg noe feil?

Du måste vispa äggvitorna hårdare, eftersom det är marängen som håller ihop kakan så att säga.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter