Kavring og surmelk

Knust sukkerkavring med surmelk (kulturmelk) og sukkerdryss er herlig sommermat, som mange forbinder med barndomsårene. 

Selv har jeg ikke vokst opp med dette, men min mann har det, og gjennom alle årene jeg har kjent ham (snart 30 år 😲) har han innimellom laget seg denne lille retten, som mellommåltid eller kveldsmat. Så jeg tenkte det ville være koselig å ha denne norske tradisjonsmaten på Det søte liv, selv om oppskriften vel er i enkleste laget. 

Med en så enkel oppskrift trodde jeg dette innlegget ville gå raskt å produsere, men slik gikk det ikke... 😅 Hele 3 ganger måtte jeg lage Kavring og surmelk før innlegget ble godkjent her hjemme! 🙃

 

Til 1 porsjon trenger du sånn cirka (det er ikke nødvendig å måle opp ingrediensene her): 


Ingredienser: 
♥ 5 sukkerkavringer
♥ 3 dl kulturmelk
♥ 1 ss sukker


Fremgangsmåte:

Knus kavringene i en skål.

 

 

Bruk hendene, slik at du får store kavringbiter.  

 



Hell over kulturmelk og dryss over sukker.

 

 

Serveres straks, mens kavringbitene er sprøe. 

 

 


Første gangen jeg lagde Kavring med surmelk, tenkte jeg at det ville bli fint på bildet med jordbærsyltetøy i tillegg til sukker.

 

 

 

Da jeg viste bildet til mannen, sa han bare "Hva er det røde??" 

"Det er jordbærsyltetøy, som du spiser hver dag", svarte jeg. 

"Hæ!? Det skal ikke være jordbærsyltetøy på dette!"

 

 

Så da lagde jeg Kavring og surmelk på nytt og tok nye bilder, som jeg viste frem.

 

 

Men neida! Nå fikk jeg høre at "Det blir helt feil med kaffe til dette her. Det må være saft!"

 

 

Så ved tredje forsøk ble Kavring og surmelk servert sammen med hjemmelaget Solbær- og blåbærsaft, og mannen ble veldig fornøyd! 😄  

 

 

Man skal ikke tulle med tradisjonene, som dere skjønner, men jeg tenker nå fremdeles at det sikkert er godt med hjemmelaget jordbærsyltetøy på Kavring og surmelk. Eller friske jordbær nå som de norske bærene er i sesong. 

Men det får være opp til deg.  😊


Tips:

♥ Sukkerkavringer fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

 

 

♥ Det skal helst være kulturmelk som surmelk, men det går også greit å bruke kefir. 

 

 

♥ Kavring og surmelk bør tilberedes rett før servering slik at kavringbitene er sprøe. Etter hvert vil kavringbitene trekke til seg surmelken og bli bløte. 

 

Nyt sommerdagene!  😊

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kavring og surmelk
Ingredienser

♥ 5 sukkerkavringer
♥ 3 dl kulturmelk
♥ 1 ss sukker

Fremgangsmåte

Knus kavringene i en skål. Bruk hendene, slik at du får store kavringbiter.  

Hell over kulturmelk og dryss over sukker.

Serveres straks, mens kavringbitene er sprøe. 

Tips

♥ Sukkerkavringer fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

♥ Det skal helst være kulturmelk som surmelk, men det går også greit å bruke kefir. 

♥ Kavring og surmelk bør tilberedes rett før servering slik at kavringbitene er sprøe. Etter hvert vil kavringbitene trekke til seg surmelken og bli bløte. 

1 kommentar

Hei!
Husker denne fra barndommen, ja!
Jeg skulle egentlig ønske at du kunne finne eller lage en oppskrift på gode sukkerkavringer!
Jeg bor en del i utlandet, og savner sukkerkavringer der ☺️. Jeg bruker de til å panere f.eks. fisk.
Takk ellers for masse fine og gode oppskrifter 🥰
Hilsen Eli Andersen

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift