Mimosa

Mimosa er en lett og sommerlig cocktail, som gjerne serveres som velkomstdrink i hageselskaper, brylluper eller når du entrer første klasse i et fly (ja, det er lov å drømme, ikke sant..? Wink

Drinken er såpass mild at den passer bra å servere tidlig på dagen. Og ønsker du å ha drikken helt alkoholfri, er det jo kjekt at det finnes alkoholfri champis! 😊

Den originale versjonen av Mimosa består av appelsinjuice og champagne. Personlig foretrekker jeg å bruke prosecco fremfor champagne, som gjør drikken litt søtere.

Blandingsforholdet skal være halvparten av hver, mens noen foretrekker 2/3 bobler og 1/3 appelsinjuice (da også kalt "Buck's Fizz").

Opp til deg... Smile  

 

 

Det sies at drinken Mimosa er oppkalt etter de intenst gule blomstene på mimosatrærne som vokser i Australia og langsmed hele Middelhavet.  Smile  

 

Mimosa serveres i høye champagne- eller hvitvinsglass.

Til 2 stk trenger du: 

 

Ingredienser: 

♥ 3 dl champagne/musserende vin
♥ 3 dl appelsinjuice

 

Superenkel fremgangsmåte:  

 

 

Hell iskald champagne i glasset. Hell over kald appelsinjuice. Legg eventuelt en liten bit appelsin i glasset.

 

 

Server straks! 

 



Tips:

♥ Det skal ikke være isbiter i Mimosa, så sørg for at både champagnen og appelsinjuicen er skikkelig kald. Også glassene kan settes i kjøleskapet en stund i forkant, slik at de blir kalde. 

♥ Bruk appelsinjuice av god kvalitet, men helst uten fruktkjøtt (selv om jeg liker den med). 

♥ Man skal som sagt egentlig bruke champagne i en ekte Mimosa, men andre varianter bobler kan også brukes, slik som fransk crémant, italiensk prosecco eller spansk cava.

♥ Vil du ha litt kraftigere smak, kan du tilsette en liten skvett (2-4 cl per glass) appelsinlikør (f eks. Grand Marnier).

♥ Se også Mimosa med pasjonsfrukt, Poinsettia (Mimosa med tranebær) og Bellini (som lages med ferskenpuré). 

Mimosa Mocktail: Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut musserende vin med alkoholfrie bobler, farris eller annet kullsyreholdig vann eller brus. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Mimosa
Ingredienser

♥ 3 dl champagne/musserende vin
♥ 3 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte

Hell iskald champagne i glasset. Hell over kald appelsinjuice. Legg eventuelt en liten bit appelsin i glasset.

Server straks! 

Tips

♥ Det skal ikke være isbiter i Mimosa, så sørg for at både champagnen og appelsinjuicen er skikkelig kald. Også glassene kan settes i kjøleskapet en stund i forkant, slik at de blir kalde. 

♥ Bruk appelsinjuice av god kvalitet, men helst uten fruktkjøtt. 

♥ Man skal som sagt egentlig bruke champagne i en ekte Mimosa, men andre varianter bobler kan også brukes, slik som fransk crémant, italiensk prosecco eller spansk cava.

♥ Vil du ha litt kraftigere smak, kan du tilsette en liten skvett (2-4 cl per glass) appelsinlikør (f eks. Grand Marnier).

♥ Se også Mimosa med pasjonsfrukt, Poinsettia (Mimosa med tranebær) og Bellini (som lages med ferskenpuré). 

Mimosa Mocktail: Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut musserende vin med alkoholfrie bobler, farris eller annet kullsyreholdig vann eller brus. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift