Havregrynskake med marengs og nøtter

Hei du!  😊  

Her skal du få oppskrift på en supergod kake med havregryn, marengs og nøtter! 

 

 

Jeg lagde en lignende kake i 2014, se Havreruter med nøttemarengsDen gang lagde jeg kaken i stor langpanne, som gir flatere og litt sprøere kakestykker.

Denne kaken her stekes i liten langpanne og inneholder dessuten eggeplommer i havredeigen, som gir en mykere havregrynskake. 

 



Ingredienser:

Havregrynskake:
♥ 250 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 175 g smør

Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g sukker

Pynt:
♥ 100-150 g hasselnøtter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Havregrynskake: 

Ha havregryn og sukker i en bakebolle og bland sammen. Tilsett eggeplommer og smeltet smør. Rør dette godt sammen. La havredeigen stå og svelle i 5 - 10 minutter. 

 

 

Finn frem en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og ha havredeigen i formen. Bruk baksiden av en spiseskje til å presse deigen jevnt utover i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 10 - 12 minutter.

Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og senk temperaturen på ovnen til 150°C.


Marengs og nøtter:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og pisk videre til du får en tykk og blank marengs.

Bre marengsen over den stekte havregrynskaken.

Dryss over grovt hakkede hasselnøtter.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 150°C i 20 - 25 minutter (se tips).

 

 

La kaken avkjøles i langpannen til den er kald, før den løftes ut og deles i firkanter.

 

 

Kjempegod kake, som inneholder så mye havregryn og nøtter at den nesten er litt sunn....  😉

 


Kakestykkene er ikke for mektige, men metter likevel godt. 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker helst små, lettkokte havregryn og ikke store havregryn siden de små havregrynene binder kaken litt bedre sammen, men du kan bruke begge typene.

♥ Marengsen blåser seg litt opp under stekingen. Du kan eventuelt klappe den litt ned med hendene etter 15 minutters steking og så forsette stekingen i 5-10 minutter til etterpå. 

♥ Hasselnøtter kan byttes ut med mandler eller andre nøtter du liker. Det går også fint å droppe nøttene helt.

 

 

♥ Kaken oppbevares i tett boks i kjøleskapet. Kakestykkene kan også fryses og tiner raskt. 

 

 

Anbefaler deg å teste ut denne kaken her! 

Sååå god! 

 

 

Kos deg!  😊 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Havregrynskake med marengs og nøtter
Ingredienser

Havregrynskake:
♥ 250 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 175 g smør

Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g sukker

Pynt:
♥ 100-150 g hasselnøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Havregrynskake: 
Ha havregryn og sukker i en bakebolle og bland sammen. Tilsett eggeplommer og smeltet smør. Rør dette godt sammen. La havredeigen stå og svelle i 5 - 10 minutter. 

Finn frem en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og ha havredeigen i formen. Bruk baksiden av en spiseskje til å presse deigen jevnt utover i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 10 - 12 minutter. Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og senk temperaturen på ovnen til 150°C.

Marengs og nøtter:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og pisk videre til du får en tykk og blank marengs.

Bre marengsen over den stekte havregrynskaken. Dryss over grovt hakkede hasselnøtter.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 150°C i 20 - 25 minutter (se tips).

La kaken avkjøles i langpannen til den er kald, før den løftes ut og deles i firkanter.

Tips

♥ Jeg bruker helst små, lettkokte havregryn og ikke store havregryn siden de små havregrynene binder kaken litt bedre sammen, men du kan bruke begge typene.

♥ Marengsen blåser seg litt opp under stekingen. Du kan eventuelt klappe den litt ned med hendene etter 15 minutters steking og så forsette stekingen i 5-10 minutter til etterpå. 

♥ Hasselnøtter kan byttes ut med mandler eller andre nøtter du liker. Det går også fint å droppe nøttene helt.

♥ Kaken oppbevares i tett boks i kjøleskapet. Kakestykkene kan også fryses og tiner raskt. 

3 kommentarer

Skikkelig søtbombe, hadde på hakket mørk kokesjokolade istedenfor nøtter. Neste gang skal jeg bruke litt mindre smør i bunnen, stekte den i 12 min men er smør igjen i forma og bunnen er myk. Skal og ha i mindre sukker i både bunn og marengsen. Så skal bake denne flere ganger 👍 sønnen min synes den var perfekt søt da 😂

Ble inspirert da jeg leste «nesten sunn» - så jeg byttet ut sukkeret med natreenpulver, droppet nøttene og raspet over litt sukkerfri sjokolade! Så da ble den faktisk i allefall nesten sunn🙈😅 Og helt aldeles nydelig, selv som 100% sukkerfri🥳

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift