
150 g smør
150 g sukker
6 eggeplommer
225 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 dl kremfløte
Pynt:
melisdryss
Pisk smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland sammen smørkremen og eggedosis. Sikt i det tørre og rør deigen jevn. Pisk kremfløten til krem og vend inn i deigen til slutt.
Spray en formkakeform (1,5 liter) med bakefett eller smør den godt. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. Avkjøles helt på rist. Sikt over melis før servering.
Lurer du på hva du skal gjøre med eggehvitene som blir til overs? Det finnes utallige oppskrifter med mange eggehviter, bare søk på ingrediensfeltet på startsiden. Prøv f.eks. de ulike variantene av "Swissrull marengs", "Budapestkake" eller rett og slett motposten til "Gullkake", nemlig "Sølvkake".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 504
Brukere i dag: 2506
Brukere siste 7 dager: 132750
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
2 kommentarer
Går det ann å fryse denne
Går det ann å fryse denne kaken?
Mvh Ellen
Ja, det går fint an å fryse
Ja, det går fint an å fryse kaken. Da holder den seg i flere måneder og er like fersk, når du tiner den opp igjen.
Skriv ny kommentar