Brukere online: 3933
Brukere i dag: 45703
Brukere siste 7 dager: 261893
Fleskepannekaker er norsk tradisjonsmat som mange er glad i! 😋

Her stekes pannekaker sammen med små biter av bacon. Blåbærsyltetøy og lønnesirup er populært som topping.


Se også Ovnspannekake med bacon (Stor fleskepannekake) som tilberedes i stor langpanne.
Oppskriften gir ca. 8 stk.
Ingredienser:
♥ 250 g bacon
♥ 4 egg
♥ 5 dl melk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts salt
♥ 2 ss smeltet smør
Servering:
♥ blåbærsyltetøy
♥ lønnesirup
Fremgangsmåte:
Start med å steke baconbitene:
Skjær bacon i små biter og ha dem i en stekepanne.

Stek baconet på middels varme slik at det blir sprøtt og fettet smelter.

Sett baconbitene til side i en skål.

Baconfettet settes til side i en annen skål og kan brukes til steking av pannekakene.
Pannekakerøre:
Visp sammen egg og melk i en bolle. Bland hvetemel, salt og vaniljesukker i en annen bolle. Ha først halvparten av egg- og melkeblandingen i bollen med melblandingen. Rør med en ballongvisp til du får en klumpfri røre. Spe så med resten av egg- og melkeblandingen. Rør til slutt inn smeltet smør.

La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter.

Stek fleskepannekaker:
Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt av baconfettet og eventuelt litt ekstra smør i pannen.
Ha først en øse pannekakerøre i pannen. Dryss straks over stekte baconbiter slik at baconbitene fester seg i pannekakerøren.

La pannekaken steke på middels varme til den er klar for å snus. Stek pannekaken på den andre siden til den er gjennomstekt.

Brett pannekaken i stekepannen, først på midten og deretter på nytt.


Legg de stekte pannekakene i en ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie.

Sett formen midt i stekeovnen ved 80°C for å holde pannekakene varme frem til servering.

Server pannekakene, gjerne med blåbærsyltetøy og lønnesirup som tilbehør.

Fleskepannekaker er norsk tradisjonsmat, samtidig som disse pannekakene har noe amerikansk over seg. 😊

Pannekaker med bacon er uansett skikkelig digg! 😍

Tips:
♥ For å få en klumpfri pannekakerøre, er det lurt å følge fremgangsmåten jeg har beskrevet, altså å gradvis røre det flytende inn i melblandingen og røre med en ballongvisp.
♥ Merk at du må være rask med å drysse baconbiter på pannekakerøren, før pannekaken steker for mye, slik at baconbitene fester seg til pannekakene.
♥ Noen liker å servere kokte poteter og eventuelt også revne gulrøtter som tilbehør til Fleskepannekaker for å få måltidet til å bli en mer fullverdig middag, men jeg synes det da passer bedre med en god suppe, se flere forslag HER.

Gled deg selv og hele familien med nystekte Fleskepannekaker! 😊

God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 250 g bacon
♥ 4 egg
♥ 5 dl melk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts salt
♥ 2 ss smeltet smør
Servering:
♥ blåbærsyltetøy
♥ lønnesirup
Start med å steke baconbitene:
Skjær bacon i små biter og ha dem i en stekepanne. Stek baconet på middels varme slik at det blir sprøtt og fettet smelter.
Sett baconbitene til side i en skål. Baconfettet settes til side i en annen skål og kan brukes til steking av pannekakene.
Pannekakerøre:
Visp sammen egg og melk i en bolle. Bland hvetemel, salt og vaniljesukker i en annen bolle. Ha først halvparten av egg- og melkeblandingen i bollen med melblandingen. Rør med en ballongvisp til du får en klumpfri røre. Spe så med resten av egg- og melkeblandingen. Rør til slutt inn smeltet smør.
La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter.
Stek fleskepannekaker:
Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt av baconfettet og eventuelt litt ekstra smør i pannen. Ha først en øse pannekakerøre i pannen. Dryss straks over stekte baconbiter slik at baconbitene fester seg i pannekakerøren. La pannekaken steke på middels varme til den er klar for å snus. Stek pannekaken på den andre siden til den er gjennomstekt.
Brett pannekaken i stekepannen, først på midten og deretter på nytt.
Legg de stekte pannekakene i en ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Sett formen midt i stekeovnen ved 80°C for å holde pannekakene varme frem til servering.
Server pannekakene, gjerne med blåbærsyltetøy og lønnesirup som tilbehør.
♥ For å få en klumpfri pannekakerøre, er det lurt å følge fremgangsmåten jeg har beskrevet, altså å gradvis røre det flytende inn i melblandingen og røre med en ballongvisp.
♥ Merk at du må være rask med å drysse baconbiter på pannekakerøren, før pannekaken steker for mye, slik at baconbitene fester seg til pannekakene.
♥ Noen liker å servere kokte poteter og eventuelt også revne gulrøtter som tilbehør til Fleskepannekaker for å få måltidet til å bli en mer fullverdig middag, men jeg synes det da passer bedre med en god suppe, se flere forslag HER.
1 kommentar
Jeg visper først egg med…
Jeg visper først egg med sukker til det blir luftig, så tilsetter jeg noe av melet + vaniljesukker til litt tykk konsistens, så en dæsj fløte og 1 ss rømme eller creme fraiche, og så resten av melet, og så melken. Alltid klumpfri røre fordi jeg rører den først tykk, så sper ut med melk. Det blir samme konsept som fremgangsmåten din. Blir alltid bra når det gjøres slik :D
Og så er det så viktig å bruke godt bacon! Brukte rema1000 sitt nordfjord bacon. Det ødela pannekakene. Må ha ordentlig bacon skal det bli gode fleskepannekaker. Dine så kjempegode ut! Heia pannekaker:D
Skriv ny kommentar