Gulrotkake i biter

Gulrotkake i biter

05.12.2005
Gulrotkake i biter

Ingredienser

4 egg
3 dl matolje
400 g sukker
2 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts kanel
250 g hvetemel
350 g finrevet gulrot

Glasur:
200 g Philadelfia kremost
100 g smør
1 ts vaniljeessens
250 g melis

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeessens med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeessens og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag. Del kaken opp i biter.

Tips

2 ts vaniljeessens tilsvarer 1 liten flaske som fås kjøpt i de fleste matvarebutikker. Fjern dråpesperren øverst på flasken, slik at det går raskt å få ut vaniljeessensen. Du trenger altså 1,5 flaske vaniljeessens til denne oppskriften. Det går imidlertid fint å bytte ut vaniljeessens med vanlig vaniljesukker hvis du vil ha mildere vaniljesmak.

Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Se også oppskrift på "Gulrotkake i langpanne".

05.12.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Dette var en fantastisk enkel og god gulrotkake. Den ble veldig saftig! Oppskrift er notert og blitt byttet ut med min gamle oppskrift. Tusen takk.

Superartig å høre! Glad du likte oppskriften. De enkle kakene er ofte de beste ;-)

En helt fantastisk oppskrift, og har servert den hver gang vi får besøk nå, og det er alltid en hit. Utrolig enkel og rask og lage =) og holder seg kjempe god selv om den er fryst ! Nå har jeg begynt å lage gulrotkake i langpanne sidne den er dobbel så stor, da det gå en del når jeg før setter den frem på bordet .

Å, så herlig tilbakemelding Natalie :-)

Viss jeg vil bytte ut vaniljeessens med vaniljesukker, hvor mye vaniljesukker trenger jeg da?

Går det an å lage denne i springform? I tilfelle hvilken størrelse på forma?

Denne er helt fantastisk å saftig. Lett og lage .hadde øitt kakka nonstop på toppen brukte 25x25 form

Kjempegod kake. Forandret litt, 2 ts kanel og brukte vaniljeekstrakt.
Nyyydelig

Supergod kake! Har laget denne to ganger nå, og den blir så utrolig saftig!

Hva mener du med matolje? Oliven eller raps?

Sent svar, men alltid lurt å bruke smaksnøytral olje som raps, soya og solsikkeolje :)

Jeg skulle lage denne kaken til min egen bursdag ikke sant. jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke , men kaken vill ikke steke (stekeovene fungerer som den skal) hadde ikke en gang alt ag gulrøttene oppi fordi de var så saftige. nå har kaken stått å stekt i over en time. har har godt galt??

Samme skjer med meg. Dette er 2. gang jeg lager den. Nå har den stått i 35 min og den er like blaut i midten som når jeg satt den inni. Jeg opplever det kun med denne kaken. Den begynner nå å bli brent på toppen av kaken

Kjempe tragisk og helt krise!
Bursdag om noen timer og skal lage gulrotkake til treårig som ho ønsket seg så veldig!!!
Nå har den stått i 50 minutter og er helt våt inni enda...
Aldri igjen denne oppskriften!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter