Grahamskake

Grahamskake

31.01.2005


Grahamskake er oppkalt etter den amerikanske presten og helsefreaken Sylvester Graham, som oppfant det grove "grahamsmelet" der kornkjernen, kimen og skallet blir knust hver for seg og deretter blandet sammen til slutt.

Grahamskake er en kjempesunn kake - men ikke la deg skremme - kaken er supergod likevel med herlig smak av ingefær og appelsin.

Grahamskake

Ingredienser

4 dl hvetemel
3 dl grovt sammalt hvete
2 dl brunt sukker (Demerara)
4 ts bakepulver
4 ts ingefær
120 g apsikat
2 egg
2 dl melk
1 dl olje

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser og apsikat i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk, olje i en annen bolle. Ha væsken i det tørre og rør sammen deigen.

Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med kakenål). Avkjøl litt i formen før kaken hvelves ut.

Tips

"Grahamskake" er kjempefin å fryse.

Se også oppskrift på "Grahamskjeks".

31.01.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter