Bellini

Bellini er en sprudlende, italiensk cocktail som lages med fersken og prosecco.

Drikken sies å være oppfunnet av Giuseppe Cipriani på 1940-tallet, som var grunnleggeren av Harry's Bar i Venezia. Navnet "Bellini" ga han drikken visst nok på grunn av den svake rosafargen, som minnet ham om hudfargen til en helgen i et maleri av det berømte maleren Giovanni Bellini, som levde i Venezia på 1500-tallet. Bellini ble etter hvert så populær at Cipriani-familien begynte å produsere ferskenpuré, som ble solgt rundt omkring i verden. Den originale Bellini kalles ofte for Bellini Cipriani, etter sin grunnlegger.

Den beste smaken får man ved å bruke hjemmelaget ferskenpuré. For å få den riktige, duse rosafargen, skal en ekte Bellini lages med flate fersken, som har hvitt fruktkjøtt. Smaksmessig går det også fint å lage Bellini med vanlige fersken, som da gir en drikk med gulere farge (drinken kalles da gjerne for "Golden Bellini"). 

Her får du oppskrift på hjemmelaget ferskenpuré, som du kan lage klar i forveien og oppbevare i kjøleskapet.

 

 

Bellini blander du så direkte i glasset, med 1/3 ferskenpuré og 2/3 prosecco. 

 

 

Bellini er en perfekt sommerdrink! På samme måte som Mimosa, er alkoholinnholdet lavt, som gjør at dette er en drink som egner seg fint til å servere på dagtid til brunch eller som velkomstdrink. 

 

 

Denne porsjonen passer til 1 flaske prosecco og gir ca. 6 drinker. 

 

Ingredienser:

Ferskenpuré:
♥ 6 flate fersken (se tips)
♥ 5 ss sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 3 ss prosecco (eller farris eller vann)

Til en drink trenger du:
♥ 0,5 dl ferskenpuré
♥ 1 dl prosecco


Fremgangsmåte:

Ferskenpuré:

Rens fersken og del dem i biter.

 

 

Legg bitene i en ildfast form og dryss over 2 ss av sukkeret.

 

 

Bak ferskenbitene midt i ovnen ved 180°C i 20 minutter. Avkjøl i noen minutter.

 

 

Ha bitene deretter i en food processor sammen med resterende 3 ss sukker, sitronsaft og litt prosecco (eller bruk farris eller vann hvis du ikke vil åpne prosecco-flasken helt enda).

 

 

 

Kjør blandingen sammen til en glatt puré.

 

 

Press puréen gjennom en sikt.

 

 

Fruktkjøtt og skall som ikke glir lett gjennom silen, kan du gjerne droppe å ha med (da unngår du grumsete drink).

 

 

Ha ferskenpuréen på glass og oppbevar i kjøleskapet frem til du vil lage drinken.

 


Tilberedelse av Bellini:

Bruk høye champagne- eller hvitvinsglass. Fyll en tredel av glassen med ferskenpuré. 

 

 

Spe med halvparten av prosecco og rør rundt. Det bruser nokså mye, så hell forsiktig. Fyll opp glasset med resten av prosecco.

 

 

Nyt! 

 

 

Tips: 

♥ Bruk helst flate fersken, som har hvitt fruktkjøtt. Bruker du vanlige fersken, får du en Bellini med gulere farge ("Golden Bellini").

 

 

♥ Noen foretrekker å flå fersken før de moses (dette gjør du ved å legge fersken i kokende varmt vann i et par minutter, så skylle med kaldt vann og forsiktig dra av skinnet), men jeg synes fargen på drinken blir finest hvis dette ikke gjøres. Når fersken bakes i ovnen i forkant av mosingen, blir de mykere og den ytre hinnen løser seg fint opp i mosen. 

♥ Hvis du ønsker litt sterkere rosafarge, kan du mose ferskenene sammen med et par bringebær. 

♥ Det skal ikke være isbiter i en Bellini, så sørg for at både ferskenpuréen og proseccoen er iskald før du blander sammen drikken. Glassene kan også gjerne stå i kjøleskapet en stund i forkant slik at de er kalde før de skal brukes. 

♥ Siden dette er en italiensk drikk, skal boblene helst komme fra prosecco. Bruker du i stedet champagne, kalles drinken for "Bellini Royale". 

♥ Rossini lager man ved å bytte ut ferskenpuré med jordbærpuré. Puccini lager man ved å bytte ut ferskenpuré med mandarinpuré, og Tintoretto ved å bytte ut ferskenpuré med granateplejuice.

♥ Se også oppskrift på Mimosa (appelsinjuice og champagne/prosecco), Mimosa med pasjonsfrukt og Poinsettia (Mimosa med tranebær).

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

♥ Bellini Mocktail: Alkoholfri Virgin Peach Bellini får du ved å bytte ut prosecco med alkoholfrie bobler eller bruk club soda, farris eller sitronbrus. 

 

Cin Cin!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bellini
Ingredienser

Ferskenpuré:
♥ 6 flate fersken (se tips)
♥ 5 ss sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 3 ss prosecco (eller farris eller vann)

Til en drink trenger du:
♥ 0,5 dl ferskenpuré
♥ 1 dl prosecco

Fremgangsmåte

Ferskenpuré:
Rens fersken og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss over 2 ss av sukkeret. 

Bak ferskenbitene midt i ovnen ved 180°C i 20 minutter. Avkjøl i noen minutter.

Ha bitene deretter i en food processor sammen med resterende 3 ss sukker, sitronsaft og litt prosecco (eller bruk farris eller vann hvis du ikke vil åpne prosecco-flasken helt enda). Kjør blandingen sammen til en glatt puré.

Press puréen gjennom en sikt. Fruktkjøtt og skall som ikke glir lett gjennom silen, kan du gjerne droppe å ha med (da unngår du grumsete drink).

Ha ferskenpuréen på glass og oppbevar i kjøleskapet frem til du vil lage drinken.

Tilberedelse av Bellini:
Bruk høye champagne- eller hvitvinsglass. Fyll en tredel av glassen med ferskenpuré.  Spe med halvparten av prosecco og rør rundt. Det bruser nokså mye, så hell forsiktig. Fyll opp glasset med resten av prosecco.

Nyt! 

Tips

♥ Bruk helst flate fersken, som har hvitt fruktkjøtt. Bruker du vanlige fersken, får du en Bellini med gulere farge ("Golden Bellini").

♥ Noen foretrekker å flå fersken før de moses (dette gjør du ved å legge fersken i kokende varmt vann i et par minutter, så skylle med kaldt vann og forsiktig dra av skinnet), men jeg synes fargen på drinken blir finest hvis dette ikke gjøres. Når fersken bakes i ovnen i forkant av mosingen, blir de mykere og den ytre hinnen løser seg fint opp i mosen. 

♥ Hvis du ønsker litt sterkere rosafarge, kan du mose ferskenene sammen med et par bringebær. 

♥ Det skal ikke være isbiter i en Bellini, så sørg for at både ferskenpuréen og proseccoen er iskald før du blander sammen drikken. Glassene kan også gjerne stå i kjøleskapet en stund i forkant slik at de er kalde før de skal brukes. 

♥ Siden dette er en italiensk drikk, skal boblene helst komme fra prosecco. Bruker du i stedet champagne, kalles drinken for "Bellini Royale". 

♥ Rossini lager man ved å bytte ut ferskenpuré med jordbærpuré. Puccini lager man ved å bytte ut ferskenpuré med mandarinpuré, og Tintoretto ved å bytte ut ferskenpuré med granateplejuice.

♥ Se også oppskrift på Mimosa (appelsinjuice og champagne/prosecco), Mimosa med pasjonsfrukt og Poinsettia (Mimosa med tranebær).

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

Bellini Mocktail: Alkoholfri Virgin Peach Bellini får du ved å bytte ut prosecco med alkoholfrie bobler, eller bruk club soda, farris eller sitronbrus. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift