Havremakroner med kokos

Havremakroner med kokos er utrolig lette og gode småkaker, som passer til både jul og ellers på året. Kakene er enkle å lage, og nærmest umulig å mislykkes med, selv om man er en helt uerfaren baker. Havre og kokos er en veldig god smakskombinasjon, så disse småkakene bør du absolutt prøve!

Oppskriften gir 40 stk.

Havremakroner med kokos
Ingredienser

150 g smør
1 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl kokos
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver og deretter hvetemelet. Tilsett til slutt kokos og havregryn.

La deigen stå og svelle i kjøleskapet til deigen er fast og kald (ca 1 time). Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate (ca 12 stk på hver plate). Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles på rist.

Tips

Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift