Indonesisk kyllingform

Her har du en lettlaget og veldig populær kyllingmiddag! 

Rå biter av kyllingfilet legges rett i en ildfast form sammen med løk og paprika.

Så heller man over en nydelig saus laget av fløte, karripulver, hvitløk, mangochutney og sambal oelek (indonesisk chilipaste). 

Dette godtgjør seg i ovnen i en halvtime, og vips - så kan du sette en smakfull kyllingform på bordet!  😃 

 

 

Serveres med jasminris og mangochutney. 

 

 

Se også oppskrift på Hjemmelaget Bali kyllinggryte

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 650 g kyllingfilet
♥ 1 løk
♥ 1 gul paprika
♥ 1 rød paprika
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl matfløte
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 2 ts karripulver (se tips)
♥ 1 dl mango chutney (se tips)
♥ 1 ts sambal oelek (se tips)

Servering:
♥ kokt jasminris
♥ mangochutney

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene og en ildfast form (ca. 25 x 35 cm). 

 

 

Skjær kyllingfiletene i biter. 

Rens og skjær løken og paprika i strimler. 

Ha først løk utover i formen. Legg kyllingbitene oppå løken. 

 

 

Fordel over paprikabitene. 

 

 

Visp sammen sausen.

 

 

Hell sausen over ingrediensene i formen.

 

 

Sett formen midt i ovnen og stek ved 220°C i 30 minutter.

 

 

Server kyllingretten varm med kokt jasminris og ekstra mangochutney som tilbehør. 

Du kan drysse litt ekstra karripulver over risen. 

 

 

Herlig med så gode og lettvinte middager!  😍

 

 

Tips: 

♥ Det går fint å legge kyllingbitene rå i formen. De blir gjennomstekt når steketiden er omme. 

Karripulver som jeg bruker her er mild på smak. (Ikke det samme som indisk currypulver.)

Mangochutney er heller ikke så sterkt. Jeg bruker den fra Santa Maria som jeg synes har veldig god smak. 

Sambal oelek (indonesisk chilipaste) er derimot most chili og temmelig sterke saker. Jeg bruker kun en liten teskje og synes det holder, men selvsagt kan du bruke mer hvis du liker sterk mat. 

 

 

♥ Hvis du vil ha litt crunch, kan du drysse over noen hakkede cashewnøtter ved servering. 

 

 

God middag! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Indonesisk kyllingform
Ingredienser

♥ 650 g kyllingfilet
♥ 1 løk
♥ 1 gul paprika
♥ 1 rød paprika
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl matfløte
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 2 ts karripulver (se tips)
♥ 1 dl mango chutney (se tips)
♥ 1 ts sambal oelek (se tips)

Servering:
♥ kokt jasminris

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene og en ildfast form (ca. 25 x 35 cm). 

Skjær kyllingfiletene i biter. Rens og skjær løken og paprika i strimler. 

Ha først løk utover i formen. Legg kyllingbitene oppå løken. Fordel over paprikabitene. 

Visp sammen sausen. Hell sausen over ingrediensene i formen.

Sett formen midt i ovnen og stek ved 220°C i 30 minutter.

Server kyllingretten varm med kokt jasminris og ekstra mangochutney som tilbehør. Du kan drysse litt ekstra karripulver over risen. 

Tips

♥ Det går fint å legge kyllingbitene rå i formen. De blir gjennomstekt når steketiden er omme. 

Karripulver som jeg bruker her er mild på smak.  (Ikke det samme som indisk currypulver.)

Mangochutney er heller ikke så sterkt. Jeg bruker den fra Santa Maria som jeg synes har veldig god smak. 

Sambal oelek (indonesisk chilipaste) er derimot most chili og temmelig sterke saker. Jeg bruker kun en liten teskje og synes det holder, men selvsagt kan du bruke mer hvis du liker sterk mat. 

♥ Hvis du vil ha litt crunch, kan du drysse over noen hakkede cashewnøtter ved servering. 

♥ Se også oppskrift på Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift